Заглавие: Назад във времето Вто Ное 30, 2010 11:42 pm
Колеги преди 10-15 години във Пловдив в една малка работилничка се произвеждаха детекторите ERGIN -oт вече покойния бай БОРИС САМАРДЖИЕВ..Някой от вас работил ли е със тях!Вярно първите му модели бяха посредствени но за времето ,когато нямахме достъп до запада си бяха нещо.Все още имам един от последните му модели и го ползввам при определени условия.Не казвам че може да се мери със сегашните постижения но смятам че има достойно място в коментариите ни.Просто носталгия -гледам че изобщо не се споменават тук-но и пионерите имат достойно място ,нищо че работим с други детектори.България е дълга и широка и много от вас може да не са чували за тези детектори но ако има някой от вас който е работил с тях моля да сподели мненията си!
muhomorka Легионер
Заглавие: Re: Назад във времето Сря Дек 01, 2010 12:44 am
Това беше първата ми машина. MDS 11, но за жалост, сдаде багажа. Търсил съм майстори да я ремонтират, но или нямат желание или не могат.
SAGITTARIUS Консул
Заглавие: Re: Назад във времето Сря Дек 01, 2010 1:31 am
muhomorka написа:
Това беше първата ми машина. MDS 11, но за жалост, сдаде багажа. Търсил съм майстори да я ремонтират, но или нямат желание или не могат.
Колега muhomorka това бяха едни от първите му машинки в доброто старо време но щом си я имал сигурно си имал и добри впечатления (и постижения)от нея.А за ремонта вече няма кой. Те бяха някакви творения -не Магнуми и Фишери като сега а някакви собствени творения.Моята е от последните му модели MDS18 и аз имам проблеми със сондата при влага,дъжд но както казваш ти или не искат или не могат!А какви времена бяха!!!
georgi_at Легионер
Заглавие: Re: Назад във времето Вто Дек 07, 2010 9:35 pm
допреди 4 години на руския пазар в Пловдив Виждам машина ,и попитах каква е. А продавача намерих я в контейнера почина производителя , беше с два баланса доста копченца вика на Ергин.Но нямаше търсеща Глава с 2 платки беше доста добре изглеждаха.А вътре бележка за ремонт на Георги не помня Фамилия от гр Левски.що за машини с два земни баланса.
SAGITTARIUS Консул
Заглавие: Re: Назад във времето Вто Дек 07, 2010 10:40 pm
.
Последната промяна е направена от SAGITTARIUS на Пон Апр 25, 2011 6:23 pm; мнението е било променяно общо 1 път
magnetron! Преторий
Заглавие: 2 потенц. GEB. Сря Дек 08, 2010 8:42 am
допреди 4 години на руския пазар в Пловдив Виждам машина ,и попитах каква е. А продавача намерих я в контейнера почина производителя , беше с два баланса доста копченца вика на Ергин.Но нямаше търсеща Глава с 2 платки беше доста добре изглеждаха.А вътре бележка за ремонт на Георги не помня Фамилия от гр Левски.що за машини с два земни баланса.
Виждал съм Ергин на снимка, ако има 2 бр. копчета с надпис "земен бланс" ,то едното копче е за грубо регулиране ,а второто за финно регулиране на земния баланс.На практика това са 2 бр. потенциомтетри свързани последователно,единия е например 10к,това е "грубо" и втория например 1к ,това е "финно",това е обеснението за 2 бр. копчета "земен баланс".
SAGITTARIUS Консул
Заглавие: Re: Назад във времето Сря Дек 08, 2010 4:00 pm
.
Последната промяна е направена от SAGITTARIUS на Пон Апр 25, 2011 6:21 pm; мнението е било променяно общо 1 път
georgi_at Легионер
Заглавие: Re: Назад във времето Сря Дек 08, 2010 9:21 pm
имаше нещо такова,може да е било и два прага ,още цк ключе и около 3 които са с натискане типа като пинпоинт,но лявата страна на панела доста си приличаше с дясната позабравил съм още голям вход за слушалки.
SAGITTARIUS Консул
Заглавие: Re: Назад във времето Вто Дек 21, 2010 1:55 pm