КОЛЕГА,то хубаво да им честитим,ама те ако те чуят,че им викаш колеги,такава ще ти теглят,че много ще те сърби
\
Колега Spartak..Не си прав.Ако иманярите са вандали-"археолозите" какви са Я погледнете този материал: http://www.dianacable.net/index.php?t=3&id_video=121&type=videos
Това е поредният "Археологически" резил Държавата да вземе да По-промени законите си относно "Археологическите проучвания"..и "хората" които ги прилагат, а не да се занимава с Монетаркаджийски историйки и медиите да бълват помии ...
Егати -И ти ли си ''колега'' бе Максимчо -и на кой -То е срамно да наричаш колеги тия узаконени иманяри - То местни археолози ли не беха, краеведи ли и т.н. не случайни хора който виждат и алармират кво вършат тия пладнешки разбойници и помияри и как разрушават с булдозери най ценното от Културноисторическото ни наследство- И...... -Добре че оня дърт козел и обирджия го отнесоха дяволите ма тая мърша последователката му даже големия цербер Чобанов не смее да я пипне-Защо ли
Последната промяна е направена от stan960 на Съб Фев 19, 2011 3:29 pm; мнението е било променяно общо 1 път
КОЛЕГА,то хубаво да им честитим,ама те ако те чуят,че им викаш колеги,такава ще ти теглят,че много ще те сърби
\
Колега Spartak..Не си прав.Ако иманярите са вандали-"археолозите" какви са Я погледнете този материал: http://www.dianacable.net/index.php?t=3&id_video=121&type=videos
Това е поредният "Археологически" резил Държавата да вземе да По-промени законите си относно "Археологическите проучвания"..и "хората" които ги прилагат, а не да се занимава с Монетаркаджийски историйки и медиите да бълват помии ...
Колега това което го гледате на репортажа е доста скалъпено . Незнам за вас но лично аз 4 години съм присъствал на археологически разкопки , и просто ви казжам 4е е невъзможно с кирка и 6пакла да свалиш 4 метра могилен насип . Даниела Агре е един от водещите български археолози и добре си върши работата повярваите ми . Ето това не разбирам каква е тази ненавист между археолози и занимаващите с металдетектинг. Както ние си имаме ''развалени круши'' между нас - говоря за хората които с ясна цел разрушават културното и историческо наследство на България , така има и лоши археолози - но Даниела Агре не е една от тях
Точно пък Агре с нейните золуми. Понеже съм и гледал сеира на живо много трудно ще ме убедиш да и свалям шапка: Е това са образцови разкопки проведени от Агре:
НЕ МИ ПРАЩАЙТЕ ЛИЧНИ - ВЕЧЕ НЕ СЪМ СОБСТВЕНИК И ГЛАВЕН АДМИНИСТРАТОР НА ТОЗИ ФОРУМ, И НА САЙТА IMPERIO.DIR.BG Новите ми сайтове: www.metaldetecting.eu I www.metaldetectings.com I www.moneti.org
Точно пък Агре с нейните золуми. Понеже съм и гледал сеира на живо много трудно ще ме убедиш да и свалям шапка: Е това са образцови разкопки проведени от Агре:
Всеки има право на мнение . Повече се дразня от цялата тая спекулация от страна на медиите , и създаването на изкуственно напревение между археолозите и търсачите .
Гледай обективно братле -Не може теб или мен или кой да е от нас да го заклеймяват като престъпник пък тези откровенни капери да са чисти и невинни -Апропо -Чудя се ако Шлиман беше разкопавал Троя с булдозери дали щеха да установят с точност колко са културните пластове там.......................................PS -Между другото мисля в темата за която казва Вальо беше споменато че такава булдозерна археология няма на друго място в света И между другото доколкото си спомням това с булдозерът беше точно почеркът на организираните иманярски групи -Защо И Археолозите да го правят по тоя начин би ли ми обяснил къде е тук Ученият и Специалистът дето казва за нашего брата че като минел некъде и дори една керемидка да е разместил и на археолога му се губи цялата картинка -Кво съчинение и по ква картинка мислиш ще сглобят след това на снимките по горе.И последно -Лайтмотивът беше -Бързаме да спасим преди да са ни изпреварили иманярите -Откровенно казано мисля си на всеки що годе малко по грамотен човек му беше ясно че става на въпрос за една най обикновенна печелбарска надпревара.
