Заглавие: "Искрено и лично" Пет Фев 28, 2014 5:04 pm
...Терен за всички,които тука биха се почувствали отлично!
Хаосът е или временен,или гибелен!
Последната промяна е направена от Трибал-М на Пет Фев 28, 2014 10:21 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Симпличио Консул
Заглавие: Re: "Искрено и лично" Пет Фев 28, 2014 6:38 pm
Благодаря ти, Трибале, за тая тема, че точно от нея имах нужда, след като се отказах да купувам Евротек, та сега съм много затормозен как да си инвестирам 2-та бона, разглеждам следните варианти:
- една машина за около 2 бона, но този вариант ми е най-неприемлив, защото няма идеална машина, която става за всичко
- две машини от по 1 бон всяка, да речем един по един добър модел Фишер и Майнлаб
- три машини от по 600-700 кинта всяка, примерно Тесоро, Фишер и Майнлаб
- четири машини от по около 500 кинта, тук може да бъдат Тесоро, Фишер, Майнлаб и XP
- пет и повече машини машини в ценовия диапазон от 100 до 400 кинта, като тук вече по-голямо разнообразие на марки може да има, дори и някое българско дръвце, ако работи много добре за някои специфични артефакти.
Те това ми е чуденката, Трибале, споделена искрено и лично.
igi80 Легионер
Заглавие: Re: "Искрено и лично" Пет Фев 28, 2014 7:11 pm
Симплич, ти си скрита лимонка и според мен, е напълно възможно да си вземеш 2 МД от по 2000лв.........
"След буря, винаги изгрява слънце"
Последната промяна е направена от igi80 на Пет Фев 28, 2014 8:12 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Симпличио Консул
Заглавие: Re: "Искрено и лично" Пет Фев 28, 2014 7:27 pm
igi80 написа:
Симплич, ти си скрита лимонка и според мен, е наплно възможно да си вземеш 2 МД от по 2000лв.........
Това може да стане само в случай, че някой ми предложи Гарет АТХ и Майнлаб CTX3030 за 4 бона пакетна цена - макар и двата детектора да са дървета и да не стават за нищо, просто така за гъзария пред мадамите на плажа ще ги ползвам.
бобо Джадай
Заглавие: Re: "Искрено и лично" Пет Фев 28, 2014 7:57 pm
Симпличио написа:
igi80 написа:
Симплич, ти си скрита лимонка и според мен, е наплно възможно да си вземеш 2 МД от по 2000лв.........
Това може да стане само в случай, че някой ми предложи Гарет АТХ и Майнлаб CTX3030 за 4 бона пакетна цена - макар и двата детектора да са дървета и да не стават за нищо, просто така за гъзария пред мадамите на плажа ще ги ползвам.
igi80 Легионер
Заглавие: Re: "Искрено и лично" Пет Фев 28, 2014 7:59 pm
Симпличио написа:
igi80 написа:
Другиат вариант, за който си мислех, е че сегашните дето са по 2 бона, през 2017-2018 год., ще станат по за 1000лв. Таки ги виждам нещата, както е тръгнало...
zanvan Про-Консул
Заглавие: Re: "Искрено и лично" Пет Фев 28, 2014 8:08 pm
Симпличио написа:
Благодаря ти, Трибале, за тая тема, че точно от нея имах нужда, след като се отказах да купувам Евротек, та сега съм много затормозен как да си инвестирам 2-та бона,
а защо с тия пари... невземеш да си купиш бира не ,че нещо но дилемата ти ще отпадне
дистрибутур на
Симпличио Консул
Заглавие: Re: "Искрено и лично" Пет Фев 28, 2014 8:11 pm
igi80 написа:
Другиат вариант, за който си мислех, е че сегашните дето са по 2 бона, през 2017-2018 год., ще станат по за 1000лв. Таки ги виждам нещата, както е тръгнало...
