Заглавие: Тръгва дело срещу двама иманяри Чет Яну 14, 2010 3:32 pm
Състав на Пловдивския окръжен съд ще разгледа в свое открито заседание делото срещу подсъдимите Васил М. и Васил И. На 29 април 2009 г. в землището на с. Марково в съучастие с използване на металотърсач те са търсили археологически обекти - антични монети. Това е първо заседание по делото. Призовани са 5 свидетели и 1 вещо лице. http://news.plovdiv24.com
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Тръгва дело срещу двама иманяри Чет Яну 14, 2010 7:44 pm
Ми Убаво -Ма Да се види от Федерацията това Землище Регистрирано ли е некъде или сал Бройкаджий си правят точките на наш гръб.
ztec Консул
Заглавие: Re: Тръгва дело срещу двама иманяри Чет Яну 14, 2010 7:48 pm
Не че амам нещо против хорицата ама смятам,че не са си търсили само с апарати по нивата или поляната.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Тръгва дело срещу двама иманяри Чет Яну 14, 2010 7:51 pm
Че с кво друго да търсят -Да чакат да додат Олигофрените а ги Фанат Ли.
ztec Консул
Заглавие: Re: Тръгва дело срещу двама иманяри Чет Яну 14, 2010 7:56 pm
човеко тебе колко пъти са те хващали куките идват айде машините и да ви няма тука там колеги се оплакват,че ги водят до рпу за справка Е вече ако отидеш на кале или друг такав обект ядеш курката,но всеки си знае риска и печалбата. ако те е страх от мечки не ходиш в гората
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Тръгва дело срещу двама иманяри Чет Яну 14, 2010 8:01 pm
Ми има тука мой писания -Къде кво кога -ма далаверата Е че 80% от това по което Ходим Ние Е -Тера Инкогнита за Официоз тарикатите.
Гост Гост
Заглавие: Re: Тръгва дело срещу двама иманяри Чет Яну 14, 2010 8:03 pm
fox1 написа:
На 29 април 2009 г. в землището на с. Марково в съучастие с използване на металотърсач те са търсили археологически обекти - антични монети. Това е първо заседание по делото. Призовани са 5 свидетели и 1 вещо лице. http://news.plovdiv24.com
ми те ако си бяха джъткали само с машинките по някоя поляна от де щяха да ги изкопаят тез 5 има свидетели ? и кои ще тръгне да свидетелства срещу хотица дет не са сторили никому нищо ...
и друго практика ли е делата да започват 9 месеца след "инцидента"
imperio Цезар
Заглавие: Re: Тръгва дело срещу двама иманяри Чет Яну 14, 2010 8:15 pm
... и на делото започва затворения кръг:
Обвинението:Това са престъпници и заслужават 100 години затвор заради наглостта си да изкопаят меден фолис на Констанции II с огромна научна и художествена стойност с цена 50 хамерикански цента! Защитата: тия две керемиди на полето в което са работили не е културно-исторически обект! Обвинението: Обект е, тук е спрял да се изпикае Констанции II! Защитата: Дайте доказателства! Защитете тезата си че на Констанции II му се е допикало точно на това място, и че то е регистрирано в Археологическата карта на България! Обвинението: Ст.н.с II степен Едикойси чрез фундаменталния си труд "Физиологичните нужди на римските императори" категорично е доказал че на това място е кенефа на Римските императори! А картата не можем да ви покажем защото е строго секретна! (тук кръга се затваря)
Сори за лирическото отклонение но действителността е горе-долу същата. Не ги знам тия момци къде са бачкали но в много случаи се касае за следното: търкаш в някой дол на 300 метра под някое кале, и ако те хванат твърдят че си работил на калето а не покрай него. От там нататък ставаш горд собственик на 2 годишна условна присъда (примерно).
