Заглавие: Удариха търсачи от село Слащен Съб Ное 26, 2011 4:28 pm
Служители на ГДБОП неутрализираха престъпна група, занимавала се с търсачство, търговия и трафик на културни ценности, съобщиха от пресцентъра на МВР. Операцията е реализирана на територията на Благоевград. На един от адресите е открита нелегална работилница за производство и ремонт на металотърсачи. Иззети са много антични предмети.
Специализираната операция е проведена вчера от служители на сектор „Трафик на културните ценности” – ГДБОП заедно с колегите им от Благоевград и полицаи от областната дирекция, под наблюдението на Окръжната прокуратура в Благоевград. Тя била насочена срещу организирана седемчленна група, извършвала „търсачски” разкопки, търгувала и трафикирала движими предмети с историческа стойност.
В рамките на акцията са претърсени осем адреса на територията на селата ,Слащен, Брезница и Буково, където са открити и иззети над 450 накити, пръстени, гривни, фибули и апликации, носещи историческата памет на древни цивилизации, над 20 антични керамични съда и фрагменти от тях, два цели антични стъклени съда. В един от имотите антимафиотите попаднали на нелегална работилница за производство и ремонт на металотърсачи. Оттам са иззети над 40 платки и антени за уредите, 3 готови металотърсача, специализирана техника и документация за производството им.
Задържани са седмина членове на организираната група, занимавала се с търсачство, търговия и трафик на културни ценности. Всички те са жители на Благоевградските села, двама от тях са криминално проявени.
Работата по документирането на случая продължава
adminn Admin
Заглавие: Re: Удариха търсачи от село Слащен Съб Ное 26, 2011 5:17 pm
По тая логика: ВИЧКИ ГАРАЖНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ могат да имат проблеми. Такива има десетки в България.
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Удариха търсачи от село Слащен Съб Ное 26, 2011 5:35 pm
Не бих казал че е точно така - най вероятно въпросният производител е замесен по някакъв начин със въпросната група която е стъпала на криво и от там идва цялата работа...До колкото знам няма закон който да забранява да правиш самоделки не с търговска цел - за лично ползуване...Дано се оправи момчето по някакъв начин...
aiko Консул
Заглавие: Re: Удариха търсачи от село Слащен Съб Ное 26, 2011 5:45 pm
То той да не е БЛИСТОЛ-а? С тази "специализирана документация" баш на него ми звучи...
stater Про-Консул
Заглавие: Re: Удариха търсачи от село Слащен Съб Ное 26, 2011 6:29 pm
Може и да е М.П.и той май е от село Слащен, този дето произвежда Мохаремките.Абе не разбрахте ли ,че куките в момента ще направят всичко възможно за да хвърлят прах в очите на обществото за да кажат на обикновенните смачкани и лъгани за хиляден път обикновенни хорица ,че видите ли ние неуморно се грижим за опазването на културно-историческите ценности от тази страшна напаст-търсачите А да не забравяме, че точно те са тези които под прикритието на пагона, са изнесли по знайни и незнайни пътища тонове антики зад граница, правейки се после на света вода ненапита.Нали знаете крадеца вика дръжте крадеца.И друго да знаете, че обикновенно пристигат към 5.30-6.00 сутринта.Аз вече съм готов и ги чакам да заповядат по на чаша
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Удариха търсачи от село Слащен Съб Ное 26, 2011 7:37 pm
Заглавие: Re: Удариха търсачи от село Слащен Съб Ное 26, 2011 7:44 pm
aiko написа:
То той да не е БЛИСТОЛ-а? С тази "специализирана документация" баш на него ми звучи...
A той ако е ,ще ги предупреждава със съд и ще им цитира закони все пак той е международен производител
За да опазим богатствата по българските земи се изисква култура.
laki Консул
Заглавие: по темата Съб Ное 26, 2011 8:03 pm
Предполагам че е ударена работилничката на М.тОЙ НЕ СЕ ЗАНИМАВА С АНТИКИ.А че прави и ремонтира апарати -ПРЕСТЬПЛЕНИЕ ЛИ Е?????
jordan_nenov Джадай
Заглавие: Re: Удариха търсачи от село Слащен Съб Ное 26, 2011 8:13 pm
Също смятам, че Мохарем е на мушката...
Ancient Hunter Цезар
Заглавие: Re: Удариха търсачи от село Слащен Съб Ное 26, 2011 9:09 pm
Цитат :
Предполагам че е ударена работилничката на М.тОЙ НЕ СЕ ЗАНИМАВА С АНТИКИ.А че прави и ремонтира апарати -ПРЕСТЬПЛЕНИЕ ЛИ Е?????