Колега, без майтап, Гарет АТХ ми е интересна машина заради това, че е пулс-индуктивен апарат, с такива почти нямам практика и ми е любопитно да го поджиткам, но цената на нов такъв е мнооого нереална за модел, който още не се е доказал, така че максимум 2 бона бих рискувал за него.
Докато за СТХ3030 не съм напълно прав, защото най-малко може да му ползваш джипиеса и да маркираш на кои места ти е давал сигнали, ама всички клипове, които съм гледал на този модел, той постоянно си звучи, така че картата ще е плътно покрита с отметки.
igi80 Легионер
Заглавие: Re: "Искрено и лично" Пет Фев 28, 2014 8:49 pm
Симпли, за тоя джарет, да не се нави от аватара на печката...?
Симпличио Консул
Заглавие: Re: "Искрено и лично" Пет Фев 28, 2014 8:53 pm
igi80 написа:
Симпли, за тоя джарет, да не се нави от аватара на печката...?
Има истина в това, явно колегата бленува за този модел, та най-малкото ще ми завижда и ще го дразня яко, че джиткам с такава, а той само сънува за нея.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: "Искрено и лично" Пет Фев 28, 2014 9:41 pm
Симпличио написа:
Благодаря ти, Трибале, за тая тема, че точно от нея имах нужда, след като се отказах да купувам Евротек, та сега съм много затормозен как да си инвестирам 2-та бона, разглеждам следните варианти:
- една машина за около 2 бона, но този вариант ми е най-неприемлив, защото няма идеална машина, която става за всичко
- две машини от по 1 бон всяка, да речем един по един добър модел Фишер и Майнлаб
- три машини от по 600-700 кинта всяка, примерно Тесоро, Фишер и Майнлаб
- четири машини от по около 500 кинта, тук може да бъдат Тесоро, Фишер, Майнлаб и XP
- пет и повече машини машини в ценовия диапазон от 100 до 400 кинта, като тук вече по-голямо разнообразие на марки може да има, дори и някое българско дръвце, ако работи много добре за някои специфични артефакти.
Те това ми е чуденката, Трибале, споделена искрено и лично.
Колега,твоите мнения са толкова нетрайни и разноцветни,че ми заприличаха на един известен,"нежен" байрак, развяван на зрелищни паради,от едни особени хора,на които никой не пречи да се уважават...Представи си,че си в Русия и пази терена!
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: "Искрено и лично" Пет Фев 28, 2014 10:01 pm
Симпличио написа:
аз ще ти предложа невероятен вариант, на който няма жена в света която да устои!!!! маааани ги тиа бангий, даваш ми 2-та бона , а аз в замяна ще те чукам докато ти се завие свят
:
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: "Искрено и лично" Съб Мар 01, 2014 12:03 am
Трибал-М написа:
Колега,твоите мнения са толкова нетрайни и разноцветни,че ми заприличаха на един известен,"нежен" байрак, развяван на зрелищни паради от едни особени хора,на които никой не пречи да се уважават...Представи си,че си в Русия и пази терена!
И-късмет в екологично съобразната дейност!
tepes Цезар
Заглавие: Re: "Искрено и лично" Съб Мар 01, 2014 12:31 am
Я кажи как ще ползваш апаратите, да мислим за вариантите
Симпличио Консул
Заглавие: Re: "Искрено и лично" Съб Мар 01, 2014 7:05 pm
tepes написа:
Колега, моите убеждения за този вид апарати е, че колкото повече универсалност е вложена в концепцията на дадена машина, толкова по-голям боклук е. Като пример за боклук мога да дам Деуса, който ти предлага избор от 4 честоти и сигурно стотици други функции, но всичко е мижи да те лажем и пари на вятъра, за да си мислиш, че нещо търсиш, но де факто това си е една скъпа играчка за баламурници.
