Заглавие: Re: TESORO GOLDEN SABRE Light Пет Ное 27, 2009 12:24 pm
Фиксирания земен баланс се вижда на осцилоскоп и се настройва с такъв.Само дето нямам осцилоскоп,а и незнам какво точно да гледам Иначе на фиксиран земен баланс май трябва да изчиства орудените камъни и керамика.
aiko Консул
Заглавие: Re: TESORO GOLDEN SABRE Light Пет Ное 27, 2009 12:57 pm
N@SKO написа:
Фиксирания земен баланс се вижда на осцилоскоп и се настройва с такъв.Само дето нямам осцилоскоп,а и незнам какво точно да гледам Иначе на фиксиран земен баланс май трябва да изчиства орудените камъни и керамика.
То хубаво осцилоскоп, но нали на нещо трябва да се настрои - било ферит, било тухла, или на земя. А и според мен, не ти трябва задължително осцилоскоп - нали като не е фиксиран си го настройваш на слух спрямо земята.
aiko Консул
Заглавие: Re: TESORO GOLDEN SABRE Light Пет Ное 27, 2009 10:34 pm
в село съм до пловдив но утре трявба да взема последните две схеми lm 308 че са с поръчка ако искаш даи един телефон на лични да ти звънна утре след обед
в село съм до пловдив но утре трявба да взема последните две схеми lm 308 че са с поръчка ако искаш даи един телефон на лични да ти звънна утре след обед
А бе колега стига си копал ти направо ги ископа........
Lobo-работеше много добре,но му изметна антената,продават фалшиви стари епоксидни смоли.
Аз наскоро също имах проблем с намирането на добра епоксидна смола, по-рано купувах от Мосю Бриколаж, но там е свършила и нямаха представа кога ще получат нова. Съвсем случайно открих в една дупка се продаваше смола на Лакпром в половинкилограмови кутии и съвсем прясна. За сега спасих положението, но наистина трябва да се търси нормална смола за в бъдеще...
Аз наскоро също имах проблем с намирането на добра епоксидна смола, по-рано купувах от Мосю Бриколаж, но там е свършила и нямаха представа кога ще получат нова. Съвсем случайно открих в една дупка се продаваше смола на Лакпром в половинкилограмови кутии и съвсем прясна. За сега спасих положението, но наистина трябва да се търси нормална смола за в бъдеще...[/quote]
Обещаха ми немска смола,трябва да почакам.Мисля да пробвам като братята руснаци с кръгла.Нямам опит с тях,но ще пробвам.
Ако си пробвал двете схеми какво е мнението ти..коя по добре работи и има ли някакви грешки в PCB
Със NE566,но LOBO по схемата на FOMA е по-добър.Кондензатора на ОВ на приемния усилвател е по моята корекция-10пф.TGSL работи на чер камък а LOBO на по-чисти места.Страшно е бърз и чува малки монети с големината на акчетата.
Ако ще използваш TESORO GOLDEN SABRE Light по добре го направи по тази схема https://2img.net/r/ihimizer/img262/4166/tgslightvw.jpg[/quote] аз правя тази първата схема в началото