Зарядния ток за 9 волтовите е 12 милиампера,ако съм видял правилно.Става точно за "старите",120 милиампер/часови акумулатори.Става и за новите(250,280),но ще ги зарежда два пъти по-бавно.Добре е зар. ток до бъде 25,28 милиампера,за ускорено зареждане може и 2-3 пъти повече. Колега,пиши на лични как се увеличават тези снимки,че не се получи при мен.
А за още по-прецизните - без "/". Капацитета на акумулатора е произведението (а не частното) на тока, който може да дава, докато се разреди и времето, за което това става. Не ми е ясно какви кантари правиш с тези познания.
Трибал-М написа:
Извинявай,колега,ако с тази неточност съм предизвикал дори минимални усложнения в делничния ти режим!
А за още по-прецизните - без "/". Капацитета на акумулатора е произведението (а не частното) на тока, който може да дава, докато се разреди и времето, за което това става. Не ми е ясно какви кантари правиш с тези познания.
Трибал-М написа:
Извинявай,колега,ако с тази неточност съм предизвикал дори минимални усложнения в делничния ти режим!
Извинен си.
Ееее,ама ти наистина си от най-прецизните.Прав си за чертичката наклонена.Разузнаването приключи... По въпроса за кантарите "нямам думата".
Трибал-М написа:
Извинен си.
След две годишен сън се събуди и реши да се правиш на велик Mythbusters Защо ми приличаш на един мой "любимец" с нежен глас и очила
Искам да попитам някои колега пробвал ли е своя фишер ф5 с зареждащи се батерии. И защо в упътване то пише да се използват само алкални батерии?
Колега в по-горните постове писах , че става , дори притежавам от такива . Закупени от магазини елемакс. Работил съм с тях доста , но преди време си сложих алкални батерии Fujitsu и ми се струва , че апарата работи най -качествено с тях , а и доста време издържат . От тогава си купувам само такива и ползвам презареждащите се като втори комплект.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
Някъде четох че Фишер Ф5 може да работи и със едната батерия и ако е така става мн. лесно с акум. батерии... Една кутия за подлакетника, едно кабелче през тръбата на стика и 10бр. акум. бат. 1,2 волта 1000 мил. ампера тип R 6 и едно кадърно зарядно като на Голден маск и си щаслив - не го бърка че е 12 волта 2/3 волта не са проблем - може и 8бр. ... Всичко това на цена от около 50лв. ... Акум. бат. тип КРОНА не са добри мн. детектори не работят коректно със тях - някой от по скъпите биват...
Колеги,вземам предвид двата предишни поста и по повод на първия мога да кажа,че не е логично такава сериозна, ИЗМЕРВАТЕЛНА техника да се влияе от вътрешното съпротивление на захранващите я източници,дори е недопустимо.Твърде възможно е да става въпрос за неволно самовнушние... По-мощния външен захранващ източник от една страна е желан,от друга-създава някой неудобства и тук персонално всеки прави избор според личните си предпочитания.
За ускорено зареждане на 9 волтовите акумулатори може да се ползва и AC-DC адаптер(15волта-05ампера).Те се включват през генератор на необходимия ток.
Колега много ги усложняваш нещата! Или алкални батерии или зареждащи се със зарядно към тях . В магазини еламакс ги продават и то са доста добри.
Посред нощ на Никулден не всичко се разбира от раз! Както си пише,става въпрос за БЪРЗО зареждане ,което изисква 2 пъти по-силен ток.Мисля,че всеки колега има по някои познат,разбиращ от електроника и за него това елементарно устройство няма да представлява трудност. Адаптерите са по 10-12 лева.
За ускорено зареждане на 9 волтовите акумулатори може да се ползва и AC-DC адаптер(15волта-05ампера).Те се включват през генератор на необходимия ток.
Колега много ги усложняваш нещата! Или алкални батерии или зареждащи се със зарядно към тях . В магазини еламакс ги продават и то са доста добри.
Посред нощ на Никулден не всичко се разбира от раз! Както си пише,става въпрос за БЪРЗО зареждане ,което изисква 2 пъти по-силен ток.Мисля,че всеки колега има по някои познат,разбиращ от електроника и за него това елементарно устройство няма да представлява трудност. Адаптерите са по 10-12 лева.
Да разбирам ли че ако си намеря зарядно с примерно 24 милиампера за 9 волтовите батерии, моите батерии ще се зареждат два пъти по-бързо до сега от сегашното ми зарядно което е 12 милиампера за 9 волта?
Да разбирам ли че ако си намеря зарядно с примерно 24 милиампера за 9 волтовите батерии, моите батерии ще се зареждат два пъти по-бързо до сега от сегашното ми зарядно което е 12 милиампера за 9 волта?
Да,колега,с минимална разлика-почти два пъти.
Ясно! Като при зарядните за акумулатори е. Ако е 5 амперово ще го зареди за 12 часа, ако е 10 амперово ще го зареди за 6 часа(пример)!!!
За нещо като временно завършване на темата ще предложа една подходяща,според мен,схема на ЗУ от руското списание "Радио"от 2009 година,брой 3,стр.60.Става точно за едновременно зареждане на две 9-волтови акум.батерии-с по 30 милиампера всяка.Времето за зареждане е предмет на елементарни сметки. КЪСМЕТ!
Чул съм , че бързото зареждане води до по-малък живот на батерията! Но както и да е всики си има право на мнение и начин на работа.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
Чул съм , че бързото зареждане води до по-малък живот на батерията! Но както и да е всики си има право на мнение и начин на работа.
Има нещо вярно,но не е чак толкова фатално...По-добре да спечелиш време от бързото зареждане и да го ползваш другаде,шансът е по-голям.
I Fisher F5, priborchik начин е много чувствителен към загуба на мощност, обаче, потреблението не е толкова високо, се използват два комплекта от батерии 200 mA., И зарядно enerdy 8 Pro. Ansmann фирма, от запалката в колата (чрез преход кабел) и до захранвани Acme RC-6 ... периодично разреждайте батерията на номиналното напрежение струйка ... няма проблеми ... комплект е достатъчно за деня ...
I Fisher F5, priborchik начин е много чувствителен към загуба на мощност, обаче, потреблението не е толкова високо, се използват два комплекта от батерии 200 mA., И зарядно enerdy 8 Pro. Ansmann фирма, от запалката в колата (чрез преход кабел) и до захранвани Acme RC-6 ... периодично разреждайте батерията на номиналното напрежение струйка ... няма проблеми ... комплект е достатъчно за деня ...
......Ебаси ммммта...Мислиш ли ,че някой може да разбере нещо от това ,което си написал?