Заглавие: помощ за монетка Съб Ное 28, 2009 11:26 pm
здравейте момчета, като начинаеща във вашата област ще помоля за малко помощ относно монета, която намерих. Търсих в много каталози но не мога да я определя. Ще съм ви много благодарна ако евентуално знаете нещо - година , император и колко струва. Мерси предварително! http://radeto77.snimka.bg/hobby/moneti.448082.16162278
stan960 Джадай
Заглавие: Re: помощ за монетка Нед Ное 29, 2009 1:01 am
Добра монетка Ради и снимчицата също - като да си я избирала в степен - Трудно - По Трудно -Най Трудно.В последно време доста такива въпроси и снимки се появяват тук-може би ни проверяват знанията.Според мен вероятен Квинтилий -270г.-предполагам колониален.
comander Цезар
Заглавие: Re: помощ за монетка Нед Ное 29, 2009 5:09 pm
stan960 написа:
Добра монетка Ради и снимчицата също - като да си я избирала в степен - Трудно - По Трудно -Най Трудно.В последно време доста такива въпроси и снимки се появяват тук-може би ни проверяват знанията.Според мен вероятен Квинтилий -270г.-предполагам колониален.
е чи не е ли белонова парата ?
radeto77 Новобранец
Заглавие: Re: помощ за монетка Нед Ное 29, 2009 6:39 pm
stan960 написа:
Извинявай, но в какъв смисъл "Трудно - По Трудно -Най Трудно"? Просто наистина нищо не открих, не се опитвам да ви проверявам знанията.Има ли някъде където ще мога да видя подобна снимка? Благодаря за помощта. А и какво означава "белонова"?
pechkata Джадай
Заглавие: Re: помощ за монетка Нед Ное 29, 2009 6:42 pm
radeto77 написа:
здравейте момчета, като начинаеща във вашата област ще помоля за малко помощ относно монета, която намерих. Търсих в много каталози но не мога да я определя. Ще съм ви много благодарна ако евентуално знаете нещо - година , император и колко струва. Мерси предварително! http://radeto77.snimka.bg/hobby/moneti.448082.16162278
Здравей колежке напиши точния размер на монетата / 20мм. или 30мм./ за да разберем номинала , каква сплав е - можеш да направиш проба при златар, така визоално нищо не може да се каже.
laki Консул
Заглавие: за монетата Нед Ное 29, 2009 7:40 pm
Можеби е от снимката ,но ми се стува че тази монета е сребьрна-денар.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: помощ за монетка Нед Ное 29, 2009 7:57 pm
laki написа:
Можеби е от снимката ,но ми се стува че тази монета е сребьрна-денар.
Не е денар - денара няма корона.
laki Консул
Заглавие: за монетата Нед Ное 29, 2009 8:36 pm
Правси.
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: помощ за монетка Нед Ное 29, 2009 8:44 pm
Антониан на имп.Клавдий Готски.Сечена е по смъртно ,тоест след неговата смърт,понеже отзад има изобразена клада.Consecratio-това е дадписа но се е истъркал.Отпред императора е с лъчиста корона и надписа е DIVO CLAVDIO. По каталог е 45 долара.Но тази твойта е в много лошо състояние така че ти препоръчвам да си я запазиш.Има сребърна баня, ядрото е или от мед или от бронз.Това е в общи линий.
radeto77 Новобранец
Заглавие: Re: помощ за монетка Чет Дек 03, 2009 9:56 pm
Благодаря на всички, вие сте супер! Искрено ви поздравявам за това, че сте толкова отзивчиви! Много късмет и успех в общото начинание!
stan960 Джадай
Заглавие: Re: помощ за монетка Чет Дек 03, 2009 10:22 pm
radeto77 написа:
stan960 написа:
Извинявай, но в какъв смисъл "Трудно - По Трудно -Най Трудно"? Просто наистина нищо не открих, не се опитвам да ви проверявам знанията.Има ли някъде където ще мога да видя подобна снимка? Благодаря за помощта. А и какво означава "белонова"?
Командера иска да каже "билонова" Е-то идва от наречието предполагам.Билонова монета -по просто казано леко девалвирала -съотношението сребро-бронз е в полза на бронза -в различни периоди на икономическа криза главно II-III век са отсичани такива монети -денари, антониниани и т.н.
comander Цезар
Заглавие: Re: помощ за монетка Пет Дек 04, 2009 1:05 am
stan960 написа:
radeto77 написа:
stan960 написа:
Командера иска да каже "билонова" Е-то идва от наречието предполагам.Билонова монета -по просто казано леко девалвирала -съотношението сребро-бронз е в полза на бронза -в различни периоди на икономическа криза главно II-III век са отсичани такива монети -денари, антониниани и т.н.
точно така станчо по нашия краи така му викаме,а от вашия току щто се върнах
stan960 Джадай
Заглавие: Re: помощ за монетка Пет Дек 04, 2009 8:55 am
Предполагам си доволен от резултатите.
comander Цезар
Заглавие: Re: помощ за монетка Пет Дек 04, 2009 10:46 pm
stan960 написа:
Предполагам си доволен от резултатите.
горе доло добре не очаквах повече,почвата е лека и миндилите чуват добре, но на каменистите баири бая цвят надърпах.