Заглавие: Издирвам своя пръв металдетектор Чет Дек 02, 2010 5:35 pm
Здравейте, преди седмица реших, че е време да си купя първия металдетектор и да започна и аз с любителска археология Поразрових малко и стигнах до вашия форум. Молбата ми е някои добър човек да ме посъветва каква машинка мога да си взема до 400 лв. Не ме интересува дали е българска или чужда! Не разполагам със средства за по скъпа машинка но пък искам и да си дам шанс да намеря нещо Благодаря предварително
FILIP2 Консул
Заглавие: Re: Издирвам своя пръв металдетектор Чет Дек 02, 2010 5:43 pm
несам наи големия разбирач но бих те посаветвал за прав детектор да избереш нещо опростено без много настроики до 400лв има голям избор и на бг и на вносни машини
Гост Гост
Заглавие: Re: Издирвам своя пръв металдетектор Чет Дек 02, 2010 5:55 pm
Мерси FILIP2! Това което се върти в моята глава е машинката все пак да има отхвърляне на боклуци и прилична дълбочина.
AdEoY Про-Консул
Заглавие: Re: Издирвам своя пръв металдетектор Чет Дек 02, 2010 6:02 pm
kuroviev написа:
Мерси FILIP2! Това което се върти в моята глава е машинката все пак да има отхвърляне на боклуци и прилична дълбочина.
Голден маск 1 колега.И аз като тебе се запалих преди две години и ми предложиха маската за начинаещ ама и все още не смятам да я сменям
Гост Гост
Заглавие: Re: Издирвам своя пръв металдетектор Чет Дек 02, 2010 6:10 pm
Мерси AdEoY, вкарвам го в списъка!
Гост Гост
Заглавие: Re: Издирвам своя пръв металдетектор Чет Дек 02, 2010 6:22 pm
Мен лично има нещо което малко ме притеснява и това е факта че за почети всеки металдетектор, който избера мога да намера стабилно количество суперлативи и още толкова пъти оплюване ( най вече за бг машинките). Това много обърква!!! Някой с повече опит може ли да ми даде справедлив списък от няколко машинки между 200-400 между които да избирам. Мерси предварително Надявам се не съм дразнещ!
sc Про-Консул
Заглавие: Re: Издирвам своя пръв металдетектор Чет Дек 02, 2010 6:49 pm
колега вземи си Г МАСК сте останес доволен без зна4ение кои модел,,моето мнение е 4е еденицата сте ти варси идеална работа,,,от западните масини в тази ценова листа не мозес взе нисто свясно,,,,,
FILIP2 Консул
Заглавие: Re: Издирвам своя пръв металдетектор Чет Дек 02, 2010 7:32 pm
маските енигмите и миладинките това са машини доказали се в времето микрон сащо а за фабричен детектор ти трябват повечко
FILIP2 Консул
Заглавие: Re: Издирвам своя пръв металдетектор Чет Дек 02, 2010 7:40 pm
абе сега кат се загледам щом си писал тук явно си харесал някои модел фишар ????????
Гост Гост
Заглавие: Re: Издирвам своя пръв металдетектор Чет Дек 02, 2010 7:58 pm
Да Fisher F2 ми грабна окото след като видях че тече добра промоция и другото за което мсиля че повече положителни отзиви бяха е Енигма но не видях цени!!! Като цена ми хареса и Fisher 1212-X!
Гост Гост
Заглавие: Re: Издирвам своя пръв металдетектор Чет Дек 02, 2010 7:59 pm
Пичове, мерси за вниманието към моя въпрос и за бързите отговори!
karcho Новобранец
Заглавие: Re: Издирвам своя пръв металдетектор Чет Дек 02, 2010 8:02 pm
тука един колега продава Голден маск 1+ почти нов на добра цена мисля че това е твоята машина
FILIP2 Консул
Заглавие: Re: Издирвам своя пръв металдетектор Чет Дек 02, 2010 8:05 pm
бих си позволил да ти предложа ф5 сас една сеф антена паричките са малко повече но наистина си заслежава
Гост Гост
Заглавие: Re: Издирвам своя пръв металдетектор Чет Дек 02, 2010 8:08 pm
Мерси karcho, но не копувам нищо втора употреба! Това или води до саморазправа или до разбити сърца И все пак мерси
Гост Гост
Заглавие: Re: Издирвам своя пръв металдетектор Чет Дек 02, 2010 8:14 pm
ф5 е дори и с готин дизайн но са много парите за обикновен художник (какъвто съм)
FILIP2 Консул
Заглавие: Re: Издирвам своя пръв металдетектор Чет Дек 02, 2010 8:24 pm
абе ко да ти кажа според мен си помисли добре зима иде немое се тарка небарзаи сабери още некои лев и напролет земаи ф5 и аиде из бакана морето и полето
Гост Гост
Заглавие: Re: Издирвам своя пръв металдетектор Чет Дек 02, 2010 8:34 pm
АА ето въпрос! Ниските температури пречат ли на работата на машинките? За мен зимата си е ок защото половината проблеми които ще имам с растителност мислч че този сезон ще ми ги спести! Планирам до края на декември да направя първите разходки
sc Про-Консул
Заглавие: Re: Издирвам своя пръв металдетектор Чет Дек 02, 2010 8:43 pm
не се тревожи работят без проблем
tepes Цезар
Заглавие: Re: Издирвам своя пръв металдетектор Чет Дек 02, 2010 8:54 pm
И аз имах същата дилема преди време, много трудно да вземеш решение от коментарите в интернет, защото 99%, са свързани с интереси и реклами. Най добре е да поговориш и с приятел, на когото имаш пълно доверие и разбира се има опит. По мои наблюдения българските машинки не се различават много една от друга имат много добра дълбочина и сравнително добра дискриминация. Имат предимството, че са евтини, с евтин сервиз и когато след време разбереш за какво става дума, можеш да я продадеш почти без загуба и купиш точно това което ти допада. Бих ти препоръчал да вземеш машинка която има фиксиран и автоматичен грунд баланс "2 в 1". В началото да понаучиш сигналите на фиксирам грунд, после да се опиташ да постигнеш дълбочина с ръчния баланс. Първата ми машинка беше Миладинка "2 в 1", поработих с нея 10-тина месеца, после си купих МД от висок клас. Миладинката си я имам още и си я ползвам, много съм доволен от нея
Гост Гост
Заглавие: Re: Издирвам своя пръв металдетектор Чет Дек 02, 2010 9:14 pm
Благодарско!
Гост Гост
Заглавие: Re: Издирвам своя пръв металдетектор Чет Дек 02, 2010 9:20 pm
F2 на Фишер срещу Маска1! бихте ли ми обяснили защо маската е по добър избор ??
comander Цезар
Заглавие: Re: Издирвам своя пръв металдетектор Чет Дек 02, 2010 9:34 pm
естествено никои не запита колегата ,от кои краи е?за да може доло горе да се подразбере каква е почвата.ако е някои уродняк да не си губи времето.
Гост Гост
Заглавие: Re: Издирвам своя пръв металдетектор Чет Дек 02, 2010 9:40 pm
Аз съм от ПЛОВДИВ но там бирените капачки са над земята )) първите си експедиции мисля да направя в средна гора (язовир Жребчево) че новозагорския музей плаче за попълнения!
sony147 Цезар
Заглавие: Re: Издирвам своя пръв металдетектор Чет Дек 02, 2010 10:28 pm
Ex наивници,наивници!!!
Дошло е време,робите да преброят господарите!
Гост Гост
Заглавие: Re: Издирвам своя пръв металдетектор Чет Дек 02, 2010 11:07 pm