Заглавие: Re: Избор на детектор . Пет Фев 14, 2014 6:47 pm
jorkata04 написа:
бобо написа:
jorkata04 написа:
pechkata написа:
jorkata04 написа:
Ами бюджета ми е до към 1500 лв , за това съм и изброил още в първия пост тези които са до 1500 лв . Но за сега най ми допада фишъра, въпреки че има garet АТ про с 2 антени за 1200 лв , ама се чудя още. Тъй като днес ми пратиха парите и ще мисля почивните дни , ще чета и живи и здрави в понеделник правя поръчка,щото го отлагам от 1 месец ,и докато не се реша да взема все ще се колебая !
AT Gold а не ПРО - има разлика...
А то каква е разликата между двата ?
Ат голд,освен дискриминационни, има режим-всички метали-въпреки,че е по труден и шумен,точно този режим е върха на сладоледа в този детектор.И,колеги,поради неяснотата относно сегашното законодателство,само в плюс е металдетектора да става и за проспектинг,щото може и само това да ни остане от хобито,така че аз не случайно предлагам ат голд,или т2 ,защото освен прекрасни монетари са и добри ловци на нъгетс.Освен това на голд детекторите им е разтеглена дискриминацията на желязото,което позволява по добро разчитане на сигнала от дълбочина и в трудни-минерализирани терени,където всички засилват цветното в диапазона на черното!Освен това ,специално при АТ голд,в режим ол метал индикацията на сигнала е по-мека,и склонна да повишава вди на скалата,докато в дискриминационните режими е по агресивна и да очерня сигналите.Обектите са обрани,и квото е останало е трудно достижимо,по една ,или друга причина .Та-ако е Гарет-АТ Голд,но с двете антени,което го оскъпява,или ако е Фишер- Текнетикст Т2 Това е мойто мнение!А относно цените-звъни и питай-Гарет АТ ГОЛД с ДВЕТЕ антени трябва да струва около1300-маааксимум 1400,по висока цена-не,ито с ДВЕТЕ антени-малка стандартна, голяма от АТ ПРО! За Фишера и Текнетикса не знам.....
Мхм , ем ще ги преразгледам пак почивните дни , и ще видя , но за сега най убедителни коментари има за Фишъра. А за Т2 - то няма запаметяване на настройките иначе като ги гледам са едно към едно с фишъра.
Аз от както съм фанал детектор стари настройки не съм ползвал два пъти,но ако ти е проблем....ти даваш парите ти решаваш-хвърли и по един поглед на чужди форуми-използвай преводач-пак се фаща смисъла.Ако парите стигнат пък и за ЛТД-направо скачай без да се замислиш.Както каза един мой приятел-да се търсят монети вече е де моде-на мода е златотърсачеството .НЕ СЕ ШЕГУВАМ!!!
Симпличио Консул
Заглавие: Re: Избор на детектор . Пет Фев 14, 2014 7:11 pm
бобо написа:
[Ако парите стигнат пък и за ЛТД-направо скачай без да се замислиш.Както каза един мой приятел-да се търсят монети вече е де моде-на мода е златотърсачеството
За златната треска си прав, но пък защо му препоръчваш монетар? И в други теми коментирах, че за самородно злато е необходим детектор с честота поне 18 kHz, за да може да засича самородки с големина примерно като на сачми от ловджийски патрони, а с по-висока честота се засичат още по-малки самородки. Я ми кажи ти хващал ли си сачма с F75?
Последната промяна е направена от Симпличио на Пет Фев 14, 2014 7:36 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
бобо Джадай
Заглавие: Re: Избор на детектор . Пет Фев 14, 2014 7:34 pm
Симпличио написа:
бобо написа:
jorkata04 написа:
бобо написа:
jorkata04 написа:
Ако парите стигнат пък и за ЛТД-направо скачай без да се замислиш.Както каза един мой приятел-да се търсят монети вече е де моде-на мода е златотърсачеството .НЕ СЕ ШЕГУВАМ!!!
За златната треска си прав, но пък защо му препоръчваш монетар? И в други теми коментирах, че за самородно злато е необходим детектор с честота поне 18 kHz, за да може да засича самородки с големина примерно като на сачми от ловджийски патрони, а с по-висока честота се засичат още по-малки самородки. Я ми кажи ти хващал ли си сачма с F75?
Аз му препоръчах АТ голд,който е на 18 кхц,и Т2лтд,не Ф75.Т2 е на 14 кхц-достатъчно висока честота,особено когато е подкрепена от подходящ софтуер-Т 2 е подготвен за проспектинг-това го казва Дейв Джонсън-не аз.
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Избор на детектор . Пет Фев 14, 2014 7:36 pm
Симпличио написа:
бобо написа:
jorkata04 написа:
бобо написа:
jorkata04 написа:
Ако парите стигнат пък и за ЛТД-направо скачай без да се замислиш.Както каза един мой приятел-да се търсят монети вече е де моде-на мода е златотърсачеството .НЕ СЕ ШЕГУВАМ!!!
Аз съм хващал с ф5, може някой да не вярва ама ако иска да вярва!
atina Про-Консул
Заглавие: Re: Избор на детектор . Пет Фев 14, 2014 8:53 pm
Ако искат да вярват,и аз съм хващал с т.омега и то с по гоямата антена. Gandalf намери и си изтегли книжката за голдпроспектинга на Д.Джонсън за да не се чудиш.
Rinobs Про-Консул
Заглавие: л Чет Фев 20, 2014 10:46 am
колеги и аз до скоро се чудих между АТ Про и ХП адвентис и се спрях на адвентис вчера ми пристигна детектора надявам се този детектро да ме удовлетвори не съмго купил с цел да се уча на него а за продължително изплозване и за предпочитане е нов детектор е моето мнение
Gandalf Джадай
Заглавие: Re: Избор на детектор . Чет Фев 20, 2014 11:26 am
Rinobs написа:
колеги и аз до скоро се чудих между АТ Про и ХП адвентис и се спрях на адвентис вчера ми пристигна детектора надявам се този детектро да ме удовлетвори не съмго купил с цел да се уча на него а за продължително изплозване и за предпочитане е нов детектор е моето мнение
Честито, много успехи с него да имаш!
Rinobs Про-Консул
Заглавие: Re: Избор на детектор . Чет Фев 20, 2014 9:10 pm
Gandalf написа:
Rinobs написа:
Честито, много успехи с него да имаш!
Благодаря чакам с нетърпение първия си излет с него но уви чак другата седмица почивам
novak v sporta Новобранец
Заглавие: i az sam se orientiral kam XP GOLD MAX i shte mi e parvi moga li da namerq po dobar v dabochinata ot tozi klas nezavisimo markata ?? Сря Май 07, 2014 11:15 pm
Mladencho написа:
До автора на темата : гледаш в нета апаратите които са ти по джоба,харесваш си няколко,след което търсиш хора които ги притежават (колеги) и ги молиш да излезете на излет да тестваш. Така най-добре ще добиеш представа кой как се справя и дали на теб ще ти допадне,по принцип това е най-дборият вариант да си избереш апарат. Не вярвам колегите да откажат помощ,поне аз съм винаги насреща... с голд макс съм на ЕксПи,ако е сред апаратите които може би си избрал,бих Ти помогнал,стига да си наблизо,за да дойдеш да го видиш. Поздрави.