Заглавие: как да се предпазят зелезата от ръждата ? Сря Ное 04, 2009 9:01 pm
мисля че това го пишеше някаде в форома , но не мога да го намеря така че ако знаи някои нешто - как да съхраним железата от ръждата да каже моля
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: как да се предпазят зелезата от ръждата ? Сря Ное 04, 2009 9:34 pm
pet1r90 написа:
мисля че това го пишеше някаде в форома , но не мога да го намеря така че ако знаи някои нешто - как да съхраним железата от ръждата да каже моля
На ниско атмосверна влажност,демек до 70 процента или някаде на сухо място като гардероб с постоянна температура. Подходящо хранилище са куфарите за оружия
slavitoooo Джадай
Заглавие: Re: как да се предпазят зелезата от ръждата ? Сря Ное 04, 2009 9:36 pm
pet1r90 написа:
Измиваш хубаво с вода !!! Изсушаваш после увиваш с весници и на сухо !!! В никакъв случай не полузвай найлонови торбички !!!!!!!!!!!!!!
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: как да се предпазят зелезата от ръждата ? Сря Ное 04, 2009 9:48 pm
аха ясно а а това - да се пусне в киселина която е сложена на печка , демек да се сгорешти киселината , да се дуржи предмета 10 мин да се искара измие с вода и исуши . някои нешто такова да е чувал то на ли като го пуска и ште му се прецака физиономията
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: как да се предпазят зелезата от ръждата ? Сря Ное 04, 2009 9:54 pm
Ти измисли нов начин за консервиране на желязо браво!! Бягай да го патентоваш преди някоя от водещите марки оръжия да са ти откраднали идеята.
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: как да се предпазят зелезата от ръждата ? Сря Ное 04, 2009 10:02 pm
PlovdivTrakiq написа:
Ти измисли нов начин за консервиране на желязо браво!! Бягай да го патентоваш преди някоя от водещите марки оръжия да са ти откраднали идеята.
това не е моя идея просто моя умния комшия го потитах за нешто такова ама тои тази простотия ми издрънка . а знам че пишките минават прес някакъв такъв процес ( оксидация )
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: как да се предпазят зелезата от ръждата ? Сря Ное 04, 2009 10:05 pm
Мойта пишка не е оксидирвана ..... ма тя па една пишка ....
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: как да се предпазят зелезата от ръждата ? Сря Ное 04, 2009 10:11 pm
Aemilivs написа:
Мойта пишка не е оксидирвана ..... ма тя па една пишка ....
е какво не ти ли върши работа и ли си я носиш колкото да казваш че маш
топи Цезар
Заглавие: Re: как да се предпазят зелезата от ръждата ? Сря Ное 04, 2009 10:19 pm
във куфар за оръжие в които има дунапрен не е препоръчително да се съхранява за дълго време.задържа влага
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: как да се предпазят зелезата от ръждата ? Сря Ное 04, 2009 10:41 pm
МОята е оксидирана,но като я държа в кожен калъф на влажно ми станаха язви по цевите и бях забраил да я изчистя де.
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: как да се предпазят зелезата от ръждата ? Сря Ное 04, 2009 10:45 pm
PlovdivTrakiq написа:
МОята е оксидирана,но като я държа в кожен калъф на влажно ми станаха язви по цевите и бях забраил да я изчистя де.
аааа има ли язви става опсно !!!! може да се пръсни като я в карваш в кожения калъф !
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: как да се предпазят зелезата от ръждата ? Сря Ное 04, 2009 11:04 pm
Прощавай за спама приятелю,гадно е да си задал тема и да ти спамят с други отговори.Искам да ти кажа само ,че тези методи който са ти казали с киселини и други са опасни за метала,който корозира жестоко под влияние на киселина, Както ти казах най-добре е да го почистиш с вода и да търсиш некое местенце с целогодишна постоянна температура и с атмосферна влажност.Да не става конденз. Така металът става вечен.
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: как да се предпазят зелезата от ръждата ? Сря Ное 04, 2009 11:08 pm
PlovdivTrakiq написа:
Прощавай за спама приятелю,гадно е да си задал тема и да ти спамят с други отговори.Искам да ти кажа само ,че тези методи който са ти казали с киселини и други са опасни за метала,който корозира жестоко под влияние на киселина, Както ти казах най-добре е да го почистиш с вода и да търсиш некое местенце с целогодишна постоянна температура и с атмосферна влажност.Да не става конденз. Така металът става вечен.
