Заглавие: Re: Металотърсач Nokta Impact - платка Пет Юли 07, 2017 9:23 pm
Имам схемата и Hex файла ако някой му трябва да пише.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Металотърсач Nokta Impact - платка Пет Юли 07, 2017 10:15 pm
Колегата ми сподели, че Tурците са направили много сполучлив металотърсач, защото решението им е много удачно. Не разбирам от програмиране, но смятам че е прав имайки в предвид отзивите на клиентите
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
OMD Detectors Консул
Заглавие: Re: Металотърсач Nokta Impact - платка Пет Юли 07, 2017 10:28 pm
Да става , удря шамар на руските разработки. Интерестно какво ли ще измислят скъпите програмисти който са в тима на OMD.
Ancient Hunter Цезар
Заглавие: Re: Металотърсач Nokta Impact - платка Пет Юли 07, 2017 11:21 pm
Схемата и аз я имам. Кой точно HEX имаш?
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Металотърсач Nokta Impact - платка Нед Юли 09, 2017 8:40 am
Хах то няма елементи - къде са жълтите "капачета"...?
OMD Detectors Консул
Заглавие: Re: Металотърсач Nokta Impact - платка Нед Юли 09, 2017 11:13 am
Ancient Hunter написа:
Схемата и аз я имам. Кой точно HEX имаш?
Имам три версии за PIC18F45K22 и Source code на последният и модел. Много интересно решение да ползват 8 битов процесор , можеше да ползват доста по бърз процесор.Използват до дупка всико от процесора , без външна периферия не знам дали е добре с този бавен процесор . Имат модел и с два процесора но не се сещам кой точно беше.
Печка разбирам че си шокиран , то в бъдеще ще е така, като намеря време ще ти снимам новите подводни апарати и една рамка , том също е наблегнато на микропроцесорите.
adminn Admin
Заглавие: Re: Металотърсач Nokta Impact - платка Нед Юли 09, 2017 11:31 am
Колега пита дали може да се свърже с него други безжични слушалки, а не оригиналните.
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
OMD Detectors Консул
Заглавие: Re: Металотърсач Nokta Impact - платка Нед Юли 09, 2017 11:33 am
adminn написа:
Колега пита дали може да се свърже с него други безжични слушалки, а не оригиналните.
Мисля че няма да има проблем, Блутут модула му е стандартен. [You must be registered and logged in to see this image.]
Mini 2.4G NRF24L01+ 24L01 -M wireless transceiver module 1.9 - 3.6 V
vanbg Консул
Заглавие: Re: Металотърсач Nokta Impact - платка Нед Юли 09, 2017 1:02 pm
Здравейте аз правих опит и направих връзка с други слушалки / не оригинални / , но те са ми повредени и звука е лош . Надявам се скоро да имам под ръка добри слушалки и да видим как е.
Ancient Hunter Цезар
Заглавие: Re: Металотърсач Nokta Impact - платка Нед Юли 09, 2017 2:09 pm
OMD Detectors написа:
Имам три версии за PIC18F45K22 и Source code на последният и модел...
Турците ли ги ги дадоха? Само на този ли имаш? Ами ма другия, който върши истинската работа? PIC-а се занимава само да обслужва бутоните и дисплея. Няма нищо интересно и сложно в него.
OMD Detectors Консул
Заглавие: Re: Металотърсач Nokta Impact - платка Нед Юли 09, 2017 6:39 pm
Ancient Hunter написа:
OMD Detectors написа:
Имам три версии за PIC18F45K22 и Source code на последният и модел...
Турците ли ги ги дадоха? Само на този ли имаш? Ами ма другия, който върши истинската работа? PIC-а се занимава само да обслужва бутоните и дисплея. Няма нищо интересно и сложно в него.
Виж платката която се намира под подлакътника на апарата. Има мини USB букса за свързване към компютър.Колегите са свалили Hex файловете директно от апаратите,само това зная.