Не е престъпление. Ако не е имал някакви антики в къщи, няма какво да му направят. Могат да го дърпат единствено ако няма фирма и не е плащал данъци, но тогава ще интересен за данъчните, а не на полицията. И то ако докажат че има укрити доходи. Което за да го докажат трябва да му направят ревизия. Което пък е губене на време и хабене на много нерви. Ако няма скъпи имоти и др. на свое име, а в същото време не може да докаже доходи за тях, няма за какво да се притеснява. Миналата година на Микрон правиха 9 месеца ревизия (по сигнал на нещастника Недко - Ноци, който решил, че Микрон е в дъното на всичките му беди и неуспехи и му пречи на бизнеса). Ровиха, чоплиха и накрая като нямаше за какво да се хванат, решиха да правят ревизии на физически лица. При което също не откриха нищо нередно и така си останаха с изгубеното време.
branib Легионер
Заглавие: Удариха търсачи от село Слащен Съб Ное 26, 2011 9:51 pm
Защо ми се струва, че и тук има намесен някой нещастник
zechkov Новобранец
Заглавие: Re: Удариха търсачи от село Слащен Съб Ное 26, 2011 9:56 pm
toia tap komunizam niama li krai
Moharem Преторий
Заглавие: Re: Удариха търсачи от село Слащен Съб Ное 26, 2011 10:01 pm
.
Последната промяна е направена от Moharem на Сря Юни 06, 2012 11:38 am; мнението е било променяно общо 1 път
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: Удариха търсачи от село Слащен Съб Ное 26, 2011 10:32 pm
zechkov написа:
и аз тъй викам!!! имам чувството че робите по времето на римляните са живеели по-добре!!!! дати емеб и цивилизацията -дати ебем и 31-вия век , дати ебем и намярата скапана, абе с две думи даге ебам у майкЯта и управници нескупосани! дето са си направили законите в тяхна си полза !!! ясно е че никой в тази държава нема изгода народа да е добре !!!!!
maximus_kn Консул
Заглавие: Re: Удариха търсачи от село Слащен Съб Ное 26, 2011 10:47 pm
Moharem написа:
Темата засяга и касае пряко мен . Усещам несправедливост. Винаги съм се старал да бъда точен, прям и коректен със всички. Мисля, че всичко това е продиктувано от нотка на завист. Трудът, качеството и всичките ми усилия допринесоха за развитие на металдетектинга придвижвайки го половин крачка напред. Все пак да несе вземаме много на сериозно. Всички искаме да практикуваме хобито си спокойно в това число и аз ,като техник. Пожелавам успех на всички приятели и врагове. Все пак какъв би бил животът без врагове, а ? - Пълна скука....
А защо точните и коректните трябва да страдат ?! Да си жив и здрав и да продължаваш да се развиваш !
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Удариха търсачи от село Слащен Съб Ное 26, 2011 11:45 pm
Баш-Иманяра написа:
zechkov написа:
и аз тъй викам!!! имам чувството че робите по времето на римляните са живеели по-добре!!!! дати емеб и цивилизацията -дати ебем и 31-вия век , дати ебем и намярата скапана, абе с две думи даге ебам у майкЯта и управници нескупосани! дето са си направили законите в тяхна си полза !!! ясно е че никой в тази държава нема изгода народа да е добре !!!!!
-То Брато, Народа за да е добре требе сам да си го посака -Иначе нема логика 200 000 посерковци да управляват 2 000 000 мъже.
aiko Консул
Заглавие: Re: Удариха търсачи от село Слащен Нед Ное 27, 2011 12:15 am
Аз за какво ви разправям, че това хоби е супер насрано. Добре, че се усетих навреме да си махна тая глупост от главата.
Petronii Цезар
Заглавие: Re: Удариха търсачи от село Слащен Нед Ное 27, 2011 1:13 am
Moharem написа:
Темата засяга и касае пряко мен . Усещам несправедливост. Винаги съм се старал да бъда точен, прям и коректен със всички. Мисля, че всичко това е продиктувано от нотка на завист. Трудът, качеството и всичките ми усилия допринесоха за развитие на металдетектинга придвижвайки го половин крачка напред. Все пак да несе вземаме много на сериозно. Всички искаме да практикуваме хобито си спокойно в това число и аз ,като техник. Пожелавам успех на всички приятели и врагове. Все пак какъв би бил животът без врагове, а ? - Пълна скука....
