Заглавие: Въпрос за видове антени? Сря Окт 12, 2016 11:19 am
Колеги,някой може ли да каже каква е разликата между моно,концентрична и дд антени.И коя е по добра като дълбоччина,точност и т.н.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Въпрос за видове антени? Сря Окт 12, 2016 12:08 pm
Първо трябва да се разграничат нещата: - моно може да е за пулс-индукционен металотърсач - ДД може да е и за пулс и за ВЛФ-монетар
Кажи за кой вид металотърсач става дума - за пулс-индукционен или за ВЛФ
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
FELIX Цезар
Заглавие: Re: Въпрос за видове антени? Сря Окт 12, 2016 12:20 pm
Моното по добре центрира,а ДД е по дълбока.За замърсено моно,а за орудено ДД.Но най-добре е наистина да кажеш за каква машина ти трябва антена,и при какви условия ще търсиш с нея
Nexus metal detectors Консул
Заглавие: Re: Въпрос за видове антени? Сря Окт 12, 2016 1:09 pm
По абсолютна стойност спрямо земния ефект ако антените са с еднаква площ и работят на една и съща честота, няма разлика между различните видове по отношение на дълбочина. Площта на антената е най-определящия фактор за дълбочината, не конфигурацията. Увеличаване на дълбочината на всеки един детектор може да се постигне само с по-големи антени. Подбора на конфигурацията зависи от условията на работа и какво се търси.
За всеки детектор за да се увеличи дълбочината в земята 2 пъти средния диаметър на антената трябва да бъде 8 пъти по-голям съответно площта 64 пъти по-голяма. Пример; Ако стандартната антена на даден детектор е 25 см (10") за да се увеличи дълбочината на същия този детектор в земята 2 пъти ще е необходима антена с диаметър 1 метър.
Пропорционалното увеличаване на чувствителността на въздух по абсолютна стойност е 2 пъти по-голямо в сравнение с нарастването на дълбочина в земята. Пример; Ако в резултат на употребата на по-голяма антена чувствителността на детектора е нарастнала на въздух със 100% (2 пъти) в земята същия детектор ще има нарастване на дълбочина само 50%. Това важи за всички принципи на работа. В точи контекст легендите за импулсната индукция, че ловяла в земятя много по-дълбоко в сравнение с въздух са само това - легенди, нищо повече.
Всичко друго са супер издути детектори, които не стават за реална работа.
N@SKO Про-Консул
Заглавие: Re: Въпрос за видове антени? Сря Окт 12, 2016 2:40 pm
Георги Чаушев написа:
В точи контекст легендите за импулсната индукция, че ловяла в земятя много по-дълбоко в сравнение с въздух са само това - легенди, нищо повече.
Жоре как се ще обясниш,че съм вадил монета на 50 см(беше под камък ),а на като излезе я хваща на има няма 30 санта във въздуха.Аз на тебе ли да вярвам или на очите си.Вземи едно ГПХ4500 ,изкарай някой друг сигнал и тогава коментирай.
Заглавие: Re: Въпрос за видове антени? Сря Окт 12, 2016 3:37 pm
N@SKO написа:
Георги Чаушев написа:
В точи контекст легендите за импулсната индукция, че ловяла в земятя много по-дълбоко в сравнение с въздух са само това - легенди, нищо повече.
Жоре как се ще обясниш,че съм вадил монета на 50 см(беше под камък ),а на като излезе я хваща на има няма 30 санта във въздуха.Аз на тебе ли да вярвам или на очите си.Вземи едно ГПХ4500 ,изкарай някой друг сигнал и тогава коментирай.
Когато има предмет под камък сигнала е комбинация между дупков ефект и метал. В дупки и под камъни (в земята) сигналите се усилват със стойност между 5 и 8 пъти. Ако камъка е оруден засилването на сигнала е по-голямо. Този ефект се демонстрира много добре с феритен пръстен пред монета при всички детектори.
