Заглавие: Minelab Etrac or XP Deus ? Пон Май 22, 2017 6:46 pm
Zdraveite, Iskam da si zakupq nov metaldetektor i sam se sprql na spomenatite vidove. Za sajalejie ne sam praktikuval hobito ot blizo 5 godi i nai veroqtno sam pozabravil nqkoi raboti. Posledniqt mi aparat beshe GM 3+ s kopcheto za +30%
Adminn: Колега Моля пиши на кирилица.
adminn Admin
Заглавие: Re: Minelab Etrac or XP Deus ? Пон Май 22, 2017 7:49 pm
Много важно е какви са почвите на които ходиш да работиш от кой край на България си долу горе?
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
ven Новобранец
Заглавие: Re: Minelab Etrac or XP Deus ? Пон Май 22, 2017 7:52 pm
Ot Dobrudjata ☺, predimno dosta urodeni i zamarseni sas savremenni bokluci mesta.
ven Новобранец
Заглавие: Re: Minelab Etrac or XP Deus ? Пон Май 22, 2017 8:18 pm
Много се извинявам за Кирилицата, прочетох малко късно.
adminn Admin
Заглавие: Re: Minelab Etrac or XP Deus ? Пон Май 22, 2017 9:06 pm
ven написа:
Ot Dobrudjata ☺, predimno dosta urodeni i zamarseni sas savremenni bokluci mesta.
Ако става дума за замърсено, никой не може да победи XP Deus. Тъй като си в място, където почвата не е толкова минерализирана разлика в дълбочината на двата апарата няма да намериш, но металотърсач XP deus е просто по-евтин.
ven Новобранец
Заглавие: Re: Minelab Etrac or XP Deus ? Пон Май 22, 2017 9:42 pm
Парите не са проблем, просто искам да се наслаждавам на хобито си. С ГМ 3+ също се наслаждавам, но ми отнемаше 30 40 мин. докато си го настроя,а и пак вадех черни сигнали, иначе дълбочината беше добре. От известно време съм в Англия и ходих на няколко събирания на колегите тук и ми направи впечатление, че почти всички работят с Minelab и по точно Etrac, а когато ги попитах защо са избрали този модел всички бяха единодушни и казаха,че има много добра дискриминация.
adminn Admin
Заглавие: Re: Minelab Etrac or XP Deus ? Пон Май 22, 2017 10:13 pm
ven написа:
Парите не са проблем, просто искам да се наслаждавам на хобито си. С ГМ 3+ също се наслаждавам, но ми отнемаше 30 40 мин. докато си го настроя,а и пак вадех черни сигнали, иначе дълбочината беше добре. От известно време съм в Англия и ходих на няколко събирания на колегите тук и ми направи впечатление, че почти всички работят с Minelab и по точно Etrac, а когато ги попитах защо са избрали този модел всички бяха единодушни и казаха,че има много добра дискриминация.
Доста е бавен за замърсено.
ven Новобранец
Заглавие: Re: Minelab Etrac or XP Deus ? Пон Май 22, 2017 10:50 pm
Благодаря ви за мнението и информацията. Ще изчакам да чуя и други мнения и коментари ☺
adminn Admin
Заглавие: Re: Minelab Etrac or XP Deus ? Пон Май 22, 2017 11:00 pm
Тук се предлага с втора безплатна сонда по твой избор или 38 на 30 SEF или 33 сантиметра ULTIMATE http://www.shop.imperio.bg/minelab-etrac-metalotarsach
Последната промяна е направена от adminn на Вто Май 23, 2017 9:21 am; мнението е било променяно общо 1 път
Nexus metal detectors Консул
Заглавие: Re: Minelab Etrac or XP Deus ? Вто Май 23, 2017 12:27 am
ven написа:
В Добруджа са едни от най-леките почви в България. Къде са тия орудени места за които говориш?
ven Новобранец
Заглавие: Re: Minelab Etrac or XP Deus ? Вто Май 23, 2017 12:06 pm
Ами незнам явно само в моя край почвата е калпава ☺ ама има доста шлака.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Minelab Etrac or XP Deus ? Вто Май 23, 2017 3:58 pm
За шлаките само MINELAB...
ven Новобранец
Заглавие: Re: Minelab Etrac or XP Deus ? Вто Май 23, 2017 5:11 pm
Благодаря ☺
snaiperista Легионер
Заглавие: Re: Minelab Etrac or XP Deus ? Сря Май 24, 2017 8:03 pm
pechkata написа:
За шлаките само MINELAB...
