Заглавие: Re: ВАЖНО Банковите длъжници излизат в отпуска!!! ЧЕСТИТО Пет Авг 02, 2013 6:25 pm
май и двамата изпитвате удоволствие
Око да види,ръка да пипне.
бобо Джадай
Заглавие: Re: ВАЖНО Банковите длъжници излизат в отпуска!!! ЧЕСТИТО Пет Авг 02, 2013 11:28 pm
Да споря с Данчо наистина ми доставя удоволствие
бобо Джадай
Заглавие: Re: ВАЖНО Банковите длъжници излизат в отпуска!!! ЧЕСТИТО Пет Авг 02, 2013 11:44 pm
А по въпроса за банките-един колега осъди банката на 3 инстанции,а му бяха пратили съдия изпълнител да му продаде къщата.От банката на Хампарцумян,защото не се съгласи на крайно неизгодното за него предоговаряне на кредита.Беше закъснял с две вноски за година,и онез искаха да го заробят до гроб.Знаете ли какво е да ви дойде съдия изпълнител в къщата!!!И то неправомерно!!!!!Хонорара му за около ден,за да ви опише и оцени имуществото е около 4 ХИЛЯДИ лева.На твойта сметка ги пишат!Сега колегата ги съди за нанесени морални и материални щети,но колко са упоритите като него?!!!Данчо,в момента банките не са бизнеспартньори,а мародери бе ,човек.Най искрено те съветвам да ограничиш до неизбежен минимум взаимоотношенията си с тях!Е,ти разбира се си знаеш,де!
pechkata Джадай
Заглавие: Re: ВАЖНО Банковите длъжници излизат в отпуска!!! ЧЕСТИТО Съб Авг 03, 2013 8:34 am
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: ВАЖНО Банковите длъжници излизат в отпуска!!! ЧЕСТИТО Съб Авг 03, 2013 9:20 am
бобо написа:
А по въпроса за банките-един колега осъди банката на 3 инстанции,а му бяха пратили съдия изпълнител да му продаде къщата.От банката на Хампарцумян,защото не се съгласи на крайно неизгодното за него предоговаряне на кредита.Беше закъснял с две вноски за година,и онез искаха да го заробят до гроб.Знаете ли какво е да ви дойде съдия изпълнител в къщата!!!И то неправомерно!!!!!Хонорара му за около ден,за да ви опише и оцени имуществото е около 4 ХИЛЯДИ лева.На твойта сметка ги пишат!Сега колегата ги съди за нанесени морални и материални щети,но колко са упоритите като него?!!!Данчо,в момента банките не са бизнеспартньори,а мародери бе ,човек.Най искрено те съветвам да ограничиш до неизбежен минимум взаимоотношенията си с тях!Е,ти разбира се си знаеш,де!
В една от фирмите ми в момента има съдия-изпълнител: http://www.publicsalebg.com/ad-item.php?item=7969 http://www.publicsalebg.com/ad-item.php?item=22748 Та нали това също е част от играта бре. В момента се надхитряме с банката. Интересна битка, от която естествено аз ще изляза победител. Я си представи следната ситуация: вземаш малък кредит и купуваш производствено хале, залагаш го срещу по-голям кредит, започваш някаква дейност и залагаш и бизнеса си срещу оборотни средства. И ВСИЧКОТО ТОВА Е С ЦЕЛ ДА УСВОИШ ПАРИТЕ И ДА ЗАПРЕШ ДА ОБСЛУЖВАШ КРЕДИТИТЕ СИ !!! Тогава банката взема всичко това, но парите остават за теб. Все едно че продаваш всичко на банката... Добра стратегия, а? Късмет на всички и никой да не се притеснява от банки и банкови служители.
п.с. Имам познати хора с ферми с по 200-300 крави. Те също спряха обслужването на кредитите си. И думите на единя от тези фермери бяха: И сега какво, банкера ще ми вземе кравите,за да ги гледа и да стане говедар ли? Все още чиляка си гледа фермата...
ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ...
tepes Цезар
Заглавие: Re: ВАЖНО Банковите длъжници излизат в отпуска!!! ЧЕСТИТО Съб Авг 03, 2013 10:20 am
Говорите едно и също нещо. Джордан ви го каза много добре:"банката е много добра майка, но и много зла мащеха". Кредита трябва да бъде добре премерен риск т.е парите трябва да изкарват пари. Познавам хора които с кредит ходят на море, купуват коли, правят ремонти на апартаменти, даже играят на комар.., после покриват кредита с кредит и пак с кредит, докато ги усетят и им вземат и гащите, никой не им е виновен, на този тип хора това им е начин на живот.
бобо Джадай
Заглавие: Re: ВАЖНО Банковите длъжници излизат в отпуска!!! ЧЕСТИТО Съб Авг 03, 2013 10:50 am
tepes написа:
Говорите едно и също нещо. Джордан ви го каза много добре:"банката е много добра майка, но и много зла мащеха". Кредита трябва да бъде добре премерен риск т.е парите трябва да изкарват пари. Познавам хора които с кредит ходят на море, купуват коли, правят ремонти на апартаменти, даже играят на комар.., после покриват кредита с кредит и пак с кредит, докато ги усетят и им вземат и гащите, никой не им е виновен, на този тип хора това им е начин на живот.
На такива длъжници аз им плащам кредита,посредством високите лихви ,които плащам,но виновна е банката ,щото не е преценила риска,ама губещия съм аз,щото нямам лоби в парламента!!!Това сравнение с майката е просто ......пълна глупост!!!!.....крайно неуместно....
