Заглавие: Дайте мнение за Minelab Sovereign XS-2 PRO Нед Мар 20, 2011 10:01 am
Колеги,дайте мнение за работата на Minelab Sovereign XS-2 PRO . Моля за мнение само от колеги,които познават работата на този уред.
sony147 Цезар
Заглавие: Re: Дайте мнение за Minelab Sovereign XS-2 PRO Нед Мар 20, 2011 10:25 am
Отличен апарат!Единствен минус-БАВЕН.
Дошло е време,робите да преброят господарите!
maximus_kn Консул
Заглавие: Re: Дайте мнение за Minelab Sovereign XS-2 PRO Нед Мар 20, 2011 10:46 am
sony147 написа:
Отличен апарат!Единствен минус-БАВЕН.
Ние не бързаме за никъде . Благодаря .
dukavataz Новобранец
Заглавие: Re: Дайте мнение за Minelab Sovereign XS-2 PRO Нед Мар 20, 2011 11:04 am
От колко време работиш със ПРО -то колега . Аз го имам от 4 години и съм много доволен.Но е малко тежък с голямата антена. Изклучително надеждна и сигурна машина.
мерцедес G клас Легионер
Заглавие: Re: Дайте мнение за Minelab Sovereign XS-2 PRO Нед Мар 20, 2011 11:15 am
dukavataz написа:
От колко време работиш със ПРО -то колега . Аз го имам от 4 години и съм много доволен.Но е малко тежък с голямата антена. Изклучително надеждна и сигурна машина.
Добри уреди са си поне изреве ли занеш че сто процента е цвят аз работих със СОВЕРЕН -GT по новиат модел но несъм пробвал по стария ПРО имат ли голяма разлика колега тестове правихтели със ПРОТО и GT
dukavataz Новобранец
Заглавие: Re: Дайте мнение за Minelab Sovereign XS-2 PRO Нед Мар 20, 2011 11:27 am
Преди съм работил със правена машина ,Про -то не може да достигне дълбочина на вадене 30 см за денар. Но не се поврежда и макар че е плитка по ми е кеф да работя с нея.Няма лято ,няма зима , нека само да има
мерцедес G клас Легионер
Заглавие: Re: Дайте мнение за Minelab Sovereign XS-2 PRO Нед Мар 20, 2011 11:36 am
dukavataz написа:
Преди съм работил със правена машина ,Про -то не може да достигне дълбочина на вадене 30 см за денар. Но не се поврежда и макар че е плитка по ми е кеф да работя с нея.Няма лято ,няма зима , нека само да има
E плитки са колега но стабилни на работа както казваш а колкото до денар си го чува в чиста почва на 25см то колко да искаш от един монетар то да не е GPX серия всички монетари са едни и същти имат минимална разлика в дълбочините не кой знае какви
kodokan Консул
Заглавие: Re: Дайте мнение за Minelab Sovereign XS-2 PRO Нед Мар 20, 2011 12:25 pm
dukavataz написа:
Точно така колега dukavataz . Перфектна машинка и много здрава и надеждна,перфектна дискр, и идентификация на сигнала. Не се поврежда защото си е истински Майнлаб и е правена в Австралия, след това производството се изнесе в Ирландия . Почти се доближава до параметри да Соверен ГТ, разликата е ,че няма някои екстри като желязна маска, пинпойнт и ръчен грунд баланс. Според мен много важно е и да си работиш с оригиналната му сонда,защото единствено тя е многочестотна. Но и с допълнителни сонди на Детеч също работи добре. Както казаха и колегите трябва по бавничко да се работи, за дълбочина - по дълбоките сигнали се хващат задължително на алл метал и следиш внимателно промяната на трешолда, в режим на дискр. е плитък апаратът.
dukavataz Новобранец
Заглавие: Re: Дайте мнение за Minelab Sovereign XS-2 PRO Нед Мар 20, 2011 1:05 pm
Здравей ,колега Кодо , на какъв звуков режим я караш.Не мога да свикна на variiable,все едно да търкаш стириопор по стъкло. На фиксиран става хептен плитка.
maximus_kn Консул
Заглавие: Re: Дайте мнение за Minelab Sovereign XS-2 PRO Нед Мар 20, 2011 1:32 pm
Какво ще кажете за тази антена ? Оригинална ли е ?
