Garrett GTI-2500 или White's DFX 300 или XP GoldMaxx Power ?
4 posters
Автор
Съобщение
kodokan Консул
Заглавие: Garrett GTI-2500 или White's DFX 300 или XP GoldMaxx Power ? Пон Мар 23, 2009 2:16 pm
Колеги, моля помогнете. Искам да си купя Garrett GTI-2500 ,най вече заради дълбочинната приставка, но се колебая : Garrett GTI-2500 или White's DFX 300 или XP GoldMaxx Power ??? Цените са горе долу в един диапазон. Кое е най-доброто. Имам Silent на Миладин и ходя събота или неделя за удоволствие - и уредът работи нормално, което значи че не е орудено много. С покупката целя по голяма дълбочина. Ще съм благодарен на всички ,които помогнат.
amm Преторий
Заглавие: Re: Garrett GTI-2500 или White's DFX 300 или XP GoldMaxx Power ? Пон Мар 23, 2009 2:50 pm
препорачвам за уикендите аналагов апарат XP Gold Maxx Power а още могеш да спестиш ако вземеш Cibola или Vaquero които са много леки и прятни за работа като далбочина са на нивото на скапите апарати , но трябва да се оправяш с звука , ако ти е трудно взимаи си цифров и гледаш на дисплеа . за цифров мойе да почакаш да видиш ревутата на VISON на WHITE'S . ето и моята класаця от личен опит :
това са чуйди уреди доколкото разбрах не искаш БГ .
1. Fisher 1270 , XP Gmaxx2 2. XP Gold Maxx Power ,Тesoro Tejon 3. Cibola- Vaquero , това са апарати с една и сашта платка разликата е пот за GB като на Cibola мойе да се добави .
Заглавие: Re: Garrett GTI-2500 или White's DFX 300 или XP GoldMaxx Power ? Пон Мар 23, 2009 2:55 pm
Гарета е разработка на 10 години но се е доказала. Много лесно усвояване на менюто, възможност за избор на различни сонди което го прави многофункционален професионален апарат. Недостатък е завишеното тегло и по-лоша ергономика от DFX. Уайтса също е много добър професионален апарат, но трябва опит за да се постигнат с него максимални резултати. Недостатък е че ако не си работил с подобен уред на Уайтс предвид особеното меню все ще имаш съмнение дали си направил оптимална настройка.И двата апарата стандартно са оборудвани с концентрични сонди. За ХР не знам, напоследък много не ме теглят апарати на които разчиташ само на слух.
НЕ МИ ПРАЩАЙТЕ ЛИЧНИ - ВЕЧЕ НЕ СЪМ СОБСТВЕНИК И ГЛАВЕН АДМИНИСТРАТОР НА ТОЗИ ФОРУМ, И НА САЙТА IMPERIO.DIR.BG Новите ми сайтове: www.metaldetecting.eu I www.metaldetectings.com I www.moneti.org
kodokan Консул
Заглавие: Re: Garrett GTI-2500 или White's DFX 300 или XP GoldMaxx Power ? Пон Мар 23, 2009 3:02 pm
amm написа:
препорачвам за уикендите аналагов апарат XP Gold Maxx Power а още могеш да спестиш ако вземеш Cibola или Vaquero които са много леки и прятни за работа като далбочина са на нивото на скапите апарати , но трябва да се оправяш с звука , ако ти е трудно взимаи си цифров и гледаш на дисплеа . за цифров мойе да почакаш да видиш ревутата на VISON на WHITE'S . ето и моята класаця от личен опит :
това са чуйди уреди доколкото разбрах не искаш БГ .
1. Fisher 1270 , XP Gmaxx2 2. XP Gold Maxx Power ,Тesoro Tejon 3. Cibola- Vaquero , това са апарати с една и сашта платка разликата е пот за GB като на Cibola мойе да се добави .
Колега, XP Gold Maxx Power с голямата сонда? Работил ли си с него? На колко бърка? Със звука горе-долу се оправям,няма проблеми ,то всичко е въпрос на тренировки. А за Fisher като чета форумите разбрах,че ги правят в Тайван и за това ги отбягвам. Гарета го искам най-вече заради дълбочинната приставка и графичния интерфейс.
kodokan Консул
Заглавие: Re: Garrett GTI-2500 или White's DFX 300 или XP GoldMaxx Power ? Пон Мар 23, 2009 3:12 pm
imperio написа:
Гарета е разработка на 10 години но се е доказала. Много лесно усвояване на менюто, възможност за избор на различни сонди което го прави многофункционален професионален апарат. Недостатък е завишеното тегло и по-лоша ергономика от DFX. Уайтса също е много добър професионален апарат, но трябва опит за да се постигнат с него максимални резултати. Недостатък е че ако не си работил с подобен уред на Уайтс предвид особеното меню все ще имаш съмнение дали си направил оптимална настройка.И двата апарата стандартно са оборудвани с концентрични сонди. За ХР не знам, напоследък много не ме теглят апарати на които разчиташ само на слух.
