Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Пет Мар 04, 2016 7:29 am
Aurelius написа:
Да, наистина, моRт Minelab GPХ5000 не детеkтира 4.3гр. 14каратово златно сиджирче с нито една от малките Nugget Finder и Coiltek антени, които имам на нито един от възможните таиминги вкл. FINE GOLD и SHARP: с 6"кръгла и 6х10" елиптична MONO Coiltek и 6х8" Sadie и 12" Nugget Finder MONO антени. Същото се случи и с White's TDI... Само Fisher GoldBug2 и White's GMT успешно се справиха с тази задача и то от прилично разстоRние.Все пак симпатиите ми са на страната на GoldBug2 заради ИСТИНСКАТА ДИСКРИМИНАЦИИА НА Fe, която детеkторът предлага. White's GMT е по-дълбок и показва на дисплеR земната минерализация, което е една чудесна възможност да се ориентираме в конкретната ситуация...
Колега какакво ти е мнението за GMT. Стана ми доста интересен този апарат. Но тъй като няма да ходя с него за самородно злато, по скоро ми е интересно дали е подходящ за мокър пясък и плитки води в морето. Поздрави
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Пет Мар 04, 2016 10:59 pm
Имам ГМТ вече от 3 години и съм излизал нRколко пъти с него на плажа наоколо. Този плаж има достатъчно минерализация( черен пясък), че Minelab GPХ5000 da не може да работи на COIN/RELIC таиминг. GMT се балансира към земята веднага и работи на прилична дълбочина за монети и бижутерия. Само GMT и Fisher Gold Bug2 детеkтираха златно синджирче 14kт, 4.3 гр. от около 5-6 см, докато тази задача се оказа непосилна за Minelab CТХ3030, White's TDI и Minelab Excalibur II, че даже и за Minelab GPX5000 с 6 инчова Coiltek MONO антена на FINE GOLD тиминг. White's GMT е ALL METAL монотонален детеkтор и като такъв е изключително трудно да се търси с него на плажа. Hаистина има една функция IRON CHECK за проверка на сигнала за желязо, но работи на много малка дълбочина. Този апарат нRма изобщо дискриминационни възможности. Тои е образец за изключителен прибор за детеkтиране на злато и елиминиране влиянието на минерализацията на почвата, като показва на дисплеи процентното съдържание на желязо,типа на минерализацията и позволява да се следва минерализирания слои, където обикновенно се намира златото... GMT ще бъде много полезен на минерализирани плажове,такива, където е невъзможно да се ползва VLF детеktор с дискриминациR, като се проверRва всеки сигнал, което моjе да е възнаграждаващо понRкога. Антената на GMT е потопяема под вода, а също и кабела до буксата. Не съм тествал детеkтора как работи на мокър пRсък, или в солена вода, но съм чел, че е нестабилен и особенно в прибоината зона-мнение на хора, опитвали да търсRт финна бижутерия с него при подобни условия. В морската вода и на мокриR пясък за мене водещи са Minelab CTX3030 и Excalibur II от VLF детеkторите, както и апаратите,работещи на принципа на импулсната индукция като White's Surf PI Dual Field, Garrett Infinium LS... Желая успех във всичко! M.Aurelius
colin96 Консул
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Съб Мар 05, 2016 7:48 am
Хиляди благодарности за изчерпателната информация. И аз четох или гледах някъде, че това е изключително проспектинг голд машина и не е подходяща за плажа или монети и така нататък. Но за мен беше важно да го чуя от първа ръка.А за прибоя ще гледам нещо друго. Гледам, че започнаха предварителните продажби на MX sport. Ще е интересно да разберем какви са и неговите възможности скоро време. Поздрави
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Съб Мар 05, 2016 10:39 am
Наистинa, интересно е дали MX Sport( $799.99) не е просто един Treasure master PRO($399.99) във водоустоичив пакет до 3м под вода и нRколко нови програми плюс 13.9 kHz работна честота вместо 8.2 kHz , както и $400 ценова разлика в плюс за МХ Спорт? Детеkторът също има положителна плаваемост, т.е. не потъва, когато е хвърлен във водата....., което създава не особенно приятни условия за превъзмогването и , когато детеkторът е под водата. И на мене ми е интересно, след като имах Spectra V3i за известен период от време( изключителeH апарат!), да тествам този детеkтор за плажно търсене. Между другото-White's Spectra V3i ще детеkтира златно сиджирче на плажа, ако степента на минерализация не е висока..
pechkata Джадай
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Съб Мар 12, 2016 9:35 am
Най на края изхвърлиха онези груби и тежки кутии ...