На очите си ще вярваш разбира се, но е необходимо и образование за да разбереш какво си видял.
unreal_66 Преторий
Заглавие: Re: Въпрос за видове антени? Сря Окт 12, 2016 3:56 pm
За сега съм с ВЛФ апарат.
N@SKO Про-Консул
Заглавие: Re: Въпрос за видове антени? Сря Окт 12, 2016 4:08 pm
Георги Чаушев написа:
N@SKO написа:
Георги Чаушев написа:
Когато има предмет под камък сигнала е комбинация между дупков ефект и метал. В дупки и под камъни (в земята) сигналите се усилват със стойност между 5 и 8 пъти. Ако камъка е оруден засилването на сигнала е по-голямо. Този ефект се демонстрира много добре с феритен пръстен пред монета при всички детектори.
На очите си ще вярваш разбира се, но е необходимо и образование за да разбереш какво си видял.
Като казах камък имах предвид друго.Монетата беше по камък около 5 см .Оргоре имаше около 45 см земя.Така че не паднала от стените и не е била по на плитко. И още нещо при SD и GPX няма дупков ефект!!
FELIX Цезар
Заглавие: Re: Въпрос за видове антени? Сря Окт 12, 2016 5:08 pm
unreal_66 написа:
В твоя слу4ай най-добре се екипирай с една поне 28-30см ДД,и една 22-25 моно.Моното за замърсено и таб.н е ненадмината,а всичко останало го ма4кай с ДД-то.
Заглавие: Re: Въпрос за видове антени? Сря Окт 12, 2016 9:08 pm
N@SKO написа:
Георги Чаушев написа:
N@SKO написа:
Георги Чаушев написа:
Като казах камък имах предвид друго.Монетата беше по камък около 5 см .Оргоре имаше около 45 см земя.Така че не паднала от стените и не е била по на плитко. И още нещо при SD и GPX няма дупков ефект!!
Тествал съм ГПХ5000 подробно и на орудено и на нормална почва. Монета на 50 см не може да намери, дори голяма сестерция. Също не може да намери менче на един метър дори с 40 см моно. Да не говорим, че със сигурност не си бил с рулетка в ръцете, иначе ще си първия копач който хови да копа с рулетка. Що се отнася до дупковия ефект всички детектори го имат. Това че не го чуваш не означава че го няма, означава само че електрониката го отстранява от звука. А в ръководтсво за експлоатация на ГПХ се коментира метод на работа за избягване на дупков ефект, това е понеже няма никакъв.
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: Въпрос за видове антени? Сря Окт 12, 2016 9:30 pm
Георги Чаушев написа:
N@SKO написа:
Георги Чаушев написа:
N@SKO написа:
Георги Чаушев написа:
Тествал съм ГПХ5000 подробно и на орудено и на нормална почва. Монета на 50 см не може да намери, дори голяма сестерция. Също не може да намери менче на един метър дори с 40 см моно. Да не говорим, че със сигурност не си бил с рулетка в ръцете, иначе ще си първия копач който хови да копа с рулетка. Що се отнася до дупковия ефект всички детектори го имат. Това че не го чуваш не означава че го няма, означава само че електрониката го отстранява от звука. А в ръководтсво за експлоатация на ГПХ се коментира метод на работа за избягване на дупков ефект, това е понеже няма никакъв.
И керамиката чува доволно.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Въпрос за видове антени? Сря Окт 12, 2016 9:41 pm
FELIX написа:
unreal_66 написа:
В твоя слу4ай най-добре се екипирай с една поне 28-30см ДД,и една 22-25 моно.Моното за замърсено и таб.н е ненадмината,а всичко останало го ма4кай с ДД-то.
Колега може би имаш в предвид не моно, а концентрична...
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
FELIX Цезар
Заглавие: Re: Въпрос за видове антени? Чет Окт 13, 2016 4:30 pm