Заглавие: Проблем с металдетектор Чет Апр 28, 2011 5:01 pm
На скоро ми попадна метал детектор правен , имаше малко проблеми докато го стартирам, захранването му беше под всяка критика,за това на ново запоявах захранващите му кабели ! Подкарах я машинката и дори вече 20 стотинки от старите съм напред ! Та имам питане, металдетектора постоянно пищи, когато отида до метал започва да си тътка за желязо едно за моменти и злато друго, има си дискриминатор и индикатор, ноооо това пищене е дразнещо постоянно Защо се получава така ? Мога да го снимам няма проблем за това, лошото е че незнам нищо за него кой го е изработил и кой точно модел е за да запитам в правилния форум ! А и да споделя, аз съм любиртел и ходя да джъткам по плажа с него но ми направи впечатление че 30-40 см си ги хваща батерията която му купих и сложих е 12 V / 2,5 Ah! Благодаря предварително, отговарям на въпроси относно уреда !
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: Проблем с металдетектор Чет Апр 28, 2011 5:15 pm
zero0000 написа:
На скоро ми попадна метал детектор правен , имаше малко проблеми докато го стартирам, захранването му беше под всяка критика,за това на ново запоявах захранващите му кабели ! Подкарах я машинката и дори вече 20 стотинки от старите съм напред ! Та имам питане, металдетектора постоянно пищи, когато отида до метал започва да си тътка за желязо едно за моменти и злато друго, има си дискриминатор и индикатор, ноооо това пищене е дразнещо постоянно Защо се получава така ? Мога да го снимам няма проблем за това, лошото е че незнам нищо за него кой го е изработил и кой точно модел е за да запитам в правилния форум ! А и да споделя, аз съм любиртел и ходя да джъткам по плажа с него но ми направи впечатление че 30-40 см си ги хваща батерията която му купих и сложих е 12 V / 2,5 Ah! Благодаря предварително, отговарям на въпроси относно уреда !
Колега първо добре дошъл във форума.Направи снимки на апарата и ги качи,да видят момчетата къкъв е модела.Може самия майстор пък да си познае изработката и да ти пише.Така само ще се гадае и няма да може да ти се отговори правилно на въпросите които задаваш.Успех.
Заглавие: Re: Проблем с металдетектор Чет Апр 28, 2011 7:03 pm
https://2img.net/r/ihimizer/i/p1013194p.jpg/
https://2img.net/r/ihimizer/i/p1013211.jpg/
https://2img.net/r/ihimizer/i/p1013215.jpg/
https://2img.net/r/ihimizer/i/p1013216.jpg/
https://2img.net/r/ihimizer/i/p1013227.jpg/
https://2img.net/r/ihimizer/i/p1013237.jpg/
Ето снимки на детектора !
ztec Консул
Заглавие: Re: Проблем с металдетектор Чет Апр 28, 2011 7:52 pm
zero0000 написа:
Моето мнение е че апарата при всички положения трябва да посети някой майстор.Предполагам че питата ще иска баланс.Избери си някой бг майстор на апарати и му я прати да я погледне.
zero0000 Новобранец
Заглавие: Re: Проблем с металдетектор Чет Апр 28, 2011 8:02 pm
Интересното е че когато го закача на захранване от ел мрежата с трансформатор на 12 V детектора работи перфектно, издава звуци само тогава когато засече метал, а като го закача на батериите постоянно пищи !
georgi_at Легионер
Заглавие: Re: Проблем с металдетектор Чет Апр 28, 2011 8:30 pm
да не е на 18 в.
zero0000 Новобранец
Заглавие: Re: Проблем с металдетектор Чет Апр 28, 2011 8:36 pm
незнам, как да разбера, батерията с която ми го дадоха беше на 12 V и от там съдя че е на толкова! Има ли начин как да разбера ?
georgi_at Легионер
Заглавие: Re: Проблем с металдетектор Чет Апр 28, 2011 8:48 pm
значи трябва ти по компетентен ,като отвори апарата сигурно ще се сети по захранването,ако не измери трансформатора си който сигурно на изхода няма да е 12 а малко повече и добави още батерии.
zero0000 Новобранец
Заглавие: Re: Проблем с металдетектор Пет Апр 29, 2011 10:08 am
Измерих го , единствената разлика е в ампеража , а това ме озадачава, батерията която трябва да му сложа за да достигна този ампераж е доста голяма явно нещо друго има !
