Заглавие: Странна тежка фракция по р.Огоста Нед Юни 26, 2016 6:50 pm
Колеги, от години при вземане на проби или работа по промиване на самродно злато, при промиване на концентрата на определени места има много тежка фракция, но не е магнетит, а е с тъмно-сребърен цвят. Остава накрая заедно със златото. Този уикенд отново извадих - вижте на снимката. Този път реших да наприм анализ, защото в БАТСЗМ ползваме при специални условия такава машина. Ще поместим анализа тук през седмицата, защото нямам добри предчувствия.
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Странна тежка фракция по р.Огоста Пон Юни 27, 2016 11:25 am
Пишат ми Колеги и питат какво имам в предвид, че имам притеснение за тази тежка фракция... Арсен и Живак ... ама де да видим
Безплатна доставка до всяка точка на страната. www.mdetectors.bg 12 ГОДИНИ С ВАС!
kafeto Легионер
Заглавие: Re: Странна тежка фракция по р.Огоста Пон Юни 27, 2016 2:45 pm
Оловно сребърна руда от Чипровци, за това и има злато!
Там където е текло, пак ще тече..
adminn Admin
Заглавие: Re: Странна тежка фракция по р.Огоста Пон Юни 27, 2016 4:36 pm
kafeto написа:
Оловно сребърна руда от Чипровци, за това и има злато!
Има голяма логика, защото и оловото и среброто са все пак тежки, а арсена не е тежък 5,72гр. на куб.см., а златото е 19,32гр. на куб.см. Среброто е: 10,49гр. на куб.см. обаче добрата новина, е че платината 21,45гр. на куб.см. е по-тежка и от златото и тя също остава като тежка фракция
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
vanbg Консул
Заглавие: Re: Странна тежка фракция по р.Огоста Пон Юни 27, 2016 7:45 pm
www.mdetectors.com написа:
Пишат ми Колеги и питат какво имам в предвид, че имам притеснение за тази тежка фракция... Арсен и Живак ... ама де да видим
Ако е живак при нагряване /задължително на открито / ще се изпари. Трудно е, но не и невъзможно.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: Странна тежка фракция по р.Огоста Сря Юни 29, 2016 6:32 pm
Резултатите варират, защото това е прах, който в зависимост от конфигурацията показва различни, но общо взето сходни резултати.
adminn Admin
Заглавие: Re: Странна тежка фракция по р.Огоста Сря Юни 29, 2016 8:34 pm
Най страшно е ако този прах се вдиша. Докато е във вода няма голяма опасност, опасно е когато се отваря и затваря шишенцето за събиране на злато с уста.