Излизаш на къра, нулираш, правиш хубав грунд-баланс, слагаш си тогава настройките и чешиш, после само се коригираш по настройките си. Гаранция няма да е така както в къщи!
Имал съм случай, при който машината също така беше доста неспокойна и свиреше като виенската филхармония. Оказа се, че пластинките в жака на антената са се разхлабили и не правят добър контакт с апарата. След затягането им с малка игла, въпроса се реши трайно.
Направиго по спокоен като му намалиш дълбочината.Така ще стане по дълбок и ефективен
За мен колега - да му намали чувствителността. А иначе как се намаля дълбочината?
Едно и същое.Зависи от кои район на БГ си. При вас е чуствитилност при на дълбочина му казваме .
Ей, човек се учи докато е жив ! Благодаря колега.
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: fisher f75ltd Сря Яну 23, 2013 8:20 am
leche написа:
Благодаря колега не се сетих ,след възстановяване на настройките поутихна апарата/при все,че съм в къщи вече/.Тя дискр.по подразбиране се определя на 15.но си седи мирен сега.Дано и навън да миряса.Знаеш ли ...да те питам при моят апарат при нулиране на настройките пише не F -както е по инстр.,а 7.А при теб какво изписва?
Колега, не каза до къде я добута? Успокои ли се машината пък и ти?
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
leche Новобранец
Заглавие: Re: fisher f75ltd Сря Яну 23, 2013 9:40 am
jordan_nenov написа:
leche написа:
Благодаря колега не се сетих ,след възстановяване на настройките поутихна апарата/при все,че съм в къщи вече/.Тя дискр.по подразбиране се определя на 15.но си седи мирен сега.Дано и навън да миряса.Знаеш ли ...да те питам при моят апарат при нулиране на настройките пише не F -както е по инстр.,а 7.А при теб какво изписва?
Колега, не каза до къде я добута? Успокои ли се машината пък и ти?
Здравей,ами не съм правил нищо оттогава,че ми излязоха задачи,но все пак си мисля ,че без уроци на "живо" няма да се получи.Ще се свържа с някой колега от Варна с такъв апарат иии-каквото сабя покаже-или ще ме грабне машината- или ще и гледам на боб.../че стана месец я имам а само теоретизирам по форумите
leche Новобранец
Заглавие: Re: fisher f75ltd Сря Яну 23, 2013 9:44 am
Интересно, темата е отворена от други колеги ,а никой не се включва, с коментари за апарата/само с моя се халосваме /-да каже някой какво го е впечатлило,очаровало,разочаровало...намерил?
Пейо Боюклията Новобранец
Заглавие: Re: fisher f75ltd Сря Яну 23, 2013 10:25 am
leche написа:
Интересно, темата е отворена от други колеги ,а никой не се включва, с коментари за апарата/само с моя се халосваме /-да каже някой какво го е впечатлило,очаровало,разочаровало...намерил?
имал съм Ф75, както и лимитед версията но камуфлажа...с всички сонди за търсене на монети 11", СЕФ 38/30 и оригиналната фишерска 15" Апарат за замръсено, бърз, но плитък, не му ли хванеш цаката на работа и гласът му не го ли надупиш да е нервен, изтърваш цветните сигнали, защото плитко дискриминира... за което очите ти са на 4 в дълбокомера и сигнал като от ръждив пирон, в зависимост от дълбочината. Прочетете мнението на един колега за текнетикс в др форум той почти му е хванал цаката. Ф75 и текнетикса работят почти 1/1
leche Новобранец
Заглавие: Re: fisher f75ltd Сря Яну 23, 2013 10:53 am
Колега какво влагаш в понятието"плитък"? Плитък спрямо кой апарат?/не ми се вярва да си си купувал поредица от ПЛИТКИ апарати?
спрямо копието на украинския "Кайман" ли?
Последната промяна е направена от leche на Сря Яну 23, 2013 10:55 am; мнението е било променяно общо 2 пъти
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: fisher f75ltd Сря Яну 23, 2013 10:54 am
Пейо Боюклията написа:
leche написа:
имал съм Ф75, както и лимитед версията но камуфлажа...с всички сонди за търсене на монети 11", СЕФ 38/30 и оригиналната фишерска 15" Апарат за замръсено, бърз, но плитък, не му ли хванеш цаката на работа и гласът му не го ли надупиш да е нервен, изтърваш цветните сигнали, защото плитко дискриминира... за което очите ти са на 4 в дълбокомера и сигнал като от ръждив пирон, в зависимост от дълбочината. Прочетете мнението на един колега за текнетикс в др форум той почти му е хванал цаката. Ф75 и текнетикса работят почти 1/1
Колега на замърсено с коя сонда работи най-добре 11" ДД или сеф. На колко слагаш треша. И горе долу каква е дълбочината с 11"ДД сонда . Хващал ли си акче .Благодаря!
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
leche Новобранец
Заглавие: Re: fisher f75ltd Сря Яну 23, 2013 10:58 am
и още нещо ме интересува:каква е разликата в работата на Ф75 с СЕФ и с 15"фишерска сонда при еднакви други условия!!!
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: fisher f75ltd Сря Яну 23, 2013 11:47 am
leche написа:
и още нещо ме интересува:каква е разликата в работата на Ф75 с СЕФ и с 15"фишерска сонда при еднакви други условия!!!
Оригиналната 15-ка на Фишер при въздушни тестове е по-добра от сефката. Но за работа в земята, от сефката по-добра няма... Късмет !
Прочетете мнението на един колега за текнетикс в др форум той почти му е хванал цаката. Ф75 и текнетикса работят почти 1/1[/quote] Колега пусни един линк да видим до къде му е хванал цаката на уреда.Ще е интересно да научим нещо,което не знаем