Очаквали са злато.Но са открили исторически факти за града.
Бе очаквали,ама немало гърнета със жалтици? Абе миндили,кой лъжите ве? Не се оядохте мамка ви гладнишка? пуснете някое коце и за нас бе изедници?
ДА ДА ТАКА Е Румен Спасов отрече слуховете, че при изкопните работи са намерени гърнета с жълтици или черепи. "От 25 години се занимавам с археология, но не сме попадали на такива иманета, а и ние не работим за сензации. Извличаме информация от всеки фрагмент", коментира за Дарик Спасов. е как да кажат че са намирали
pld-monetarka Про-Консул
Заглавие: Re: Древна Пауталия Пон Мар 29, 2010 10:46 pm
Бе очаквали,ама немало гърнета със жалтици? Абе миндили,кой лъжите ве? Не се оядохте мамка ви гладнишка? пуснете някое коце и за нас бе изедници?
ДА ДА ТАКА Е Румен Спасов отрече слуховете, че при изкопните работи са намерени гърнета с жълтици или черепи. "От 25 години се занимавам с археология, но не сме попадали на такива иманета, а и ние не работим за сензации. Извличаме информация от всеки фрагмент", коментира за Дарик Спасов. е как да кажат че са намирали
Ми то кадето и да ги питаш: Пауталиа,Филипопулис,Рицария,Гиген и тъй на татък,то само иманярите намирали и полицията имитниците спасявали? А те копат законно и нямало? А как всичките археолози имате колекции? Някой мойе ли да ме светне от каде ги направихте тези колекции? А? Сигурно от иманярите си ги купихте?
SPARKO Легионер
Заглавие: Re: Древна Пауталия Пон Мар 29, 2010 11:10 pm
Ми то кадето и да ги питаш: Пауталиа,Филипопулис,Рицария,Гиген и тъй на татък,то само иманярите намирали и полицията имитниците спасявали? А те копат законно и нямало? А как всичките археолози имате колекции? Някой мойе ли да ме светне от каде ги направихте тези колекции? А? Сигурно от иманярите си ги купихте?
И аз съм се чудил,никога и никаде да се споменава за намерени от археолози редки и скъпи монети или гърнета с пари,а това да правиш разкопки на някой голям град е невъзможно. Следващия път когато Федерацията участва в тв предаване или има подобна изява някаде трябва да се зададът тия въпроси.Трябва да им се диша на ерхеолозите във врата.
pld-monetarka Про-Консул
Заглавие: Re: Древна Пауталия Пон Мар 29, 2010 11:39 pm
И аз съм се чудил,никога и никаде да се споменава за намерени от археолози редки и скъпи монети или гърнета с пари,а това да правиш разкопки на някой голям град е невъзможно. Следващия път когато Федерацията участва в тв предаване или има подобна изява някаде трябва да се зададът тия въпроси.Трябва да им се диша на ерхеолозите във врата.
Не във връта колега. Директно трябва да им дишаме въздуха на тези измекяри,щото това са най големите крадци във културното ни наследство. То другите крадат благодарение на тези. Бе навирзани са на синджир всичките. Има да ни плюят,ама до сега да сте видяли задържан археолог? Овчаров,например дето много лае като пале,каква колекция има измамника а се прави на светец. Бе кво да говорим,все сган са,ама надявам се тази простотия да я променим ние колеги? Заедно,и не само тук на форума?
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Древна Пауталия Вто Мар 30, 2010 12:19 am
pld-monetarka napisa: Овчаров,например дето много лае като пале,каква колекция има измамника а се прави на светец.
Мисля,че Овчаров е един от малкото археолози,които не се нахвърлят върху нас сляпо.Чувал съм го да казва "грамотни иманяри" и др....в смисъл такива,които познават историята,притежават детектор и работят извън забранени места...Делеше ги от тия,които тогава бяха влезли в Перперикон и бяха разрушили някакви пластови(една случка преди години)