НЕ МИ ПРАЩАЙТЕ ЛИЧНИ - ВЕЧЕ НЕ СЪМ СОБСТВЕНИК И ГЛАВЕН АДМИНИСТРАТОР НА ТОЗИ ФОРУМ, И НА САЙТА IMPERIO.DIR.BG Новите ми сайтове: www.metaldetecting.eu I www.metaldetectings.com I www.moneti.org
Последната промяна е направена от imperio на Чет Яну 14, 2010 8:24 pm; мнението е било променяно общо 1 път
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Тръгва дело срещу двама иманяри Чет Яну 14, 2010 8:21 pm
-За туй стая на въпрос -Че неква [Поредната] БГ -Банда -Краде Яката и се опитва да натопи друг за това си деяние.
vasilevs Новобранец
Заглавие: Re: Тръгва дело срещу двама иманяри Чет Яну 14, 2010 8:43 pm
браво на stan960,скоро се разходих до АИТОС там над едно село яко са копали и барзах да се махна така 4е пазете се
imperio Цезар
Заглавие: Re: Тръгва дело срещу двама иманяри Чет Яну 14, 2010 8:48 pm
За да звучи голословно горната поема ще дам аналог със следния случай. Преди 7-8 години двама познати ги хванаха да търсят. Единия бачкаше за някакви си 200 лева, и с металотърсача търсеше предимно желязо (казваше че така по има файда да си изкарва за цигарите, и съм склонен да му вярвам защото първо беше много мързелив за да търси упорито, и второ от монети и антики нищо не разбираше). Другия беше собственик на магазинче и си падаше дребен колекционер на монети и нямаше апарат. Та тия двамата се бяха забили в едно дере дето и диво прасе не може да мине. На 300 метра нагоре в баира има кале и са се надявали нещо да се паднало надолу. Някой се обадил където трябва и за 10 минути се събрали и селския кмет, и патрулка, и поне още няколко сеирджии. Колекционерчето беше направили страшната глупост да си носи класьорчето в колата. Почнаха едни дела страшна работа, никой не ти признава нито колекцията нито нищо, изкараха ги най-големите престъпници дето са изкарали несметно съкровище от монети. А най-интересното в момента беше екпертизата на вещото лице. Според него те са в нарушение защото за работили и извадили ценни находки от важна средновековна крепост свързана с царуването на Иван Шишман. Обаче странното е че първо те не са работили на крепостта а на 300 м от нея. Второ - крепостта по времето на Иван Шишман (че даже и по времето на Иван Александър) изобщо не е била в границите на неговото царство. И трето-монетите в класьора са римски и нямат нищо общо със средновековието. Тоя експерт май беше завършил с тройка с преписване, жалко че не му помня името. Лошото е че момчетата ги набедиха за най-големите престъпници и ги осъдиха на по 2 години условно което доста им обърка живота.
НЕ МИ ПРАЩАЙТЕ ЛИЧНИ - ВЕЧЕ НЕ СЪМ СОБСТВЕНИК И ГЛАВЕН АДМИНИСТРАТОР НА ТОЗИ ФОРУМ, И НА САЙТА IMPERIO.DIR.BG Новите ми сайтове: www.metaldetecting.eu I www.metaldetectings.com I www.moneti.org
aiko Консул
Заглавие: Re: Тръгва дело срещу двама иманяри Чет Яну 14, 2010 9:11 pm
Абе тя работата е ясна - бития си е бит и т.н. Лошото е, че няма изградена стратегия с която новосъздадената федерация да промени общественото мнение. Говорят се някакви глупости, че хората търсели старо желязо и то по телевизията. Вместо да се обясни, че хората намират предимно изгубени предмети, пък ако щеш и монети или други ценности, които са извън контекста на каквато и да е археология. Оня ден ме изгониха от един форум само като споменах думата металдетектор ... правете си изводи!
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: Тръгва дело срещу двама иманяри Чет Яну 14, 2010 9:25 pm
Познавам хора ,който се занимават само с желязо ,като търкат по изоставени метесета и вадят добри надници.
aiko Консул
Заглавие: Re: Тръгва дело срещу двама иманяри Чет Яну 14, 2010 9:29 pm
Цената на старото желязо е 20 ст килото. Можеш сам да сметнеш, колко килограма трябва да изровиш за надник от 50 лв. На мен ми звучи безумно ...
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: Тръгва дело срещу двама иманяри Чет Яну 14, 2010 9:33 pm
ХАХАХ иди в някое метесе и виж колко бързо се трупа желязото. Ако си първия влязал с машинка там до обяд ще направиш 50 то лева не за цял ден.
aiko Консул
Заглавие: Re: Тръгва дело срещу двама иманяри Чет Яну 14, 2010 9:42 pm
От опит ли говориш, или така си чувал? Още утре отивам у МТС-то ... а и те в МТС-тата размитат за екземпляри с металотърсачи.
