(По детско стихотворение) Мълчат,не продумват старите бухали...А уж са много жито прегрухали... Остава баба Бухла да им топли тухла и да им пари кокалите стари...
Хаосът е или временен,или гибелен!
Симпличио Консул
Заглавие: Re: "Мълчание" Съб Мар 01, 2014 10:36 pm
"Мълчание"
Мълчах години непрестанно с опустошен от мисли лоб и днеска от това мълчание излизам аз като от гроб.
Над моя дух витае още безименната пустота на миналите дни и нощи, неразличими от смъртта.
И вцепенени от тревога, макар свободни тоя път, все още мислите не могат от клетката да излетят.
Като човек, от болест станал, пристъпва моят стих едва, но с гняв безсилен, с мъка странна са пълни моите слова.
И кратки са като словата, които пише в порив смел осъденият по стената, преди да иде на разстрел.
Атанас Далчев, 1964 г.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: "Мълчание" Съб Мар 01, 2014 10:54 pm
Ееее,стана по-трудно,може би...
Rinobs Про-Консул
Заглавие: Re: "Мълчание" Нед Мар 02, 2014 1:33 am
Трибал-М написа:
Тук няма спор Симпличио направо блясна
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: "Мълчание" Нед Мар 02, 2014 11:03 pm
Rinobs написа:
Трибал-М написа:
Да,наистина няма спор,момчето(?)си го бива.Като дялан камък е-където го поставиш,все хваща място.А с тази тема за нашенските бангий направо ме изкефи.Дано и производителите не са лишени от чувство за хумор и му окажат съдействие за създаване на пълен каталог.Успех
Rinobs Про-Консул
Заглавие: Re: "Мълчание" Пон Мар 03, 2014 2:24 pm
Трибал-М написа:
Rinobs написа:
Трибал-М написа:
Да,наистина няма спор,момчето(?)си го бива.Като дялан камък е-където го поставиш,все хваща място.А с тази тема за нашенските бангий направо ме изкефи.Дано и производителите не са лишени от чувство за хумор и му окажат съдействие за създаване на пълен каталог.Успех
Той има в пред вид гаражно производство а не сериино за продажба но да където не го търсиш там си никне иска да сполучи с покупката на детектор за 1000 лв и нагоре като даде половината ако може дори и по малко но все пак да му пожелаем успех в начинанието гледам се е спрял на един фишер ф5 сега
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: "Мълчание" Пон Мар 03, 2014 7:33 pm
Имам някакво особено усещане днес и направо ще попитам блестящия колега дали пък не се е случило нещо важно на този ден,нещо от преди стотина тридесет и кусур години?
Rinobs Про-Консул
Заглавие: Re: "Мълчание" Вто Мар 04, 2014 1:50 am
Трибал-М написа:
Имам някакво особено усещане днес и направо ще попитам блестящия колега дали пък не се е случило нещо важно на този ден,нещо от преди стотина тридесет и кусур години?
това го знае всеки Българин
sovaxa Новобранец
Заглавие: Re: "Мълчание" Съб Апр 05, 2014 12:44 am
Симпличио написа:
"Мълчание"
Мълчах години непрестанно с опустошен от мисли лоб и днеска от това мълчание излизам аз като от гроб.
Над моя дух витае още безименната пустота на миналите дни и нощи, неразличими от смъртта.
И вцепенени от тревога, макар свободни тоя път, все още мислите не могат от клетката да излетят.
Като човек, от болест станал, пристъпва моят стих едва, но с гняв безсилен, с мъка странна са пълни моите слова.
И кратки са като словата, които пише в порив смел осъденият по стената, преди да иде на разстрел.