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: ВАЖНО Банковите длъжници излизат в отпуска!!! ЧЕСТИТО Съб Авг 03, 2013 11:11 am
бобо написа:
tepes написа:
На такива длъжници аз им плащам кредита,посредством високите лихви ,които плащам,но виновна е банката ,щото не е преценила риска,ама губещия съм аз,щото нямам лоби в парламента!!!Това сравнение с майката е просто ......пълна глупост!!!!.....крайно неуместно....
Корупция.
Това в момента е банковата система. Как няма да има лоши кредити, след като определен процент от лошия кредит влиза директно в джоба на банкера. И тук за първи път да се съглася с бобо, че посредством високите лихви, банките покриват своите загуби. Това е положението пичове !
tepes Цезар
Заглавие: Re: ВАЖНО Банковите длъжници излизат в отпуска!!! ЧЕСТИТО Съб Авг 03, 2013 11:18 am
Защо да е неуместно? Напринер: Да кажем, че съм професионалист, имам определени знания и способности, за да се изявя ми трябва определена апаратура, която струва едиколко си стотици хиляди. Аз нямам възножност или дори да имам, съществува известен премерен риск, а на мен не ми се рискува, да загубя своето, което съм сложил настрана.. Взинам заем, залагам апаратурата, освен че работя с чужди пари, които ми изкарват мои пари, ползвам големи данъчни облекчения. Като си изплатя задълженията, да кажем след 5 години, подменям апаратурата с нова съвременна и пак същата схема, пак ползвам данъчни облекчения, главницата ми обаче вече е х10... и така..
бобо Джадай
Заглавие: Re: ВАЖНО Банковите длъжници излизат в отпуска!!! ЧЕСТИТО Съб Авг 03, 2013 11:24 am
tepes написа:
Защо да е неуместно? Напринер: Да кажем, че съм професионалист, имам определени знания и способности, за да се изявя ми трябва определена апаратура, която струва едиколко си стотици хиляди. Аз нямам възножност или дори да имам, съществува известен премерен риск, а на мен не ми се рискува, да загубя своето, което съм сложил настрана.. Взинам заем, залагам апаратурата, освен че работя с чужди пари, които ми изкарват мои пари, ползвам големи данъчни облекчения. Като си изплатя задълженията, да кажем след 5 години, подменям апаратурата с нова съвременна и пак същата схема, пак ползвам данъчни облекчения, главницата ми обаче вече е х10... и така..
Е да де,ма ти трябва бизнеспартньор с пари,не майка/освен ако не е със сметка в швейцарска банка/
бобо Джадай
Заглавие: Re: ВАЖНО Банковите длъжници излизат в отпуска!!! ЧЕСТИТО Съб Авг 03, 2013 11:26 am
jordan_nenov написа:
бобо написа:
tepes написа:
Корупция.
Това в момента е банковата система. Как няма да има лоши кредити, след като определен процент от лошия кредит влиза директно в джоба на банкера. И тук за първи път да се съглася с бобо, че посредством високите лихви, банките покриват своите загуби. Това е положението пичове !
Еийй,ко ми беше наблизо,щях да дойда да черпя едно...,ама малко де,щото все пак-криза е
Корупция.
Еийй,ко ми беше наблизо,щях да дойда да черпя едно...,ама малко де,щото все пак-криза е
Аз за бизнес партньори не работя! Работя за себе си! Т.н. бизнес партньор ще ми прибира 70-75% от печалбата, като цял ден, работата му ще е да си чеше оная работа! А аз ще съм само един наемник, нищо повече! Пък майка ми нека си има сметката в швейцарска банка, нейна сие, що да я пипам?
Аз за бизнес партньори не работя! Работя за себе си! Т.н. бизнес партньор ще ми прибира 70-75% от печалбата, като цял ден, работата му ще е да си чеше оная работа! А аз ще съм само един наемник, нищо повече! Пък майка ми нека си има сметката в швейцарска банка, нейна сие, що да я пипам?
Брадчет, принципно си прав, но има едни подробности като: Ако при 100% печалба за теб прибираш като абсолютна стойност да речем 1000 евра намесец, а при работа с бизнес-партньор и при 25 % печалба за теб, но с вдигнати капитали и като абсолютна стойност вземаш вече 2000 евра, смятам, че не си наемник, а си разрастнал бизнеса си. Във всеки един бизнес идва момент в който е достигнат върха. А когато си на върха, в която и посока да тръгнеш, започваш просто да слизаш. В този момент трябват нови идеи, инвестиции и т.н. чрез които да продължиш своето развитие напред и нагоре. А това става само и единствено чрез вкарване на нови лица в управлението на бизнеса. ИЛИ НАЙ-УМНОТО РЕШЕНИЕ - ПРОДАЖБА НА БИЗНЕСА ЗАЕДНО С ПАЗАРИТЕ. И с част от освободените средства скачаш на ново поприще. А другата част - прибираш на сигурно място. Ей така - зелени пари за червени дни. Хем си натрупал вече лични капитали, хем имаш свободни средства за да ги налееш в нов бизнеспроект. А имаш и необходимия опит като ръководител, така че всички капани на времето са ти ясни. Късмет на всички трезвомислещи бизнесмени ! Късмет и на всички търсачи на щастие.
ВАЖНО Банковите длъжници излизат в отпуска!!! ЧЕСТИТО