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: Тръгва дело срещу двама иманяри Чет Яну 14, 2010 9:47 pm
Не не говоря от опит ,един пич ми каза,който пък е видял двама да се разправят на тая тема та така. И един съвет от мен ,без кола комби не отивай бро и носи чували.
Гост Гост
Заглавие: Re: Тръгва дело срещу двама иманяри Чет Яну 14, 2010 9:52 pm
далаверата с жалязото е да изкопаш някои вкопан танк ама няма как даго завла4иш бая голяма каруца ти требва и яко магаре ина4е по темата нии сами несе пазим и хобито ни е обвито в мистерия за страни4ните наблудатели и вси4ки го свазват с тонове злата казани подземия приказки от 1001 нощ и завист единствения на4ин те хванат в джандема е ако те изпаржат познати
aiko Консул
Заглавие: Re: Тръгва дело срещу двама иманяри Чет Яну 14, 2010 9:54 pm
"Един чул, че друг казал ..." ... и двамата знаем, че това са глупости, а и смяташ ли, че братята роми са я свършили отдавна тая работа?
Исках да кажа, че изказвания от рода, че хората си купуват металотърсачи за да търсят желязо са смешни и абсурдни. Хората не са чак толкова прости, че да вярват на подобни оправдания за притежанието на металдетектор. Ако човек иска да го вземат на сериозно трябва да се аргументира добре, а не да разправя врели некипели.
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: Тръгва дело срещу двама иманяри Чет Яну 14, 2010 9:55 pm
Те щото златата в България са толко много ,че като имаш металдетектор и си копуваш ферари на 2рата седмица,така си мислят някой хора. Пък хобито каде остава ,все пак ни е хоби ,не го правим за пари.
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: Тръгва дело срещу двама иманяри Чет Яну 14, 2010 9:56 pm
Колега АЙКО ако имаш път към Пловдив,ще те запозная с човек,който от 10 години си вади надницата с желязо. А вече има монетари стари за по 50-100 лева ,какъв е проблема?
Гост Гост
Заглавие: Re: Тръгва дело срещу двама иманяри Чет Яну 14, 2010 9:59 pm
aiko написа:
Цената на старото желязо е 20 ст килото. Можеш сам да сметнеш, колко килограма трябва да изровиш за надник от 50 лв. На мен ми звучи безумно ...
едни приятели бяха чули за изоставена верига от верижн трактор в една местност отидоха намериха го и ко изкопаха..доста труд било разправят ама си помисли колко тежи тва нещо..
пък и желязото по принцип си е тежичик метал а от комустическо време железа под път и над път!!
aiko Консул
Заглавие: Re: Тръгва дело срещу двама иманяри Чет Яну 14, 2010 9:59 pm
PlovdivTrakiq написа:
Те щото златата в България са толко много ,че като имаш металдетектор и си копуваш ферари на 2рата седмица,така си мислят някой хора. Пък хобито каде остава ,все пак ни е хоби ,не го правим за пари.
Много ясно! За мен това си е хоби - радвам се на всяка находка, която не е ламарина или подкова. Един лев не съм изкарал от това и няма и да изкарам. Не е това целта на заниманието...
aiko Консул
Заглавие: Re: Тръгва дело срещу двама иманяри Чет Яну 14, 2010 10:03 pm
PHOENIX написа:
aiko написа:
едни приятели бяха чули за изоставена верига от верижн трактор в една местност отидоха намериха го и ко изкопаха..доста труд било разправят ама си помисли колко тежи тва нещо..
пък и желязото по принцип си е тежичик метал а от комустическо време железа под път и над път!!
Хубаво, но представяш ли си да идеш на къра и да вземеш да копаш всеки черен сигнал. След колко тона изкопана пръст според теб, ще събереш желязо за един надник?
Гост Гост
Заглавие: Re: Тръгва дело срещу двама иманяри Чет Яну 14, 2010 10:07 pm
aiko написа:
PHOENIX написа:
aiko написа:
Хубаво, но представяш ли си да идеш на къра и да вземеш да копаш всеки черен сигнал. След колко тона изкопана пръст според теб, ще събереш желязо за един надник?
оо не в никакъв случай на къра не търсят тези тето ги гледам покраъ пътищата.. всяка божа сутрин виждам хора сметал детектори в едно строително сметище и покрай жп линията ..явно намират нещо че да обикалят .. наи интересното е че от далеко всички машини ми приличат на Злат1 импулсния дето и индианец да си пак ше можфеш да работиш и има перфектна чувствителност за желязо.. (само)