Но на мен ми трябват строго специализирани машини, всяка от които е проектирана да работи само на една честота и при конкретни теренни условия, като съответно да се справят с тази своя задача достатъчно добре - при тази ситуация, когато тръгна да проучвам даден терен, ще взимам машината, която е проектирана именно за такъв терен.
Един проектант на детектори задължително трябва да има сериозни познания и по геология, за да може да направи подробна таблица с типовете терени у нас (тип и степен на минерализация, оруденост и т.н.) и спрямо конкретен теренен тип да разработва специализиран апарат.
Един от най-важните параметри на детектора е скоростта на възстановяване, но колкото повече функции и универсалност е вкарана в даден детектор, толкова по-тромав е той.
Ето такива съображения имам, колега, надявам се разбираш идеята ми.
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: "Искрено и лично" Съб Мар 01, 2014 9:00 pm
Време ли е за линейката?
Последната промяна е направена от Трибал-М на Нед Мар 02, 2014 8:48 pm; мнението е било променяно общо 1 път
tepes Цезар
Заглавие: Re: "Искрено и лично" Съб Мар 01, 2014 9:12 pm
Симпличио написа:
tepes написа:
Колега, моите убеждения за този вид апарати е, че колкото повече универсалност е вложена в концепцията на дадена машина, толкова по-голям боклук е. Като пример за боклук мога да дам Деуса, който ти предлага избор от 4 честоти и сигурно стотици други функции, но всичко е мижи да те лажем и пари на вятъра, за да си мислиш, че нещо търсиш, но де факто това си е една скъпа играчка за баламурници.
Но на мен ми трябват строго специализирани машини, всяка от които е проектирана да работи само на една честота и при конкретни теренни условия, като съответно да се справят с тази своя задача достатъчно добре - при тази ситуация, когато тръгна да проучвам даден терен, ще взимам машината, която е проектирана именно за такъв терен.
Един проектант на детектори задължително трябва да има сериозни познания и по геология, за да може да направи подробна таблица с типовете терени у нас (тип и степен на минерализация, оруденост и т.н.) и спрямо конкретен теренен тип да разработва специализиран апарат.
Един от най-важните параметри на детектора е скоростта на възстановяване, но колкото повече функции и универсалност е вкарана в даден детектор, толкова по-тромав е той.
Ето такива съображения имам, колега, надявам се разбираш идеята ми.
Аха!
Симпличио Консул
Заглавие: Re: "Искрено и лично" Нед Мар 02, 2014 7:02 am
tepes написа:
Аха!
Е много ми помогна с това "аха", черпя те по бира!
stan960 Джадай
Заглавие: Re: "Искрено и лично" Нед Мар 02, 2014 8:02 am
- След около 200 поста открил си гледам топлата вода поне за себе си най сетне,ако разбира се не смениш посоката пак-Лично аз предпочитам апарат с повече функций и възможности -Като влезеш в Американските форуми ще видиш колеги с по два три че и повече апарати,мерят си и те постоянно пишките както и ние тук и споделят кой апарат за къде и за кво става - Но имаме си и наш(Aurelius) представител тук който е там и той е боравил май с почти всички модели така че можеш да се допиташ какво му е мнението...............................
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: "Искрено и лично" Пон Мар 03, 2014 8:59 am
Има вече резултати. Ще публикувам през другата седмица резултати от тестове на моR тестови стенд с едни и същи обекти, но с деиствителни(не виртуални!!!) детеkтори: Garrett ATX, Minelab GPX5000, Whites Surf P.I. Dual field, Minelab ExcaliburII, Minelab ExplorerII,White's Spectra V3i.Вече съм готов с резултатите от първите 4 детеkтора, но трRбва да приключа и с последните два. Така също ще проверR нRкои от резултатите поне още един път. Целта ми е не да изтъкна качествата на един детеkтор за сметка на друг, защото този еkcперимент е "лабораторен". Истината винаги се вижда на полето в различните реални условия. Ще покаjа моите резултати, нRкои от които ме изненадаха.