Заглавие: Някои ползва ли GPX4500 като рамка Пет Мар 04, 2011 1:13 am
Здравейте колеги! Има ли някои впечатления или опит как работи GPX4500 като "рамка" с голяма правена антена и ако има такъв-как се сравнява с класически "рамки"?
Satan Claus Легионер
Заглавие: Re: Някои ползва ли GPX4500 като рамка Съб Мар 05, 2011 7:23 am
А някой направил ли е рамка и има ли смисъл изобщто да се прави при наличието на 45см mono Exelerator
Простотията е майка на всички злини!
sony147 Цезар
Заглавие: Re: Някои ползва ли GPX4500 като рамка Съб Мар 05, 2011 9:57 am
-
Дошло е време,робите да преброят господарите!
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: Някои ползва ли GPX4500 като рамка Съб Мар 05, 2011 5:05 pm
Колеги, въпросът ми е към тези от вас, които експериментират с правени големи антени към Минелаб GP/GPX импулсни детектори. Благодаря на колегите, които вече се произнесоха по темата. Експериментирал сам с всички възможни фирмени големи антени с GP3500, GPX4000 и GPX4500. Иначе, тук в Seattle не е подходящо място за дълбоко сканиране, но във Флорида,където ще бъда скоро за известно време- специално т.н.Treasure Coast , подобно допълнение към моя GPX4500 е необходимо! Е, разбира се, че няма да сколасам да направя антената съобразно ценните наставления от знаещите, но все пак сам любопитен като виждам Аватара на Commander, например...
nkla_95 Легионер
Заглавие: Re: Някои ползва ли GPX4500 като рамка Чет Мар 17, 2011 7:40 pm
не съм виждал такова нещо но моното върши работа
Във всяка легенда има 99% измислица, 1% истина на коята лъжата се крепи
didoneta@abv.bg Легионер
Заглавие: ГПХ Пет Ное 25, 2011 7:36 pm
Aurelius написа:
Здравейте колеги! Има ли някои впечатления или опит как работи GPX4500 като "рамка" с голяма правена антена и ако има такъв-как се сравнява с класически "рамки"?
ми колега тои си е рамка бе 4е и по добро е от рамка ма става за монети и за много монети рамките могат си ме4таят за това което този уред притежава
I'll be back Легионер
Заглавие: Re: Някои ползва ли GPX4500 като рамка Сря Дек 07, 2011 4:25 pm
Aurelius написа:
Aurelius интересна идея рамка за GPX4500 ако си експериментирал дай отзиви схема също
ivangrozni Консул
Заглавие: Re: Някои ползва ли GPX4500 като рамка Чет Дек 08, 2011 7:17 pm
http://www.carboncoils.com/
van_helsing Про-Консул
Заглавие: Re: Някои ползва ли GPX4500 като рамка Чет Дек 08, 2011 10:31 pm
инжинера от Берковица-Войнов е правил нещо подобно, но не съм сигурен - чувал съм само
I'll be back Легионер
Заглавие: Re: Някои ползва ли GPX4500 като рамка Сря Дек 14, 2011 9:15 pm
ivangrozni написа:
http://www.carboncoils.com/
ivangrozni благодаря за сайта интересен е
comander Цезар
Заглавие: Re: Някои ползва ли GPX4500 като рамка Чет Дек 15, 2011 1:23 am
Aurelius написа:
Цецо не става с голяма антена,малко да я заклатиш и отпява земята.И по тоя път съм минал.
OFROAD Про-Консул
Заглавие: Re: Някои ползва ли GPX4500 като рамка Чет Дек 15, 2011 1:45 am
comander написа:
Aurelius написа:
Цецо не става с голяма антена,малко да я заклатиш и отпява земята.И по тоя път съм минал.
OFROAD Про-Консул
Заглавие: Re: Някои ползва ли GPX4500 като рамка Чет Дек 15, 2011 1:48 am
comander написа:
Aurelius написа:
Moje i da stane, no shte se dogodi mnogo trudno antena!
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: Някои ползва ли GPX4500 като рамка Вто Дек 20, 2011 11:20 pm
Изглежда максималния диаметър на кръгла моно антена, при които с апарата може да се работи все още спокойно, за GPX4500 е около 50 сантиметра. Благодаря ти Митко и всички, които споделихте мнение по темата!
I'll be back Легионер
Заглавие: Re: Някои ползва ли GPX4500 като рамка Сря Дек 21, 2011 11:31 am
Aurelius написа:
Изглежда максималния диаметър на кръгла моно антена, при които с апарата може да се работи все още спокойно, за GPX4500 е около 50 сантиметра. Благодаря ти Митко и всички, които споделихте мнение по темата!
Колега какво ви е мнението за антените Nugget Finder 40" x 20" Nugget Finder 25" диаметъра надвишава чувствително 50 см
Aurelius Цезар
Заглавие: Re: Някои ползва ли GPX4500 като рамка Сря Дек 21, 2011 8:35 pm
Най-голямата антена Nugget Finder,която сам ползвал и която запазих и все още имам, е кръгла 16" олекотена. Нямам конкретни впечатления как се работи с по-големите антени Nugget Finder. Мнението, което изразих не отразява личен опит. Jonathan Porter, например, използва най-често Nugget Finder моно антена с размер около 20"в условията на активна австралийска почва. В неговите интервюта със специалистите от Минелаб - "The SETA Project" DVD един от тях потвърди това, което Commander писа по-горе, че има разумна граница за максималния диаметър на моно антена, с която GPX4500 би работил все още спокойно и тя е около (18-20)" диаметър. Практически след тази граница става все по-трудно апарата да се справя с балансирането на влиянието на минерализацията на почвата и става "неспокоен".
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Някои ползва ли GPX4500 като рамка Сря Дек 28, 2011 5:23 pm