Заглавие: Пометоха с булдозер могилата при Седларе Вто Ное 15, 2011 3:34 pm
Праисторическата селищна могила край момчилградското село Седларе е била подравнена с булдозер в края на миналата седмица, алармират от Регионалния исторически музей в Кърджали. Археологът Милен Камарев съобщи, че посегателството е открито от археолога Жарин Величков от Националния институт за недвижимото културно наследство при обход на трасето на бъдещия газопровод от Комотини към Стара Загора.
Заглавие: Re: Пометоха с булдозер могилата при Седларе Вто Ное 15, 2011 5:25 pm
На мен ми се струва че нарочно е бутната могилата заради газопровода - пък сега търсят мищурия да му препишат деянието...Кучетата си лаят и кервана си върви...
Petronii Цезар
Заглавие: Re: Пометоха с булдозер могилата при Седларе Вто Ное 15, 2011 10:09 pm
pechkata написа:
На мен ми се струва че нарочно е бутната могилата заради газопровода - пък сега търсят мищурия да му препишат деянието...Кучетата си лаят и кервана си върви...
Нормално да е така , тази каша сами си я забъркаха управляващите с този закон за културно наследство . По-лесно е да се бутне нещо такова , отколкото ходене по мъките и разправии с институции , стопиране на инвестиционни проекти . Това събаряне нагледно показва до какво води малоумното и необмислено и не съобразено с интересите на хората законотворене. Сега това са го видяли , а колко унищожени обекти има без да се забележи , и това ще продължава докато не доведат закона в нормален вид . Вместо държавата да обезщетява собственици ,консервира ,поддържа и спонсорира новооткрити обекти , тя прехвърля на собственика своите задължения . От което пък следва ,че който намери нещо е по здравословно да го заличи от лицето на земята ,отколкото да си има главоболия, сега сериозно се замислям ,дали държавата наистина иска да си опазва историческите обекти , по-скоро ми се струва иска да унищожи и да вмени вина на невинни субекти.
bobo Консул
Заглавие: Re: Пометоха с булдозер могилата при Седларе Вто Ное 15, 2011 10:26 pm
не съм наясно ,ма прокуратурата трябва да се самосезира и да даде под съд държавата,че не си е изпълнила задълженията. да,ама не-сега ще обвинят някой ,който най-малко може да се защитява.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Пометоха с булдозер могилата при Седларе Сря Ное 16, 2011 12:05 pm
Petronii написа:
pechkata написа:
Нормално да е така , тази каша сами си я забъркаха управляващите с този закон за културно наследство . По-лесно е да се бутне нещо такова , отколкото ходене по мъките и разправии с институции , стопиране на инвестиционни проекти . Това събаряне нагледно показва до какво води малоумното и необмислено и не съобразено с интересите на хората законотворене. Сега това са го видяли , а колко унищожени обекти има без да се забележи , и това ще продължава докато не доведат закона в нормален вид . Вместо държавата да обезщетява собственици ,консервира ,поддържа и спонсорира новооткрити обекти , тя прехвърля на собственика своите задължения . От което пък следва ,че който намери нещо е по здравословно да го заличи от лицето на земята ,отколкото да си има главоболия, сега сериозно се замислям ,дали държавата наистина иска да си опазва историческите обекти , по-скоро ми се струва иска да унищожи и да вмени вина на невинни субекти.
-Е,най после откри Америка-Че то от 22 години д-ва няма и тенденцията тая същата да я няма продължава-Има само паплач дето се бори за д-вни постове с цел самообогатяване -Кво друго да очакваш........................
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: Пометоха с булдозер могилата при Седларе Сря Ное 23, 2011 1:56 pm