Съпрузи в Калифорния откриха заровено златно съкровище за 10 млн. долара
+5
AZZAZEL78
madeyes
Трибал-М
igi80
Kiril62
9 posters
Автор
Съобщение
Kiril62 Admin
Заглавие: Съпрузи в Калифорния откриха заровено златно съкровище за 10 млн. долара Сря Фев 26, 2014 10:49 am
Докато разхождали кучето си, намерили заровени кутии с над 1400 златни монети Семейство от Калифорния е открило в свой имот заровени златни монети на стойност над 10 млн. долара. Щастливата находка датира от миналата година. Смята се, че тя е най-голямата подобна в историята на САЩ. Съпрузите, самоличността на които не се разкрива, разхождали кучето си, когато забелязали ръждива метална кутия, подаваща се от земята. Извадили я и я отнесли в къщата. Когато разбрали какво има вътре, се върнали на мястото и изкопали още седем кутии. Общо в осемте ламаринени кутии намерили 1427 златни монети от XIX в., пише в. "Сан Франциско кроникъл". Опитите да се установи кой е заровил съкровището са били неуспешни, но вероятно това е човек, свързан със златната треска в Калифорния, започнала през 40-те години на по-миналия век, пише вестникът. "Никой не знае как са се озовали тук монетите или на кого са били. Някой може да ги е заровил и да е умрял, преди да успее да разкаже на когото и да било за съкровището си. Ако искате вярвайте, но съм чувал за истории, в които хора се местят и забравят такива неща... Може пък и да е плячка от някакъв обир, кой знае?", коментира пред Си Ен Ен експертът по нумизматика Дейвид Хил. Монетите датират от 1847 до 1894 г., като голяма част от тях явно не са били в обръщение, защото са добре запазени. Номиналната им стойност е 27 980 долара, но според експерти цената им би била над 10 млн. долара, когато бъдат предложени на търг през май. По-голямата част от съкровището ще бъде продадена през специални търгове за колекционерски вещи в "Амазон", а онези, които са нетърпеливи да видят монетите на живо, ще могат да сторят това на специалното Национално изложение на Асоциацията на нумизматите в Атланта, казва Дон Кейгън, който помага на семейството в продажбата. http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/sypruzi-v-kaliforniia-otkriha-zlatno-sykrovishte-za-10-mln-6006322
Заглавие: Re: Съпрузи в Калифорния откриха заровено златно съкровище за 10 млн. долара Сря Фев 26, 2014 11:38 am
А дали в България, ако си разхождам кучето или съм на лов в балкана, попадна на нещо подобно, ще ми помогне ли някой, на аукцион да си продам монетите на най-добрата цена...?
"След буря, винаги изгрява слънце"
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Съпрузи в Калифорния откриха заровено златно съкровище за 10 млн. долара Сря Фев 26, 2014 11:49 am
igi80 написа:
А дали в България, ако си разхождам кучето или съм на лов в балкана, попадна на нещо подобно, ще ми помогне ли някой, на аукцион да си продам монетите на най-добрата цена...?
Дори и да са в твой имот,няма да ти се "размине".Трябва да стигнеш до там,дето помагат...
Хаосът е или временен,или гибелен!
madeyes Новобранец
Заглавие: Re: Съпрузи в Калифорния откриха заровено златно съкровище за 10 млн. долара Сря Фев 26, 2014 9:01 pm
https://www.youtube.com/watch?v=U0oCnK8xhVo
AZZAZEL78 Новобранец
Заглавие: Re: Съпрузи в Калифорния откриха заровено златно съкровище за 10 млн. долара Сря Фев 26, 2014 9:06 pm
Значи какво излиза.... Дори и без машина , ако имаш късмет - имането ти е в кърпа вързано...
varkolaka999 Новобранец
Заглавие: Re: Съпрузи в Калифорния откриха заровено златно съкровище за 10 млн. долара Чет Фев 27, 2014 10:06 am
В България първо ще те арестуват , после ако ти се размине мутрите ще те хванат и искаш не искаш ще пропееш и накрая ще те заровят. За това ако аз намеря такова нещо след 2 часа ще съм на летище София. И дим да ме няма хаххахахха!!!
Трибал-М Джадай
Заглавие: Re: Съпрузи в Калифорния откриха заровено златно съкровище за 10 млн. долара Чет Фев 27, 2014 12:23 pm
varkolaka999 написа:
В България първо ще те арестуват , после ако ти се размине мутрите ще те хванат и искаш не искаш ще пропееш и накрая ще те заровят. За това ако аз намеря такова нещо след 2 часа ще съм на летище София. И дим да ме няма хаххахахха!!!
То разумните хора май така правят...
Хаосът е или временен,или гибелен!
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Съпрузи в Калифорния откриха заровено златно съкровище за 10 млн. долара Чет Фев 27, 2014 6:43 pm
igi80 написа:
В нашата корупционна държава, не се надявай на помощ!
astervil Про-Консул
Заглавие: Re: Съпрузи в Калифорния откриха заровено златно съкровище за 10 млн. долара Пет Фев 28, 2014 1:38 pm
Във Булгаристан автоматично ставаш престъпник,терорист и крадец ако намериш нещо подобно!
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Съпрузи в Калифорния откриха заровено златно съкровище за 10 млн. долара Пет Фев 28, 2014 6:46 pm
astervil написа:
Във Булгаристан автоматично ставаш престъпник,терорист и крадец ако намериш нещо подобно!
Точно и ясно!
pirat1944 Легионер
Заглавие: Re: Съпрузи в Калифорния откриха заровено златно съкровище за 10 млн. долара Нед Мар 02, 2014 11:22 am
Баси,,,ний тука какви пари ,,хвърляме,,за апарати,накрая чакаш да удариш,,джакпота,,а виж хората с куче,и хоп настъпали ,,джакпота,,и то с куче,колеги някой да е разбрал кучето каква порода е,може кучето да е от порода,,златотърсач,,,ех какъв кеф,,,че всичките закони ти падат,,а дано,ама нада ли,,,,,
Съпрузи в Калифорния откриха заровено златно съкровище за 10 млн. долара