Гледай обективно братле -Не може теб или мен или кой да е от нас да го заклеймяват като престъпник пък тези откровенни капери да са чисти и невинни -Апропо -Чудя се ако Шлиман беше разкопавал Троя с булдозери дали щеха да установят с точност колко са културните пластове там.......................................PS -Между другото мисля в темата за която казва Вальо беше споменато че такава булдозерна археология няма на друго място в света И между другото доколкото си спомням това с булдозерът беше точно почеркът на организираните иманярски групи -Защо И Археолозите да го правят по тоя начин би ли ми обяснил къде е тук Ученият и Специалистът дето казва за нашего брата че като минел некъде и дори една керемидка да е разместил и на археолога му се губи цялата картинка -Кво съчинение и по ква картинка мислиш ще сглобят след това на снимките по горе.И последно -Лайтмотивът беше -Бързаме да спасим преди да са ни изпреварили иманярите -Откровенно казано мисля си на всеки що годе малко по грамотен човек му беше ясно че става на въпрос за една най обикновенна печелбарска надпревара.
То на повечето археолози им е ясно че ни е не сме престъпници има много разбрани хора , проблема идва от другата част които изнасят материалното културно наследство и го продават на западните колекционери и аукциони за да може по късно да се оправдаят с нас и ние да ''изядем бахура'' . Ама какво да направи на восоките постове се вартят далаверите. Той българина поне е свикнал да тегли - жалко но факт . Ние младите поне след като се изучем ще се пробваме да променим нещо , да се надяваме че ще имаме такава възможност.
Миналата година въпросния "археолог"-ПИЯНИЦАТА Даниела Агре работи две могили близо до Пазарджик..с Багер естествено..от първата могила изкара само Човешки кости-които захвърли в съседния канал ,а от втората изхвърли купул и вкопано погребение с златна огълица и други неща... Могилите и сега са си разхвърляни като...нямам думи за грозната картина. А находката все още Не е изложена в Пазарджишкия музей
Миналата година въпросния "археолог"-ПИЯНИЦАТА Даниела Агре работи две могили близо до Пазарджик..с Багер естествено..от първата могила изкара само Човешки кости-които захвърли в съседния канал ,а от втората изхвърли купул и вкопано погребение с златна огълица и други неща... Могилите и сега са си разхвърляни като...нямам думи за грозната картина. А находката все още Не е изложена в Пазарджишкия музей
Едва ли костите са изхварлени в съседния канал пребират се за изследвания и ако не представляват интерес се препогребват . А колкото до другите находки докато стигнат до излагане в музея трябаж да мине доста време прз което се правят подоробни изследвания и описи , както и консервация и реставрация на артефактите
Едва ли костите са изхварлени в съседния канал пребират се за изследвания и ако не представляват интерес се препогребват . А колкото до другите находки докато стигнат до излагане в музея трябаж да мине доста време прз което се правят подоробни изследвания и описи , както и консервация и реставрация на артефактите
Точно така , препогребват се в съседния канал , а всички цветни метали се прибират , това ако не е мародерство , не знам кое е. Затова не трябва нищо да постъпва в музеите , където изчезва или потъва в чувалите по мазетата и не вижда бял ден . Докато не позволят свободна търговия и легално излагане на сбирки от хора, които наистина са ангажирани и се грижат за тях , винаги ще е както сега , корумпирани и некомпетентни археолози и плачевни музей .
Това,което оставя след себе си Агре-то е стряскащо дори и за най-изпечения иманяр-повярвайте.На живо е много по-грозно от снимките.В разпръснатите от булдозера останки от доста голяма могила с металотърсача съм намирал бронзов съд от който беше останала само безформена ламарина.Докато един местен не ми каза ,че това е нейно дело,бях убеден,че това е работа на някой неграмотен багерист,търсещ 100 кила имане.
Чумата Преторий
Заглавие: Re: Празник на археолога Нед Фев 20, 2011 1:08 am
Vergilius написа:
Yamaha написа:
Колеги само да допълня..
Консервация ама в някой аукцион извън България ,не те знам какво си учил и на какво са те научили .Така трябва да бъде както казваш,Но аз съм познавал хора който вече не са сред нас и са били и от двете страни на закона.Това което са ми разказвали и това което се случва не се знае ,и не се предполага дори че може да се случи.Има хора тука помнят ония времена с структората на държавна сигурност ако намериш нещо и го предадеш те счупват от бой със седмици в някое мазе да не би да си скрил нещо или да си казал на някой друг.Изнасяно е на поразия извън страната ,хората не са знаели какво е това антика и не е допустимо да намериш нещо и да рзберат останалите хорица ,че е ценно.И сега се изнася по същия начин само дето не мога т да те малтретират,
За да опазим богатствата по българските земи се изисква култура.
Vergilius Легионер
Заглавие: Re: Празник на археолога Нед Фев 20, 2011 1:54 am
Чумата написа:
Vergilius написа:
Yamaha написа:
Колеги само да допълня..