Като най-добри афтър-маркет антени за Соверен западните колеги много хвалят Sunray S-12 и Coiltek 15" WOT.
Аз имам Соверен ГТ и освен оригиналната 10" Торнадо имам и 16.5" (42см) на Detech, с която постигам 2-5см по-голяма дълбочина от Торнадото за монети и примерно капачка от буркан я хваща на 5-8см по-дълбоко с голямата антена. И аз съм чувал, че с антената на Detech детектора използва само 3 от 17-те честоти, но не знам по какъв начин се отразява това на работата му. На пръв поглед с двете антени работи еднакво, само дето с голямата е по-дълбок, но пък по-трудно се работи на замърсено.
Иначе разликата между различните модели Соверени е минимална. Някои казват, че ГТ е малко по-дълбок от предишните модели. Други твърдят обратното ....
Соверен ГТ също няма истински ръчен замен баланс (няма потенциометър за земния баланс). И в режим дискриминация е по-дълбок от режим all metal. Поне моя е така.
Соверен заедно с Minelab Excalibur са признати за най-добрите плажни детектори, особено за мокър и минерализиран пясък. Преди да си продам Експлорера съм правил паралелни тестове и Соверена бие Експлорера на орудено. На леки почви Експлорера може да има лек превес.
kodokan Консул
Заглавие: Re: Дайте мнение за Minelab Sovereign XS-2 PRO Нед Мар 20, 2011 7:10 pm
dukavataz написа:
Здравей ,колега Кодо , на какъв звуков режим я караш.Не мога да свикна на variiable,все едно да търкаш стириопор по стъкло. На фиксиран става хептен плитка.
Привет и от мен, когато търся дълбоки сигнал, аз я карам задължително на алл метал там звуковата индикация е една и съща ,трешолда леко жужи и при категоричен сигнал или лека промяна на трешолда, превключвам на дискр.(variable) и по някой път в този режим въобще няма и сигнал, трябва да разритам с кубинката или да сваля сантиментри от грунда за да ми индикира сигнала.А да щях да забравя нещо важно = за дълбоките сигнали - задължително със хубави слушалки към апарата !!!!
Гледам колегата е писал за ГТ, че е по дълбок на дискр, не мога да кажа нищо за него, но за хс2про съм сигурен ,4е е по дълбок на алл метал от дискр. при определен стил на търсене.
Оригинална е сондата, с която е купен апаратът, то си пише Майнлаб на нея , за Соверен не съм чул за допълн. сонди от Майнлаб.
maximus_kn Консул
Заглавие: Re: Дайте мнение за Minelab Sovereign XS-2 PRO Вто Мар 22, 2011 8:29 am
На замърсен терен как е ? Предполагам,че ще ми е трудно,защото имам само голямата антена,която съм снимал.
kodokan Консул
Заглавие: Re: Дайте мнение за Minelab Sovereign XS-2 PRO Вто Мар 22, 2011 11:42 am
maximus_kn написа:
На замърсен терен как е ? Предполагам,че ще ми е трудно,защото имам само голямата антена,която съм снимал.
От снимката не се вижда колко е голяма антената колега, а иначе на замьрсено с какъвто и апарат да си е трудно да се работи с голяма антена.
maximus_kn Консул
Заглавие: Re: Дайте мнение за Minelab Sovereign XS-2 PRO Вто Мар 22, 2011 4:07 pm
Антената е 36.5 см. Доста е голяма , ама няма друга.
kodokan Консул
Заглавие: Re: Дайте мнение за Minelab Sovereign XS-2 PRO Сря Мар 23, 2011 1:42 pm
maximus_kn написа:
Антената е 36.5 см. Доста е голяма , ама няма друга.
Даже си е бая голяма - 15" си е сериозна антена, за замърсено - трудна работа с нея .
