Заглавие: 5900/Di pro SL Пон Авг 25, 2008 10:05 am
Kолеги какво бихте казали за този металдетектор как се държи във тежки уродени почви ако някой от вас е работил с такъв моля да сподели дали е доволен и също какво друго бихте ми предложили от апаратите на White's и Minelab
Само дето не разбрах защо темата е в раздела за български металдетектори. Иначе това е стар модел на White's, който не се произвежда вече и не мисля, че ще имаш кой знае какви успехи с него на тежки почви. P.S. Пише се "орудени" ( от руда ).
НЕ МИ ПРАЩАЙТЕ ЛИЧНИ - ВЕЧЕ НЕ СЪМ СОБСТВЕНИК И ГЛАВЕН АДМИНИСТРАТОР НА ТОЗИ ФОРУМ, И НА САЙТА IMPERIO.DIR.BG Новите ми сайтове: www.metaldetecting.eu I www.metaldetectings.com I www.moneti.org
Какво да кажем, Експлорера е класика в жанра. Но ти го препоръчвам ако работиш само на орудено. Ако работиш на смесени терени има и други варианти които може и да са по-изгодни от към цена.
НЕ МИ ПРАЩАЙТЕ ЛИЧНИ - ВЕЧЕ НЕ СЪМ СОБСТВЕНИК И ГЛАВЕН АДМИНИСТРАТОР НА ТОЗИ ФОРУМ, И НА САЙТА IMPERIO.DIR.BG Новите ми сайтове: www.metaldetecting.eu I www.metaldetectings.com I www.moneti.org
След около седмица се очаква да пристигне един модел на Гарет:
А също и White's Prizm IV на цена под 1000 лева - много добър компромис! В момента в наличност е White's Matrix M6 , на цена 1490 лева
Естествено като алтернатива си остават White's XLT и Teknetics T2 но те отиват на близо 2000 лева..
Последната промяна е направена от imperio на Съб Ное 21, 2009 1:36 am; мнението е било променяно общо 1 път
колега минелаб са известни с голд детекторите,те наистина работят в пати по дълбоко от които и да е монетар.а монетарите им неструват последния експлоар сигорно има и пасеанс вътре или тетрис ,ама видили руда край умре
djendaka Консул
Заглавие: Re: 5900/Di pro SL Сря Авг 27, 2008 9:12 am
Колега аз не разбирам много от детектори и за това потърсих помощ от вас но не мога да се съглася с това че не работи на орудено защото аз лично видях работата на един Explorer XS в Бургас на черния пясък и на места където другите апарати само бръмчаха а тез които не бръмчаха монета от един лев им я търкаш в питата без да я чуят . Вярно е от към дълбочина нещата не са толкова добри някои самоделки им скриват шапката но за работа в тежки почви и за дискриминация са идеални .
Екплорерите добре бачкат на орудено, те за това са направени. Но дискриминацията мисля че не е най-силната им страна, както и степента детекция на малки предмети. Това си е мое мнение.
Значи за дискриминацията мога да кажа че е добра ще дам пример на плажа под чадър до самия му кол при условие че има и метална кръстачка от долу монетата я пей ясно само му правя IRON MASK и всичко свършва до там е случва се големи метални предмети на по голиама дълбочина да ги бърка но е рядкост и при първата копка се разбира какво е
имам един познат дето бая време се мъчеше да се отърве от тоя апарат и накрая го стори за 400лв...не беше никак доволен.не знам в какво му се състои проблема.бандито май беше казал,че проблема му е в антената.но моя познат каза,че на орудено не знае на чий хора е. аз нямам лични впечетления от апарата.само казвам какво са ми казали.
djendaka Консул
Заглавие: Re: 5900/Di pro SL Чет Авг 28, 2008 2:51 pm
Всеки явно има различно мнение , кой доволен кой не нормално е за да свърши агонията ми по избирането на апарати реших да си взема един Minelab Explorer SE втора ръка за сносни пари поне за този модел чух доста добри думи да се надявам че няма да се разочаровам от апаратчето
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: 5900/Di pro SL Чет Авг 28, 2008 3:00 pm
перфектно решение.дано найстина намериш СЕ за сносни пари
djendaka Консул
Заглавие: Re: 5900/Di pro SL Чет Авг 28, 2008 3:08 pm
Имам приятел във Англия накарах го да поразпита и днес ми се обади каза че вървят средно между 450 и 550 паунда зависи от комплектовката но също каза че е възможно да изскочи и нещо по евтино но едва ли ще ми се чака
Редакция: Приставките Treasure Hound за Garrett GTI 2500 свършиха!
Последната промяна е направена от imperio на Съб Ное 21, 2009 1:33 am; мнението е било променяно общо 1 път
rock Новобранец
Заглавие: Re: 5900/Di pro SL Пет Сеп 05, 2008 8:39 pm
някой може ли да даде малко инфо за White's Prizm IV .и White's Prizm III .като дълбочина ,как се държи на орудено и тн.
imperio Цезар
Заглавие: Re: 5900/Di pro SL Пет Сеп 05, 2008 10:03 pm
Разликата между Prizm IV и Prizm III е че четворката има notch филтър за отхвърляне на повърхностни замърсители, както и Tone ID - нисък тон за желязото, среден за скъпоценности, и висок за монети На орудено са стабилни, като работата на силно орудени терени се характеризира с намаляване на дълбочината на детекция. Дискриминацията е на много високо ниво. Бюджетни апарати с лесно управление което по принцип не е характерно за моделите на White's
Последната промяна е направена от imperio на Съб Ное 21, 2009 1:35 am; мнението е било променяно общо 3 пъти
Разликата между Prizm и Prizm III е че четворката има notch филтър за отхвърляне на повърхностни замърсители, както и Tone ID - нисък тон за желязото, среден за скъпоценности, и висок за монети. На орудено са стабилни, като работата на силно орудени терени се характеризира с намаляване на дълбочината на детекция. Дискриминацията е на много високо ниво. Бюджетни апарати с лесно управление което по принцип не е характерно за моделите на White's.
Прочетох и теста на imperio за ACE-250 . Сега се чудя кой е по добрия вариант PrizmIV или ACE-250. даите инфо.
AlexP Про-Консул
Заглавие: Re: 5900/Di pro SL Чет Сеп 18, 2008 7:57 am
Имам ACE 250 и въобще не съм доволен. Дава много фалшиви сигнали - копая, копая и в един момент сигнала изчезва. Дискриминацията му е много зле. Примерно доста често дава цветен метал, а се оказва желязо. По западните форуми го хвалят. Сигурно работи добре на техните почви, но не и в Бургаско. За мокър пясък не става. Виж този сайт за мнения за детектори: http://metaldetectorreviews.net/
imperio Цезар
Заглавие: Re: 5900/Di pro SL Чет Сеп 18, 2008 2:17 pm
Ако дава фалшиви сигнали свали малко чувствителността. Ако при настройките на дискриминацията се мъчиш напълно да режеш желязото може покрай него да резнеш куп полезни неща. При махнат първия от 12-те сектора на скалата за дискриминация (желязото) апарата ще си кротува когато минава над дребни железа, телове, пирони, но може да даде сигнал на голям ръждив пирон изправен право нагоре, или на много голямо желязо. Така е настроена програма RELICT На терени без съвременни замърсители тази програма върши добра работа.По-добре копни някое и друго желязо отколкото да пропуснеш нещо хубаво. Пък желязото може да е я стрела, а копие.
Последната промяна е направена от imperio на Съб Ное 21, 2009 1:34 am; мнението е било променяно общо 2 пъти