дам това го разбрах и така ш те направя като наи добър вариант
aiko Консул
Заглавие: Re: как да се предпазят зелезата от ръждата ? Сря Ное 04, 2009 11:13 pm
Аз пък не разбрах за какво говорят тук, за пушки ли, за саби ли за железни артефакти ли? Задавайте темите малко по- смислено, че да не се чудим и гадаем
Гост Гост
Заглавие: Re: как да се предпазят зелезата от ръждата ? Чет Ное 05, 2009 10:19 am
Заглавие: Re: как да се предпазят зелезата от ръждата ? Чет Ное 05, 2009 6:46 pm
aiko написа:
Аз пък не разбрах за какво говорят тук, за пушки ли, за саби ли за железни артефакти ли? Задавайте темите малко по- смислено, че да не се чудим и гадаем
става дума за голям железен кръст !
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: как да се предпазят зелезата от ръждата ? Чет Ное 05, 2009 6:47 pm
да колега ама като съкна там ми исписва това - Темата или мнението, което търсите, не съществува
verno che q nqma , Kakto i da e w obshti linii kato se obobshti pisheshe slednoto:
potapqsh v spirt ..za da poeme vlaga ili voda ako ima , uzsushavash dobre (predpolagam nai sobre kato pozatoplish malko na pechkata , i ako iskash moje da go minesh s potopish v parafin ili mashinno maslo dane se okislqwa poveche ,
nqkoi kolegi bqha pisali che ne kraino nalojitelno parafiniraneto dostatychno e da se syhranqwa w suho mqsto i obvito v hartiq ..NIKAKVI NAILONOVI TORBICHKI !!
zapomni ili si go kopiray kolega che i tazi tema shte izchezne , dano da go prochetesh predi apokalipsisa na mnenieto
stil Легионер
Заглавие: Re: как да се предпазят зелезата от ръждата ? Сря Дек 23, 2009 2:43 pm
Минаваш го кръста с преобразовател за ръжда има го навсякаде 1лв струва може 2-3 пъти да го намажеш. И като падне раждата го минаваш тънко с грес и после с весници го увиваш. И няма да има проблем с ръждата вече.
qtagana Новобранец
Заглавие: ok Сря Дек 23, 2009 7:15 pm
Смазва се периодично, така се предпазва от ръжда! Има и такива видове смазки за консервация, те не са течни!
Гост Гост
Заглавие: Re: как да се предпазят зелезата от ръждата ? Пет Яну 15, 2010 11:06 pm
намазваш с 16 процентна фосфорна киселина и проблема е решен пак повтарям намазваш не ПОТАПЯШ
bybyboys Легионер
Заглавие: Re: как да се предпазят зелезата от ръждата ? Пон Авг 20, 2012 2:04 pm
А аз имам един патрон който искам да запазя но няма как да го измия че ръждата вече малко го е поизяла. Дали ще се запази ако направя само това с хартията без да го мия? А няма ли да е добра идея там където сме увили предмета да сложим няколко от пакетчетата който слагат в кутиите за обувки. Доколкото знам те абсорбират влагата.
dark Новобранец
Заглавие: Re: как да се предпазят зелезата от ръждата ? Пон Сеп 17, 2012 11:25 am
Може да се ползват смазки от оръжейните магазини, например http://www.pushka.eu/catalog/%D0%A1%D0%BC%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D0%B8
pet1r90 Цезар
Заглавие: Re: как да се предпазят зелезата от ръждата ? Пон Сеп 17, 2012 3:03 pm
тази тема я бях забравил ... сега процедирам с финна шкурка да премахна ръждата . след това загрявам масло на газовата бутилка пуска желязото вътре да стои някои друг час изкарвам го след това и леко обирам маслото .. за сега резултата е много добър >>
QNUS Консул
Заглавие: Re: как да се предпазят зелезата от ръждата ? Пон Сеп 17, 2012 7:45 pm
pet1r90 написа:
тази тема я бях забравил ... сега процедирам с финна шкурка да премахна ръждата . след това загрявам масло на газовата бутилка пуска желязото вътре да стои някои друг час изкарвам го след това и леко обирам маслото .. за сега резултата е много добър >>
Пешко как шкурка бе брат?-прообразувател за ръжда май е по- добре....?не че е нещо важно де ама...