Заглавие: Ctx3030 или Equinox800 Пет Авг 09, 2019 5:57 pm
Здравейте приятели, имам въпрос към хората които са ползвали Minelab Ctx3030 и Minelab Equinox 800. Предстои ми да закупя металотърсач и съм се спрял на тези два модела, нека отговарят само колеги които са работили с двата, сменил съм доста машини през годините но лично аз съм най доволен от Майлабите, последният ми беше Explorer SePro и бях много доволен и съм свикнал с менюто и настройките, търсенето ще осъществявам в полета, гори и реки тук в Норвегия където живея, тук пласта е доста малък максимум 30-40 сантиметра а отдолу е скала, спрял съм се на двата детектора защото мисля че ще е най добре за мен лично но не мога да избера кой от двата за това моля за помощ и очаквам компетентни мнения. Знам че Ctx3030 е по тежък но въпроса ми е FBS 2 не е ли по добре от VLF, лично за себе си не мога да преценя кое е по добре, да търся в целия диапазон от 1,5 до100 или само на 4 фиксирани честоти. Това ми е въпроса, благодаря предварително за отговорите.
vladorado Новобранец
Заглавие: Re: Ctx3030 или Equinox800 Чет Авг 22, 2019 10:34 am
Здравей колега. Аз работя и с двата детеkтора. Със CTX3030 от две години а с ЕQUINOX800 от 4 месеца. За условията които описваш те съветвам да си вземеш ЕQUINOX800. Ако имаш финанси може да си вземеш CTX3030. Той няма да ти намери повече цветни сигнали а просто е интересен за използване като дава повече информация за сигнала и прави процеса на търсене по-интересен. Аз използвам ЕQUINOX800 по-често защото е по лек и практичен - особенно със телескопичната щека. Разликата е като между черно-бял и цветен телевизор - и на двата ще видиш резултата от футболният мач.
[quote="vladorado"] Мерси колега, днес направих избора си и си купих CTX3030, рещих да гледам мача на цветен телевизор хахахаха, благодаря ти за интересния отговор.
Поздрави и успех Гледай моите Английски хроники на ю-тюба, може да са ти полезни.
TeresGroup Новобранец
Заглавие: Re: Ctx3030 или Equinox800 Чет Авг 29, 2019 5:47 pm
vladorado написа:
Поздрави и успех Гледай моите Английски хроники на ю-тюба, може да са ти полезни.
Колега гледам ги,много полезна информация качваш моите поздравления. Интересува ме знаеш ли как се сменя часа и дълбочината ми я показва в инчове ако знаеш от къде се променят пиши ми ще съм ти благодарен може и на меила sniperdafo@gmail.com .
vladorado Новобранец
Заглавие: Re: Ctx3030 или Equinox800 Пет Авг 30, 2019 12:22 pm
OPTIONS (отгоре най в дясно ) - LOCALITY - SET TIME - UNITS
Колега, този апарат изисква подробно изучаване на функциите и настроийките му. Това ми отне 6 месеца. Затова предложих Equinox 800 - той е много по-лесен.
TeresGroup Новобранец
Заглавие: Re: Ctx3030 или Equinox800 Пет Авг 30, 2019 6:29 pm
vladorado написа:
OPTIONS (отгоре най в дясно ) - LOCALITY - SET TIME - UNITS
Колега, този апарат изисква подробно изучаване на функциите и настроийките му. Това ми отне 6 месеца. Затова предложих Equinox 800 - той е много по-лесен.
Разбирам колега но 3030 ми допадна повече и като изработка и като софтуер,повече от 20 години имам практика в нашето хоби,смятам че за 10 до 15 иализания ще я разгадая, мисля че това е машината,а и аз съм работил преди с експлорер 2 и експлорер се про и съм свикнал на смарт финд и като цяло на FBS,за мен лично това е машината.Утре ми е първотo излизане и ще видя как ще се представи тук в Норвегия.Поздрави и благодаря за информацията.