По-скоро усещам , че нищо не усещаш . Много се заблуждаваш , че си някакъв фактор за развитие на металдетектинга и малко се надценяваш . В конкретния случай не виждам някой ,по някакъв начин да те напада , има информация за акция в Слащен и тарашене на производител на детектори свързан с антики . Тъй като там сте ти и гения по роботика , нормално е да се интересуваме и коментираме кой е бил ,понеже тематиката е много болезнена за нас. Можеше просто да кажеш , аз бях или не бях аз , кратко и ясно . Сега трябва да гадаем и да се създават предположения и неверни заключения , за да го няма това можеше да дадеш информация от место , а не да ни обвиняваш във врагове и приятели.
Podlecii.avg Цезар
Заглавие: Re: Удариха търсачи от село Слащен Нед Ное 27, 2011 1:30 am
stan960 написа:
-То Брато, Народа за да е добре требе сам да си го посака -Иначе нема логика 200 000 посерковци да управляват 2 000 000 мъже.
дейба !!! сякаш неможах те разбра бе нашия!! какво да разбираме под това: 200 000 посерковци да управляват 2 000 000 мъже??????????? дали съм па тъп , дейба а?
Moharem Преторий
Заглавие: Re: Удариха търсачи от село Слащен Нед Ное 27, 2011 11:50 am
Цитат :
По-скоро усещам , че нищо не усещаш . Много се заблуждаваш , че си някакъв фактор за развитие на металдетектинга и малко се надценяваш . В конкретния случай не виждам някой ,по някакъв начин да те напада , има информация за акция в Слащен и тарашене на производител на детектори свързан с антики . Тъй като там сте ти и гения по роботика , нормално е да се интересуваме и коментираме кой е бил ,понеже тематиката е много болезнена за нас. Можеше просто да кажеш , аз бях или не бях аз , кратко и ясно . Сега трябва да гадаем и да се създават предположения и неверни заключения , за да го няма това можеше да дадеш информация от место , а не да ни обвиняваш във врагове и приятели.
Смея да твърдя,че това което аз правя го правя качествено и държа да подчертая,че съм техник а не търсач. Кой какво прави с уредите които съм ремонтирал или произвел единично не е моя работа. Нямам нищо общо с групи търсачи и т.н. Дали съм допринесъл с нещо за металдетектинга или не - оценката я дават потребителите. Аз констатирам факта.
adminn Admin
Заглавие: Re: Удариха търсачи от село Слащен Нед Ное 27, 2011 11:59 am
Все пок кажи подробности за инцидента и ни дръж в течение, защото този форум е най-големия и е единственото място от което ще те чуят хиляди за часове. Ако в момента се нуждаеш от трибуна ето ти я!
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Удариха търсачи от село Слащен Нед Ное 27, 2011 12:28 pm
Баш-Иманяра написа:
stan960 написа:
дейба !!! сякаш неможах те разбра бе нашия!! какво да разбираме под това: 200 000 посерковци да управляват 2 000 000 мъже??????????? дали съм па тъп , дейба а?
- -Верно по некой път бавно ти грее реотанът брат ми -Цифрите в случая са символика макар и да съм ги доближил до истинските -Между 200 и 300 000 са хрантутниците чиновници в д-вата -Ако приемем за средна численост на едно семейство в БГ цифрата 4 при население 8 000 000 би трябвало мъжете в д-вата да са към 2 000 000..........................
Последната промяна е направена от stan960 на Нед Ное 27, 2011 7:21 pm; мнението е било променяно общо 1 път
mateus Легионер
Заглавие: Re: Удариха търсачи от село Слащен Нед Ное 27, 2011 2:27 pm
Moharem написа:
Смея да твърдя,че това което аз правя го правя качествено и държа да подчертая,че съм техник а не търсач. Кой какво прави с уредите които съм ремонтирал или произвел единично не е моя работа. Нямам нищо общо с групи търсачи и т.н. Дали съм допринесъл с нещо за металдетектинга или не - оценката я дават потребителите. Аз констатирам факта.
Споко Мохарем който знае за какво става дума не се нуждае от обеснения относно машините ти.Кво са ги погнали по вашия край дай малко инфо ако знаеш.
VIKING Про-Консул
Заглавие: Re: Удариха търсачи от село Слащен Нед Ное 27, 2011 5:16 pm
Intersnotoo е че ахмедчо моя приятелл не се обажда хич по темичките там ша да е заровено кучето имая некаква май мое ида греша както винаги
laki Консул
Заглавие: по темата Нед Ное 27, 2011 6:15 pm
Статията така е написана че все едно са разбили нарко лаборатория.Открили били специализирана техника-и каква е секретната техника???????Два осцилоскопа дето ги има всеки втори техник и два мултицета.Ллелелеее че специализирана и секретна техникаа.Излагат се яко.