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Пон Мар 14, 2016 7:59 pm
Краино време беше.... Изглежда имаха произведени десетки хилRди кутии за години напред... Проверих Minelab Eureka Gold- детеkтира без проблем същото 4.3гр. златно синдjирче, а така също и миниaтюрните златни люспи в бутилчицата ,която се продава като сувенир в Аризона. Тези люспи детеkтираха и Fisher Gold Bug2, i White's GMT.
colin96 Консул
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Пет Мар 18, 2016 7:42 am
tesoro tejon също се справя с целта. И като заключение стигам до извода, че високата честота май е определяща за теста. Всички апарати работят над 17-18 и нагоре килохерца. Еурека на коя честота я пробва. поздрави
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Пет Мар 18, 2016 9:53 am
На 60 kHz И включен BOOST детеkтира това синджирче ясно И чисто 0т 7-8cм. Без BOOST е около 5-6cm. На 20kHz е значително по-зле, а на 6,4 kHz трябва да търкам едва ли не по антената, за да получа сигнал. Наистина, честотата,на която работи металотърсача , е определяща. В този смисъл, GoldBug2, работещ на 71kHz нRма никакви проблеми дори при включена Iron Discrimination. Best regards! M.Aurelius
adminn Admin
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Нед Мар 20, 2016 9:29 am
Fisher Gold Bug 2 наистина засича и най-малките парченца метал. 0.02-0.04гр. близо до сондата
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
traper2504 Легионер
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Чет Мар 15, 2018 8:15 pm
Моето виждане за добър детектор по мокрия пясък и в солената вода е Гарет Инфиниум. Макар и пулсак има добра дискраминация двутонална напук на някой невярващи. Мой приятел го има , а аз само си мечтая за такъв. Поздрави!
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Чет Мар 15, 2018 10:19 pm
Да, Garrett Infinium LS е един наистина много добър PI детектор за търсене във водата-особенно в Черно море, което e със значително по-малка соленост, сравнено с oкеанската вода. Infinium LS е известен с перфектаната си ра работа в сладки и не особенно солени водоеми, но при работа в плитката зона при вълнение се появяват и доста фалшиви сигнали. Garrett ATX е на практика усъваршенстван Infinium във военната опаковка на минотърсача на Garrett - Recon. Заслужава си да се поработи в нашето море и с подводния металотърсач на White's Surf PI Dual Field. През 2016-та беше моят втори металотърсач през отпуската ми в България и когато Minelab CTX3030 след първото потапяне във водата ми създаде проблеми, Surf PI Dual Field се превърна в основен детеkтор и се справи повече от отлично! Разчитам много в момента на Minelab Equinox 800, които ще взема с мен в БГ през това лRто. Имам големи очаквания за него. Cheers!
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Чет Мар 15, 2018 10:21 pm
Няма импулсен металотърсач, които да детеkтира златно синджирче....
traper2504 Легионер
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Съб Мар 17, 2018 9:30 pm
Днес тествах моя нискобюджетен детектор Whites Treasure Master със златно синджирче на , което не знам грамажа. Широчина на звената около 4мм.сплескани и тънки.Разпънато върху земята с включена дискраминация да илиминира желязото и никакъв сигнал няма. Събрано на купчинка имаше сигнал. После пробвах , като изключих дискраминацията ,,Iron,, и отново го разпънах. Този път сигнал имаше , но преобладаваше ниския тон , а вискоия по рядко и то само в едната посока. Май ще мие доста трудно да намеря такова нещо по пясъка на плажа с моя нисък клас детектор. Единственно се успокоявам с факта , че доколкото чета тук има много детектори , които уж се водят по голям клас моя Уайтс , а са по зле от него.
adminn Admin
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Нед Мар 18, 2018 10:43 am
traper2504 написа:
Днес тествах моя нискобюджетен детектор Whites Treasure Master със златно синджирче на , което не знам грамажа. Широчина на звената около 4мм.сплескани и тънки.Разпънато върху земята с включена дискраминация да илиминира желязото и никакъв сигнал няма. Събрано на купчинка имаше сигнал. После пробвах , като изключих дискраминацията ,,Iron,, и отново го разпънах. Този път сигнал имаше , но преобладаваше ниския тон , а вискоия по рядко и то само в едната посока. Май ще мие доста трудно да намеря такова нещо по пясъка на плажа с моя нисък клас детектор. Единственно се успокоявам с факта , че доколкото чета тук има много детектори , които уж се водят по голям клас моя Уайтс , а са по зле от него.