Ancient Hunter Цезар
Заглавие: Re: Металотърсач Nokta Impact - платка Нед Юли 09, 2017 7:15 pm
Главната платка отдавна съм я видял, но предположих, че след като имаш схемата трябва да знаеш, че процесорите са 2 и главния е друг, а PIC-а работи в slave режим. [You must be registered and logged in to see this image.] Както виждаш има доста периферия и 8 битовия PIC, не го "използват до дупка"
OMD Detectors Консул
Заглавие: Re: Металотърсач Nokta Impact - платка Нед Юли 09, 2017 7:46 pm
Схемата не съм я и отварял,нямам интерес към този модел детектор. Колегите споделиха че имат схемата и са свалили всички Hex файлове от апарата.Ако нещо повече те интересува мога по подробно да се "загледам" в този детектор.Ако някой има свободно време да се рови в детекторите на другите , то аз не разполагам с такава екстра.... Пък и да имаш всичко като схеми ,файлове и др. ще копираш точно този апарат ли ? Ако нещо те интересува пиши на лична.
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Металотърсач Nokta Impact - платка Нед Юли 09, 2017 9:04 pm
И в антената трябва да има платка, турците са готови за безжичен модел.
Като стана на въпрос някой да има схемата и HEX-a на КАКА ПАРКТРОНИК ? Струвал 25 000 $, нова руска разработка ...
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Металотърсач Nokta Impact - платка Нед Юли 09, 2017 9:22 pm
OMD Detectors написа:
adminn написа:
Мисля че няма да има проблем, Блутут модула му е стандартен. [You must be registered and logged in to see this image.]
Mini 2.4G NRF24L01+ 24L01 -M wireless transceiver module 1.9 - 3.6 V
Това не е блутут модул, а високочестотен 2.4gHZ модул - предавател, който предава real time audio т.е. на този модул се подава сигнал от процесор, същия сигнал е кодиран и няма как с друга слушалка да работи добре без шумове, ако въобще работи. Този модул може и да е реализиран и с nRF2460 или nRF24Z1 (което е по-елегантен начин за целта), на снимката не се вижда номера на чипа.
adminn Admin
Заглавие: Re: Металотърсач Nokta Impact - платка Нед Юли 09, 2017 10:01 pm
Golden Mask написа:
И в антената трябва да има платка, турците са готови за безжичен модел.
Наистина ли има безжичен модул за антената? Или нещо не разбрах
Ancient Hunter Цезар
Заглавие: Re: Металотърсач Nokta Impact - платка Пон Юли 10, 2017 1:50 am
OMD Detectors написа:
Схемата не съм я и отварял,нямам интерес към този модел детектор. Колегите споделиха че имат схемата и са свалили всички Hex файлове от апарата.Ако нещо повече те интересува мога по подробно да се "загледам" в този детектор.Ако някой има свободно време да се рови в детекторите на другите , то аз не разполагам с такава екстра.... Пък и да имаш всичко като схеми ,файлове и др. ще копираш точно този апарат ли ? Ако нещо те интересува пиши на лична.
Ако нещо ме интересува мога и аз да се "загледам", нали стои тук до мен. Каквото ме интересуваше вече съм го видял... Защо реши, че искам да копирам който и да е апарат? Не ми е интересно да копирам апарати, особено ако работят по зле от моите. Този ми беше любопитно да видя как е направен. Видях, го и не съм особено впечатлен. Има добри страни, но има и явни недостатъци и като изпълнение и като реална работа на терен. На въздушни тестове е много добре, но в земята (в лека почва) резултатите са много посредствени. Можеш сам да се убедиш, как в реални условия монетата става желязо на 25см., а на 30см. вече почва да я губи. И това в най-дълбокия DEEP режим:
Даже моите апарати значително по-евтини от Импакта са по-добре с дълбочината и идентификацията.
А относно изказването кой на кого дал шамар, можеш да сравниш руските разработки с другите и пак да помислиш добре:
На тестовете на бързина Ноктата е по добре, но бързо може да ти бръмне главата от такава какафония:
и руската разработка във втората част на видеото:
Както се вижда, всички детектори са при едни и същи условия.