AlexP Про-Консул
Заглавие: Re: Дайте мнение за Minelab Sovereign XS-2 PRO Сря Мар 23, 2011 7:56 pm
@ kodokan - ти с каква антена работиш?
kodokan Консул
Заглавие: Re: Дайте мнение за Minelab Sovereign XS-2 PRO Сря Мар 23, 2011 9:18 pm
AlexP написа:
@ kodokan - ти с каква антена работиш?
Според обстоятелствата - най често с оригиналната на апарата - многочестотната Торнадо или с 12" на Детеч, тя е универсална и е по лекичка, имам и 18" на Детеч с нея много рядко.
kodokan Консул
Заглавие: Re: Дайте мнение за Minelab Sovereign XS-2 PRO Сря Мар 23, 2011 9:24 pm
Все пак имам чуството, че апаратът си работи оптимално и най добре с оригиналната си сонда, когато сканира на всичките си 17 работни честоти,мисля че и в това му е силата, когато си е с оригиналната антена.
maximus_kn Консул
Заглавие: Re: Дайте мнение за Minelab Sovereign XS-2 PRO Чет Мар 24, 2011 7:24 am
kodokan, благодаря ти за помощта.И получаваш 2 точки бонус.
kodokan Консул
Заглавие: Re: Дайте мнение за Minelab Sovereign XS-2 PRO Чет Мар 24, 2011 12:09 pm
maximus_kn написа:
kodokan, благодаря ти за помощта.И получаваш 2 точки бонус.
Благодаря колега, това е и идеята на тези форуми, да си помагаме взаимно и да изчистим имиджа на металдетектинга като спорт и хоби в България и да се разграничим от иманярите. Но все пак не е зле да си намериш по малка сонда, примерно 12" на Детеч, тя може би е най универсалната сонда. Поздрави
dukavataz Новобранец
Заглавие: Re: Дайте мнение за Minelab Sovereign XS-2 PRO Чет Мар 24, 2011 1:14 pm
Кодо ,приятелю какаво означава BBS на оргиналната антена на соверена . От характеристиката чета че работи от 1 до 100 Херца.А колегите казват ,че нема такова чудо. С поздрави dukavatazi.
kodokan Консул
Заглавие: Re: Дайте мнение за Minelab Sovereign XS-2 PRO Чет Мар 24, 2011 1:50 pm
dukavataz написа:
Кодо ,приятелю какаво означава BBS на оргиналната антена на соверена . От характеристиката чета че работи от 1 до 100 Херца.А колегите казват ,че нема такова чудо. С поздрави dukavatazi.
BBS = Broad Band Spectrum, да речем по просто, че е многочестотна технология. Каналът за предаване на данни при многочестотната BBS технология предава няколко честоти едновременно. В диапазона от 1.5 до 25.5 килохерца полученият от сондата сигнал се анализира и се получава информация от говорителя, слушалките или цифровия дисплей. Тези 17 честоти последователно се анализират от микропроцесора(за това и трябва по бавно да се работи) и разпознават целта по точно от едночестотните металдетектори особено на почви с висока минерализация,на морските плажове.
И все пак не е точно така ,че апаратът работи едновременно с тези 17 честоти ,сложно е и сега нямам много време да го опиша. Но е и факт,че с оригиналната многочестотн сонда, особено на почви с висока,средна минерализация апаратът работи много по добре от други едночестотни апарати в същия клас
Вече има и други многоестотни детектори - DFX и Spektra на White's примерно.
kodokan Консул
Заглавие: Re: Дайте мнение за Minelab Sovereign XS-2 PRO Чет Мар 24, 2011 11:39 pm
dukavataz написа:
Соверенът работи с основен тон с честота 1.5 кхц и с приемане на хармоници на основния тон до 25 кхц. Поради низката честота на основния тон(1.5 кхц) Соверените много добре се справят с автобалансировката на грунда на места с повишена минерализация и добре идентифицират желязото. А при синхронното детектване на високите хармоници на основния тон Соверенът добре вижда и по дребните неща.
deso Преторий
Заглавие: Re: Дайте мнение за Minelab Sovereign XS-2 PRO Сря Май 25, 2011 8:32 pm
Търся ръководството на Sovereingn XS-2,имали го преведено на български