Здравейте. Това ми е първата публикация по подобни теми , искам да започна с това че съм нов и ще опитам как е хобито металдетектинг , искам да попитам за някои ценни съвети относно металдетектинг и също така да ми кажете кои от 2та модела детектори е по добър за търсене на самородно злато , монети или какво и да е било Първият модел е Гаретт асе 150 Вторият модел е МД-3002II благодаря предварително за съветите
charon Цезар
Заглавие: Re: Металдетектинг Чет Сеп 27, 2012 8:56 am
Добре дошъл сред нас колега.Що се отнася до въпросите,които си задал за металдетекторите-и двата модела не стават за търсене на самородно злато,а що се отнася до търсенето на монети по-одачния вариянт е гарета.Успех колега.
Viver est militare!
Lawbg Новобранец
Заглавие: Re: Металдетектинг Чет Сеп 27, 2012 2:04 pm
Lawbg написа:
Здравейте. Това ми е първата публикация по подобни теми , искам да започна с това че съм нов и ще опитам как е хобито металдетектинг , искам да попитам за някои ценни съвети относно металдетектинг и също така да ми кажете кои от 2та модела детектори е по добър за търсене на самородно злато , монети или какво и да е било Първият модел е Гаретт асе 150 Вторият модел е МД-3002II благодаря предварително за съветите
Благодаря за информацията и аз така предполагах по това което пише в форума , но в момента не мога да отделя повече от 300 лева за Мдетектор
charon Цезар
Заглавие: Re: Металдетектинг Чет Сеп 27, 2012 2:10 pm
За 300лв си вземи БГ детектор,втора ръка и ще останеш много по-доволен отлкото с гарета и МД-то
Viver est militare!
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Металдетектинг Чет Сеп 27, 2012 3:08 pm
charon написа:
За 300лв си вземи БГ детектор,втора ръка и ще останеш много по-доволен отлкото с гарета и МД-то
вярно е това
Lawbg Новобранец
Заглавие: Re: Металдетектинг Чет Сеп 27, 2012 6:56 pm
Lawbg написа:
Някакви предложения от каде, как и от кого да закупя 2-ра ръка , и примерно след закопуванена Мдетектор нов, стар без значение какви документи трябва да притежавам за да си нямам проблеми с органите .
charon Цезар
Заглавие: Re: Металдетектинг Чет Сеп 27, 2012 7:23 pm
Колега тук във форума се продават доста БГ машинки,просто разгледай раздела ''Купувам-продавам'' и все нещо ще ти допадне.Желателно е да имаш фактура за машинката.
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Металдетектинг Чет Сеп 27, 2012 7:52 pm
Lawbg написа:
Lawbg написа:
Някакви предложения от каде, как и от кого да закупя 2-ра ръка , и примерно след закупуванена Мдетектор нов, стар без значение какви документи трябва да притежавам за да си нямам проблеми с органите .
Трябва да имаш фактура, но доколкото съм чул мисля , че този документ отпадна. Най-важното колега е да не търсиш на исторически обекти, там ако те хванат може да си стигне и до съд. Дано съм ти бил полезен с информацията.
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
Lawbg Новобранец
Заглавие: Re: Металдетектинг Пет Сеп 28, 2012 8:04 pm
ivanasen написа:
Lawbg написа:
Lawbg написа:
Някакви предложения от каде, как и от кого да закупя 2-ра ръка , и примерно след закупуванена Мдетектор нов, стар без значение какви документи трябва да притежавам за да си нямам проблеми с органите .
Трябва да имаш фактура, но доколкото съм чул мисля , че този документ отпадна. Най-важното колега е да не търсиш на исторически обекти, там ако те хванат може да си стигне и до съд. Дано съм ти бил полезен с информацията.
Благодаря ви на всички за информацията , искам да помоля някои ако има линк със дадения закон за притежание на металдетектор , благодаря
ivanasen Джадай
Заглавие: Re: Металдетектинг Пет Сеп 28, 2012 8:21 pm
Lawbg написа:
ivanasen написа:
Lawbg написа:
Lawbg написа:
Благодаря ви на всички за информацията , искам да помоля някои ако има линк със дадения закон за притежание на металдетектор , благодаря
Колега линка е http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135623662
Добрите приятели са като звездите; не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там.
Понякога за да бъде истинско приятелството е нужен и скалпел!!!
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Металдетектинг Нед Апр 07, 2013 11:00 am
-Ако не си са стреснал и отказал и ако донадиш още 50лв. са обади на Вальо WAVE metaldetector от Монтана -Ем ша е нов ем по параметри ша издухаш надире си бая от средният клас дигиталки а за тия който си споменал по горе въобще и дума да не става.
-На кит или най много да добавиш още 50лв. и си вземи Ваве за тия пари -И двата апарата дето си се спрел на тех му духат супата..............................
Да, по-добре е някой Български от колкото тея двата дето си ги заплюл! Доста машинки се продават тук, във форума! Просто се запознай с БГ марките и тогава си избери нещо! Успех
deultum Цезар
Заглавие: Re: Металдетектинг Пон Фев 10, 2014 6:26 am
Приятел . не си давай парите за боклуци като тези които си посочил, после ще се чудиш как да го продадеш . Събери още някой лев и си вземи маска втора ръка!
Mladencho Цезар
Заглавие: Re: Металдетектинг Пон Фев 10, 2014 10:20 am
Погледни и пиратите,покрай мен много хора работят с такива и са доволни...
Погледни и пиратите,покрай мен много хора работят с такива и са доволни...
Колеги,от публикуването на темата са изминали около година и половина,може би колегата от отдавна е направил избора си... Иначе,препоръките са удачни,и аз бих избрал "Маската".Поздрави!
Колегата може и да се е отказал бързо-бързо, последните години бая народ се зариби по търсачеството, ама всички са с някави утопични амбиции за бърза печалба, сиреч мислят си, че още с първото излизане и ще ударят гърне с жълтици.
Колегата може и да се е отказал бързо-бързо, последните години бая народ се зариби по търсачеството, ама всички са с някави утопични амбиции за бърза печалба, сиреч мислят си, че още с първото излизане и ще ударят гърне с жълтици.
Има и такива случай,колега.И точно те поддържат допълнително "горенето"Както котлите и казаните с жълтици-"един на хиляда",но иманЯрски фолклор за векове създават... Слушал съм за щастливец,дето си купил първата машина(кантар) и на първото излизане,след тридесетина крачки опраскал гърнето...Е,тези неща са за друга тема!
Има и такива случай,колега.И точно те поддържат допълнително "горенето"Както котлите и казаните с жълтици-"един на хиляда",но иманЯрски фолклор за векове създават... Слушал съм за щастливец,дето си купил първата машина(кантар) и на първото излизане,след тридесетина крачки опраскал гърнето...Е,тези неща са за друга тема!
е дай боже всекиму и аз излзиам след малко с моя детектор за първи път а не с детектора на приятел така че дай боже някой аурелус