Колега много благодаря за споделеното мнение. Защо не пробваш същия тест на синджирчето да не е разпънато, а заключено, тоест дадено накъсо като намотка.
traper2504 Легионер
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Нед Мар 18, 2018 6:29 pm
adminn написа:
traper2504 написа:
Колега много благодаря за споделеното мнение. Защо не пробваш същия тест на синджирчето да не е разпънато, а заключено, тоест дадено накъсо като намотка.
Приятелят със синджирчето си замина и няма как.
traper2504 Легионер
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Вто Сеп 18, 2018 8:11 pm
Това лято отново направих тест с моя и на приятеля ми , който е Garet Infinium само , че този път с малко по дебело синджирче на , което също не знам грамажа и О чудо! Въздушен тест , разпънато Уайтса ми го хваща на около 20 см. , а Гарета едва се обажда на 10см. Абе бива си я бангийката ми значи кво , на тия пари спрямо Гарета?
adminn Admin
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Вто Сеп 18, 2018 9:08 pm
traper2504 написа:
Това лято отново направих тест с моя и на приятеля ми , който е Garet Infinium само , че този път с малко по дебело синджирче на , което също не знам грамажа и О чудо! Въздушен тест , разпънато Уайтса ми го хваща на около 20 см. , а Гарета едва се обажда на 10см. Абе бива си я бангийката ми значи кво , на тия пари спрямо Гарета?
Пробвате ли с Garrett Sea Mark 2?
traper2504 Легионер
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Сря Сеп 19, 2018 8:52 pm
adminn написа:
traper2504 написа:
Пробвате ли с Garrett Sea Mark 2?
Не , нямаме такъв.
gucata0302 Новобранец
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Пет Дек 04, 2020 5:16 pm
и асам сагласен че деоса става за плажа и това синджирче ас не работя с деос носам виждал какво може пустия деос машина на времето ас работя с уаит мхт алт про ловилсам рим обица 1.30г на10сат но не на плаж
gucata0302 Новобранец
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Пет Дек 04, 2020 6:22 pm
уаита са добри машини неискам даиправя реклама данесе обиди онзи маистор дето прави блистол машинки и миладин от монтана с селента съшто и владо с маските и този с енигма от враца а дави раскажа барем тази история катосевижда пописането и подумите се вижда чесам селянин от далбоката провинция асам тарсач от 30години ималсам апарати катопочнеш от гадулка енигма селент и блистолт64в пират ваве терминатор. сега от 5г работя с уаит мхт алт про и дави кажа разликата междо уаита и изброените апарати е като от тук до марс но даминем на историята преди 2г излезохме 5етима с различни машини в едно поле и започнахме мятане ас варвях слет тях понеже бях наи стар и трудно ходех в орането пак и килатамипречеха както варвях след тех чух сигнал чист и ясен и число 8.10 на дисплея спех и с крак бутнах буцата оран замерих пак пак съштия сигнал наведохсе сех от праста в рака и янаднесох над питата целта беше в ракатами тя беше обица 24к 1.30гр,рим сабрахмесе всички и започнахме тест ни един от апаратите не чу обицата дори фишара74 докато негонастроиха на някаква програма другите апарати ништо дори на един сантим ас имам и БЛИСТОЛ 64V2 акоима мераклии може дамогоподаря за 100л апарата е в добросастояние работи имам и голяма антена 45с зарядно оргинално.тел.0887121667
gucata0302 Новобранец
Заглавие: Re: тест на металдетектор със златно синджирче/верижка Пет Дек 04, 2020 6:28 pm
деоса штети свърши наи добре работа комислиш чеможешдасе справиш с него взимаиго няма да сажаляваш
тест на металдетектор със златно синджирче/верижка