Колега има и други апарати които не копаят шлаката, и са доста по бързи от минилаб
snaiperista Легионер
Заглавие: Re: Minelab Etrac or XP Deus ? Сря Май 24, 2017 9:33 pm
ven написа:
Човек хората в Англия не ги гледай, сигорен съм че тяхните ливади не са толкава замърсени с отпадъци като нашите, а минилаб точно на замърсено е слаб и бавен, просто точно там ще изпускаш !!! Тука доста голяма част от хората е простовата и си хвърлят боклука къде им падне, на скоро пазарувах в един строителен магазин, тъкмо да се кача в джипа и гледам един прашо как от една найлонова чанта върви и ръси пирони по паркинга,тоест му падат от чантата а той си върви, направо откачих ! Аз ако съм ще избера друг апарат, сменил съм ги вече няколко и са ми ясни без да ме убеждава никой
ven Новобранец
Заглавие: Re: Minelab Etrac or XP Deus ? Чет Май 25, 2017 12:26 pm
Много си прав колега, манталитета и възпитанието на Англичаните и Българите е много различен. А що се отнася до Minelab и Deus разбрах, че не ти допадат и двата или гришно съм те разбрал? Благодаря за коментара
snaiperista Легионер
Заглавие: Re: Minelab Etrac or XP Deus ? Чет Май 25, 2017 8:13 pm
Minelab не ми допада поради посочените причини иначе на външност го бива. Xp deus с 34x28см ми допада, защото сигорен съм че руснаците не го хвалят на празно, можеби иска човек да си поиграе първо добре с настройките и тогава да тръгне да търси . Но най много ми допаднаха тези които ги имам
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Minelab Etrac or XP Deus ? Чет Май 25, 2017 8:19 pm
Металотърсач XP DEUS може да бъде преоткрит след една година работа и то ако се работи много често, ако не, може никога да не разберете какво точно настройвате. Поне обърнете огромно внимание на стойностите на показателя Reactivity там дълбочината може да се увеличи с 30% при правилни настройки. Слагайте стойности под 2,5 Ако искате дълбочина. А ако не е замърсено дори 0 или 1 след което изключвайте silencer а на минус 1. Поне това трябва да се направи. Ако сте със софтуер 4 чувствителността може да я увеличите до 95 -96. Толкова много неща могат да бъдат казани че поста ще стане много отегчителен но поне това реактивността и silencer а.
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
ven Новобранец
Заглавие: Re: Minelab Etrac or XP Deus ? Пет Май 26, 2017 12:15 am
Благодаря ви колеги, по всичко изписано до сега и след всичките клипове които изгледах определено се надъхах да си взема XP Deus, просто се надявам да не ми отнеме прекалено много време да свикна с него. Моля споделете колко време ви е било нужно ? Благодаря
Rolingash Преторий
Заглавие: Re: Minelab Etrac or XP Deus ? Пет Май 26, 2017 12:15 am
хп деус е супер детектор , обаче иска четене .. тва е истината само ще потскажа , на някои от фабричните програми са сложени филтри от 2.0в и 3.2в ... тоест версия 4 са съчетали в2 и 3.2.... до колегата каде точно си ходил на събори във англия, зщото и аз ходя и повечето колеги продадоха минилабите и са със деус .... колега деуса е направен така , че да върши работа дори и да не си пипал детектор ... пускаш фабрична програма ... настроиваш земята !! дигаш сенса 93-94 рективити 2 фулл тон дискриминация -5 и тръгваш тва е може да си бачкаш месеци така ... и ще вадиш много сигнали на места, който са претърсени във бг .... после взимаш книжката и почваш да четеш ... разбираш кво пише във нея има групи във фацебоок metaldetecting uk ... там хората найстина обменят опит няма завист няма караници и така нататък .....
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Minelab Etrac or XP Deus ? Пет Май 26, 2017 7:49 am
Да работи перфектно
- ама дълбокия сигнал за по лесно го дава черен...
ven Новобранец
Заглавие: Re: Minelab Etrac or XP Deus ? Пет Май 26, 2017 8:54 am
Благодаря ви колеги. До колегата Rolingash, с коя сонда търсиш? Блогодаря отново ☺
Rolingash Преторий
Заглавие: Re: Minelab Etrac or XP Deus ? Съб Май 27, 2017 2:46 am
11 инчовата колега
Rolingash Преторий
Заглавие: Re: Minelab Etrac or XP Deus ? Съб Май 27, 2017 2:53 am
да колега виж как знаеш,дълбокия черен го дава черен
talasumo Легионер
Заглавие: Re: Minelab Etrac or XP Deus ? Съб Май 27, 2017 11:54 am
pechkata написа:
Да работи перфектно
- ама дълбокия сигнал за по лесно го дава черен...
Още ли има колеги дето не си зачистват над дълбоките сигнали за категорична проверка?