Консервация ама в някой аукцион извън България ,не те знам какво си учил и на какво са те научили .Така трябва да бъде както казваш,Но аз съм познавал хора който вече не са сред нас и са били и от двете страни на закона.Това което са ми разказвали и това което се случва не се знае ,и не се предполага дори че може да се случи.Има хора тука помнят ония времена с структората на държавна сигурност ако намериш нещо и го предадеш те счупват от бой със седмици в някое мазе да не би да си скрил нещо или да си казал на някой друг.Изнасяно е на поразия извън страната ,хората не са знаели какво е това антика и не е допустимо да намериш нещо и да рзберат останалите хорица ,че е ценно.И сега се изнася по същия начин само дето не мога т да те малтретират,
Точно това правя наистина казвам това каквото съм учил и от 4 годишната ми практика , незнам как е по другите места но на мястоо кадето съм бил изнасяне на антики няма - и всичко което се прави е както трябва всичко се описва , заснема и след това реконструира ако има нуйда , после доклада и към БАН , да не пропусна 4е на всички редовни археологически разкопки които се провеждат в страната присъства и научен сътрудник от по-горе посочената институция. Немога да си изкривя душата и да кажа обаче че няма износ на ценности от страна на корумпирани служители . Има и то в огромни мащаби - ама тва си е публична тайна точно вие по възрасните колеги знаете как е били преди - както споменахте вие колега в постерът по - нагоре
''Facta sunt verbis difficiliora''
SAGITTARIUS Консул
Заглавие: Re: Празник на археолога Нед Фев 20, 2011 3:10 am
.
Последната промяна е направена от SAGITTARIUS на Чет Апр 14, 2011 5:00 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Еее Вергилий дано сме живи и здрави да почерпиш след 5-та година за успешното взимане на дипломата -Не знам обаче дали всички ще сме живи да дочакаме ти и такива като теб да изкачите иерархичната стълбичка та да имате власта да промените нещата.
вие по възрасните колеги знаете как е били преди - както споменахте вие колега в постерът по - нагоре
Колега Vergilius само да отбележа не сме чак толкова по възрастни
Извинявайте ако съм ви засегнал нещо колега
''Facta sunt verbis difficiliora''
nkla_95 Легионер
Заглавие: Re: Празник на археолога Вто Фев 22, 2011 9:45 am
Агре преди година две в село Борисово обл,Болярово агре разкопаваше могилите отгоре селото с багер някои бяха отрязани като пици могилите бяха тракия от там тя изкара зелязната колесница,тая няма наяване крала си и пак крадеш остаи малко хляб на другите
pld-monetarka Про-Консул
Заглавие: Re: Празник на археолога Нед Мар 13, 2011 1:48 pm
nkla_95 написа:
Агре преди година две в село Борисово обл,Болярово агре разкопаваше могилите отгоре селото с багер някои бяха отрязани като пици могилите бяха тракия от там тя изкара зелязната колесница,тая няма наяване крала си и пак крадеш остаи малко хляб на другите
Кво да остави бе колега? То милионери станаха от кРадене и не им стига,ти искаш на теб да оставят малко хляб. Бе ти трохичка нема да ти дадат,ти хляб искаш? Тия са за растрел бе, и национализация на колекциите им. Къв е тоя закон смотан. На всички колекциите им са придобити чрез престъпна дейност / Гестапото, Христосков, Веждито,Прокурора, и тай на татък/ те били купували? Бе как купувате като закона забранява бе? / демек незаконно /. И от дека тези милиони та да купувате бе? Имат колекции за милиони, тай че от дека парите бе? Хората колкото и да не са в час, едва ли са ви ги подарявали?
АМА ША ДОЙДЕ И ТУКА ВИДЬОВ ДЕН ДА ВИ ПОТЪРСИМ СМЕТКА НА ЗАГРАБЕНОТО.
vale-2 Новобранец
Заглавие: Re: Празник на археолога Вто Мар 15, 2011 10:35 pm
pld-monetarka написа:
nkla_95 написа:
Кво да остави бе колега? То милионери станаха от кРадене и не им стига,ти искаш на теб да оставят малко хляб. Бе ти трохичка нема да ти дадат,ти хляб искаш? Тия са за растрел бе, и национализация на колекциите им. Къв е тоя закон смотан. На всички колекциите им са придобити чрез престъпна дейност / Гестапото, Христосков, Веждито,Прокурора, и тай на татък/ те били купували? Бе как купувате като закона забранява бе? / демек незаконно /. И от дека тези милиони та да купувате бе? Имат колекции за милиони, тай че от дека парите бе? Хората колкото и да не са в час, едва ли са ви ги подарявали?
АМА ША ДОЙДЕ И ТУКА ВИДЬОВ ДЕН ДА ВИ ПОТЪРСИМ СМЕТКА НА ЗАГРАБЕНОТО.