Petronii Цезар
Заглавие: Re: Проблем с металдетектор Пет Апр 29, 2011 8:44 pm
zero0000 написа:
Измерих го , единствената разлика е в ампеража , а това ме озадачава, батерията която трябва да му сложа за да достигна този ампераж е доста голяма явно нещо друго има !
Каква е тази разлика в консумацията,колко е на батерия и на изправител. Къде закачаш изправителя когато го захранваш и колко е напрежението на батерията и на основната платка в работещ режим ако е само батерия.
zero0000 Новобранец
Заглавие: Re: Проблем с металдетектор Пет Апр 29, 2011 9:30 pm
Каква е тази разлика в консумацията,колко е на батерия и на изправител. Къде закачаш изправителя когато го захранваш и колко е напрежението на батерията и на основната платка в работещ режим ако е само батерия.[/quote]
Значи изправителя го закачам там където е по принцип извода за батерията и там и закачам уреда, явно меря напрежението което влиза в уреда и ми показва 12 ,20V / 5,6 Ah, а батерията с която ми го дадоха беше на 12 V /1,4 Ah но беше заминала дори нестава и за зарежане и си купих нова отново на 12 V/ само че на 2,3 Ah но проблема си остава!
zero0000 Новобранец
Заглавие: Re: Проблем с металдетектор Пет Апр 29, 2011 10:11 pm
Petronii ти виждал ли си такъв вариант на металдетектора,много ми е чудно от кой е изработен
Petronii Цезар
Заглавие: Re: Проблем с металдетектор Съб Апр 30, 2011 12:58 am
zero0000 написа:
Petronii ти виждал ли си такъв вариант на металдетектора,много ми е чудно от кой е изработен
Не , не съм виждал такъв , предполагам е някаква цигулка щом е със стрелка . Нещо ми се струва не мериш както трябва ,какви са тези 5,6 Аh премери каква консумация има уреда като мериш тока ,а не напрежението . Не знам дали не е и тази нова батерия калпава ,затова ти казах да мериш напрежението и тока ,когато апарата работи на батерия.
zero0000 Новобранец
Заглавие: Re: Проблем с металдетектор Съб Апр 30, 2011 1:16 am
И така го мерих напрежението пада някъде на 12 V а в готовност барерията е на 12,6 V чудя се утре дали да не сваля батерията от UPS на камината и да го пробвам с нея и той е на 12 V ! И друго ми направи впечатление че доста добре свири на камъни но поне ги отделя като за желязо
Petronii Цезар
Заглавие: Re: Проблем с металдетектор Съб Апр 30, 2011 1:25 am
zero0000 написа:
И така го мерих напрежението пада някъде на 12 V а в готовност барерията е на 12,6 V чудя се утре дали да не сваля батерията от UPS на камината и да го пробвам с нея и той е на 12 V ! И друго ми направи впечатление че доста добре свири на камъни но поне ги отделя като за желязо
Това че пада на 12 В никак не е добре ,особено ако е веднага като го включиш. Трябва да премериш тока , каква е консумацията в милиампери. Другото неприятно е да свири камъните , незнам дали е ръчен земния баланс , но определено уреда се нуждае от сериозна настройка.
zero0000 Новобранец
Заглавие: Re: Проблем с металдетектор Съб Апр 30, 2011 1:41 am
Дай ми съвет на кой да го изпратя да го провери,защото найстина и идея си нямам от настройки а и човека който го е правил старателно си е заличил параметрите на елементите и явно трябва да го бърника човек с добри познания в тази област
Petronii Цезар
Заглавие: Re: Проблем с металдетектор Съб Апр 30, 2011 2:07 am
zero0000 написа:
Дай ми съвет на кой да го изпратя да го провери,защото найстина и идея си нямам от настройки а и човека който го е правил старателно си е заличил параметрите на елементите и явно трябва да го бърника човек с добри познания в тази област
Не мога да ти дам конкретно предложение , разпитай колеги от твоя район, навсякъде има местни майстори ,който правят нещо ,нали сме държавата с най-много производители на металдетектори спрямо глава население, на всичко отгоре търкат със шкурка елементите отгоре за да не се разбере какви са , а това че са 80 % копия на фабрични с малко доработки са дребни подробности.
zero0000 Новобранец
Заглавие: Re: Проблем с металдетектор Съб Апр 30, 2011 2:12 am
Благодаря за съвета ! Трябва да видя някой от Бургас дали се подвизава в Форумите