Imperio ,благодаря.Аз съм си як пич,теглото на Гарет-а не ми е проблем. А за менютата Уайтс мисля ,че ще се оправя,аз съм програмист по професия. Интересува ме като качество и здравина как е GTI 2500.Притесняват ме течния кристал и сензорните бутони,но щом е made in USA предполагам,че няма да има проблеми. От форумите тук за недостатък на Гарета е може би,че не работи добре на орудени почви. Всъщност сблъсках се тук с много противоречиви мнения за GTI 2500,както много добри,така и много лоши ...За това и повдигнах отново въпроса.
imperio Цезар
Заглавие: Re: Garrett GTI-2500 или White's DFX 300 или XP GoldMaxx Power ? Пон Мар 23, 2009 3:23 pm
С дисплея и бутоните не съм чул да има проблеми. При работа с голямата концентрична сонда и млатене по камънака при някои от първите серии е имало случаи на счупване на носещия прът близо до ръкохватката. За работа на орудено за GTI 2500 има 35 сантиметрова ДД сонда. С нея Имейджинг функцията не работи, но апарата е много добър на орудено и има голяма дълбочина. Естествено с тази сонда на замърсено хич го няма което се отнася за всички апарати оборудвани с подобни сонди. Ти си прецени сам, избери си такъв апарат който те тегли и ти допада.
НЕ МИ ПРАЩАЙТЕ ЛИЧНИ - ВЕЧЕ НЕ СЪМ СОБСТВЕНИК И ГЛАВЕН АДМИНИСТРАТОР НА ТОЗИ ФОРУМ, И НА САЙТА IMPERIO.DIR.BG Новите ми сайтове: www.metaldetecting.eu I www.metaldetectings.com I www.moneti.org
kodokan Консул
Заглавие: Re: Garrett GTI-2500 или White's DFX 300 или XP GoldMaxx Power ? Пон Мар 23, 2009 4:05 pm
imperio написа:
С дисплея и бутоните не съм чул да има проблеми. При работа с голямата концентрична сонда и млатене по камънака при някои от първите серии е имало случаи на счупване на носещия прът близо до ръкохватката. За работа на орудено за GTI 2500 има 35 сантиметрова ДД сонда. С нея Имейджинг функцията не работи, но апарата е много добър на орудено и има голяма дълбочина. Естествено с тази сонда на замърсено хич го няма което се отнася за всички апарати оборудвани с подобни сонди. Ти си прецени сам, избери си такъв апарат който те тегли и ти допада.
Благодаря за консултацията.Може би ще е Garet-a,такова беше и първоначалното ми решение.И наистина има голям избор на допълнителни сонди. Ще изчакам още малко с покупката,ако има и мнения на др. колеги.
Ancient Hunter Цезар
Заглавие: Re: Garrett GTI-2500 или White's DFX 300 или XP GoldMaxx Power ? Пон Мар 23, 2009 4:23 pm
Колега, който ти е писал отрицателни мнения за GTI2500, или не е работил с него или не се е научил да работи както трябва. В режим ALL METAL, освен ръчен грунд-баланс, Гарета има 3 степени на Auto Track - бавно, средно и бързо. Според терена и замърсяването избираш на коя скорост да работиш, освен ако не искаш да си правиш ръчна настройка. В този режим лесно центрираш обекта слушайки звука, и в същото време гледаш показанието за вида ма метала. Голямата сонда 32см има много добра дълбочина, а ако си на замърсено или по-тежък терен слагай по- малката. Ако пък непременно държиш да работиш на тежки терени и да имаш голяма дълбочина, ще ти трябва допълнително голямата DD сонда. Ако се сдобиеш и с дълбочинната приставка, въобще става 2 в 1. Ергономиката не е чак толкова лоша, недостатък е по-голямото тегло - точно 2,1кг. GTI2500 няма проблем с бутоните. По старите модели бяха проблемни - с гладкия преден панел.
kodokan Консул
Заглавие: Re: Garrett GTI-2500 или White's DFX 300 или XP GoldMaxx Power ? Пон Мар 23, 2009 5:43 pm
Ancient Hunter написа:
Колега, който ти е писал отрицателни мнения за GTI2500, или не е работил с него или не се е научил да работи както трябва. В режим ALL METAL, освен ръчен грунд-баланс, Гарета има 3 степени на Auto Track - бавно, средно и бързо. Според терена и замърсяването избираш на коя скорост да работиш, освен ако не искаш да си правиш ръчна настройка. В този режим лесно центрираш обекта слушайки звука, и в същото време гледаш показанието за вида ма метала. Голямата сонда 32см има много добра дълбочина, а ако си на замърсено или по-тежък терен слагай по- малката. Ако пък непременно държиш да работиш на тежки терени и да имаш голяма дълбочина, ще ти трябва допълнително голямата DD сонда. Ако се сдобиеш и с дълбочинната приставка, въобще става 2 в 1. Ергономиката не е чак толкова лоша, недостатък е по-голямото тегло - точно 2,1кг. GTI2500 няма проблем с бутоните. По старите модели бяха проблемни - с гладкия преден панел.
Колега,благодаря . Не мисля ,че е толкова замърсено,има само едни камъни с магнетит и ми ги свиреше като нещо голямо на по-дълбоко, но се усетих.Много ми е интересно как ще работи с дълбочинната приставка, то си е жив кантар,няма дискриминация.Рових по разни руски сайтове,реално дават около 1,5 м. максимална дълбочина. По принцип всеки,който е работил с този модел казва,че трябва да опознаеш възможностите на апарата.Четох упътването,препоръчват първо около 100 часа тренировки на двора за да свикнеш с машинката,така че като я купя ще си спретна един полигон в двора ...
Garrett GTI-2500 или White's DFX 300 или XP GoldMaxx Power ?