Заглавие: Re: римски монети каталог Чет Дек 03, 2020 7:55 pm
Колега благодаря за инфото,но както виждаш цената, не е за мен,разговарял съм с тях,скъпо ми идва,а и има и нещо друго,мамят някои,кориците на каталога са цветни,а от вътре са черно били,просто са ги принтирали и цените са доло горе пак такива,просто ако на някой колега ,на когото вече не му е нужен може да се спазарим за цена,от такива не става и дума и пазарлък
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: римски монети каталог Съб Дек 05, 2020 9:29 am
Този е така, имам го преди повече от 15 години. Взет е за 14 лева от книжарница. В годините когато нямаше нет, беше добре да го имаш. Сега цената му е много скъпа около 150 лева.
Ridik Новобранец
Заглавие: Re: римски монети каталог Съб Дек 05, 2020 10:07 am
Така е колега,виждал съм и цени на каталога и към 200 лв в някои антикварни книжарници,минавали за много редки издания,и за това такава им била цената,такъв принтиран с черно бели страници аз имам,имах и такъв оригинален,но някой го поиска уж за малко и така остана в някой,и сега си търся оригинален каталог със цветни страници
Заглавие: Re: римски монети каталог Нед Дек 06, 2020 7:52 am
Колега Аврелиан,Благодаря за инфото,но в тия сайтове цени няма,почти ,има и други такива подобни,но и те са такива а и цените,тука е друго ,аз за това искам книгата каталог на Дейвид Сиър от 2000 г,със цени,поне да се ориентира човек,от къде духа вятъра,има един каталог Roma Coins.но той е доста скъп,и там цените мисля,че бяха в паунди
Medievil Новобранец
Заглавие: Re: римски монети каталог Вто Дек 15, 2020 9:08 am
Аз също доста търсих каталозите на Сиър особенно римският и на късмет успях да го намеря за 35 лв , но е малко износен от OLX. После реших да намеря и Гръцките монети пак на Сиър и я намерих за 75 лв. от сайта Книжна борса и доста добро качество. И накрая от OLX най скъпо ми излезе Византийските монети за 90 лв , но качеството на книгата е като чисто нова. И всичко ми излезе с доставките до нас - близо 200 лв.
Скоро ги гледах и 3-те книги на поносими цени в OLX и в Facebook ги продаваха и то преди седмица, но сега проверих и намерих в Facebook. Но обявата е от 1 Октомври и едва ли са налични. И цените са по 100 лв за брой.
Иначе аз искам да намеря Roman Coins and their values на Сиър оригинал 5-те тома на Английски. Доста повече монети има и е доста обемист 5 тома! Тази на български е съкратен вариант...
Ridik Новобранец
Заглавие: Re: римски монети каталог Сря Дек 16, 2020 11:08 am
Така е колега,но е скъп английския каталог,но за сметка на това е по пълен и цените са реални,и почти всички каталози под 100 лв са продадени,а някои даже мамят,както съм писал,кориците са цветни,а от вътре страниците са черно бели,и цената им е около 50 лв имал съм разговори с такива хора,някъде в интернет бях зърнал,че се продават каталози на диск формат,но не знам точно какво представляват,дали са със цени,ако някой има инфо или знае ,ще съм благодарен а и не са скъпи,някъде към 20 на лева са
Medievil Новобранец
Заглавие: Re: римски монети каталог Сря Дек 16, 2020 11:31 am
Тези на дисковете са PDF файлове сканирани каталози. Същата работа , обаче на файл. За мене най доброто си е книгата. Ако излезе нещо веднага ще ти пиша. Аз гледам редовно обявите.
Инъче аз искам да си купя оригинала в 5 тома - https://www.greenlightpublishing.com/PBSCProduct.asp?ItmID=15587541 Но е доста скъп... около 400 лв... Ще му мисля
Да. Писах им преди нова година и казаха, че имат броики. Пиши ако поръчаш как е станала работата, че до няколко месеца и аз ще поръчвам и ще си ми в помощ.
За много години,колега за сега няма резултат,обаждах се някалко пъти,но до там все скъпи вървят около 200 лв били редки антики и тъй де,и за сега се отказах да търся,а иначе английскя е много добър но е скъп,поне за мен