Имали са мраморни сгради,колонади,храмове,форуми.Но са нямали като златните съкровища на нашите траки.И са крадяли доста неща от тях и са си ги присвоявали,понеже си имат писменност.И сега HOLLYWOOD прави филми за тях,постоянно. А за траките, не.....А сега- ..."конете им бяха бели като сняг,а оръжията от злато и сребро.Истинско чудо..." Туикидит/древногръцки поет/,за киконите,участващи в Троянската война.*** Преди 4 години Божидар Димитров ми каза,че по Discovery ще правят филм за траките,ама май нищо не стана.Някой гледал ли е такова нещо? Тия хора/американците/,ако знаят какви неща са ставали тук,по време на траките,по време на Средновековието/борбите с Византия/...ще се късат да правят филми...ама не знаят.И защо? Според вас.,,,,
Имали са мраморни сгради,колонади,храмове,форуми.Но са нямали като златните съкровища на нашите траки.И са крадяли доста неща от тях и са си ги присвоявали,понеже си имат писменност.И сега HOLLYWOOD прави филми за тях,постоянно. А за траките, не.....А сега- ..."конете им бяха бели като сняг,а оръжията от злато и сребро.Истинско чудо..." Туикидит/древногръцки поет/,за киконите,участващи в Троянската война.*** Преди 4 години Божидар Димитров ми каза,че по Discovery ще правят филм за траките,ама май нищо не стана.Някой гледал ли е такова нещо? Тия хора/американците/,ако знаят какви неща са ставали тук,по време на траките,по време на Средновековието/борбите с Византия/...ще се късат да правят филми...ама не знаят.И защо? Според вас.,,,,
Имали са златни съкровища, имали са. Ако те учудва защо толкова филми правят за тях - на всеки десет елини философи, архитекти, скулптори и т.н. назови един трак. А и писмеността е огромен, ама ОГРОМЕН фактор (сравни египтяните и етиопците със другите племена на африка). За гърците сме били варвари и са го писали не веднъж. А това, че не трябва да се вярва дословно на написаното - как мислиш какво ще стане ако се ударят железен и златен меч? Не омаловажавам тракийската култура, но дай да гледаме по-реално на нещата. Дали не са траките по-близо до скитите отколкото до гърците?
sten69 Легионер
Заглавие: Re: К'во се фукат тия гърци.... Нед Фев 15, 2009 1:58 am
Не може да се сравняват нещата - все едно да сравняваш домати и чушки. Тия са по-добри, тия са по-умни, примерно, или тия са по-красиви, ще има милион човека с милион мнения и всички ще са прави. Просто става въпрос за различен начин на живот в различни условия и обстоятелства. И какво значи цивилизация - цивилизация ли е, демокрация ли е или излагация, или пък прост мързел И кой строй е по-добър погледнато по-общо исторически дори - маймунския, капитализмът, комунизмът - кой ще каже? Накрая надмогва не най-добрият и дори не най-силният, а този с хитрините, лъжите, лицемерието и тайните.
По принцип е така -то ние като сме се сдобили със писменост не виждам съдбата ни да се очертава по различна от тази на Траките.Макар че и мен ме дразнят тия тъпанари американците за тях просто нема разлика между Балканите и Африка в исторически план.
Американците са тъпанари спор няма!!!!Ама не забравяйте,че основите на Бизанс(Истамбул)Константинопол са положени от Траки и дълги години е бил тракийска крепост.Спор няма и че са били невероятни майстори,но според мен езика и писмеността са си оказали огромното значение в плюс за гърците и в минус за траките.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: К'во се фукат тия гърци.... Сря Сеп 09, 2009 9:51 am
Никой не оспорва ювелирното изкуство на Траките.Колкото и не националистично обаче да звучи -големите паметници на култура от това време са оставени от древните Елини-никъде не казвам че те имат нещо общо с днешните гърци.
sitalk Джадай
Заглавие: Re: К'во се фукат тия гърци.... Пет Сеп 11, 2009 12:29 am
След като Г.Китов извади доста неща през последните години,в един гръцки вестник,на първата страница-"Траките не са били варвари"....
i4erguboil Новобранец
Заглавие: Re: К'во се фукат тия гърци.... Пон Сеп 28, 2009 12:53 am
si_talk написа:
След като Г.Китов извади доста неща през последните години,в един гръцки вестник,на първата страница-"Траките не са били варвари"....
кво им се чудиш колега, те са толкоз заблудени по скоро заслепени от собствената си история(колко е тяхна друг въпрос), избраха за най-великия грък Александър велики , а той си е македонец...сам омире писал не знам за коя си война че редом до гръцките войски от тук тук и там......най открая се строили и македонците , ама нейсе.......гръцка му работа........реклама и пари