Ancient Hunter Цезар
Заглавие: Re: Металотърсач Nokta Impact - платка Пон Юли 10, 2017 1:54 am
Golden Mask написа:
... Като стана на въпрос някой да има схемата и HEX-a на КАКА ПАРКТРОНИК ? Струвал 25 000 $, нова руска разработка ...
Големи веселяци, развеслиха ни здравата Ако идат в цирка ще направят шеметна кариера. Много добра реклама направиха на Парктроника, ще посъветвам руснаците поне $50000 да сложат цена, то $25000 за къде по напред.
adminn Admin
Заглавие: Re: Металотърсач Nokta Impact - платка Пон Юли 10, 2017 9:11 am
Ancient Hunter написа:
Ако нещо ме интересува мога и аз да се "загледам", нали стои тук до мен. Каквото ме интересуваше вече съм го видял... Защо реши, че искам да копирам който и да е апарат? Не ми е интересно да копирам апарати, особено ако работят по зле от моите. Този ми беше любопитно да видя как е направен. Видях, го и не съм особено впечатлен. Има добри страни, но има и явни недостатъци и като изпълнение и като реална работа на терен. На въздушни тестове е много добре, но в земята (в лека почва) резултатите са много посредствени. Можеш сам да се убедиш, как в реални условия монетата става желязо на 25см., а на 30см. вече почва да я губи. И това в най-дълбокия DEEP режим:
Даже моите апарати значително по-евтини от Импакта са по-добре с дълбочината и идентификацията.
Както се вижда, всички детектори са при едни и същи условия.
На този полигон колко е земята на металотърсач Nokta IMPACT като го балансираш?
Ancient Hunter Цезар
Заглавие: Re: Металотърсач Nokta Impact - платка Пон Юли 10, 2017 9:45 am
adminn написа:
...На този полигон колко е земята на металотърсач Nokta IMPACT като го балансираш?
На видеото с тест за бързина в началото се вижда грунда: 63 - 64.
OMD Detectors Консул
Заглавие: Re: Металотърсач Nokta Impact - платка Пон Юли 10, 2017 10:21 am
То АКА апарат ли е ? Стефане в момента много калпава реклама правиш.Доста апарати има вече с пъти по добри от тези на който не спираш да качваш клипове.
Ancient Hunter Цезар
Заглавие: Re: Металотърсач Nokta Impact - платка Пон Юли 10, 2017 11:17 am
Първо правило на добрия търговец: 1.) Няма лоша реклама! Даже когато две фирми се плюят помежду си, те предизвикват интереса към себе си. Прост пример: досега винаги когато някой ми е правил "антиреклама" с явни негативни намерения продажбите ми са скачали в пъти. Абсолютно всеки път без изключение! На повече тънкости няма да те уча. Най-добре в сам да стигнеш до тях...
Рис Консул
Заглавие: Филисоффффски размисли и заключения Пон Юли 10, 2017 8:09 pm
След като височайшите модератори изтриха 2 мои поста ( и с право ! - много прекалих с пипера и кърито в моите постове, прекалено бяха люти ) , темата много се оживиии... Бяха пуснати доста интересни клипове и снимки , коментари на процесори , от които многоуважаемата аудитория знае , че бъкел не разбирам ! Убедих се , че абсолютно нищо не разбирам и от метални детектори... Тъкмо тръгнах да си купя едно въже и евтин сапун , за да се обеся , и се сетих какво винаги са говорели старите кучета в занаята ,, най-добрият металотърсач е този, който има повече букви Р в името - тРактоР , булдозеР , багеРРР , фадРома ....)
Преди имаше много ,много риба в реките-децата с обикновени лескови пръчки ловяха с килограми. Сега в реките- платмасови бутилки , джапанки ,риба нема... Ако имаше кво да се лови, щяхте ли да се пенявите тука за процесори
vanbg Консул
Заглавие: Re: Металотърсач Nokta Impact - платка Пон Юли 10, 2017 8:17 pm
Гледайте рекламите , и си купете нещо което най малко се рекламира. Реклама /и то агресивна/ се прави на стока която "не върви" не се продава или е застояла. Това ви го казвам Аз като /бивш , успешен/ търговец.
Давай още клипове - докато си играеш да снимаш другите продават.