Хайки в седем областиhttp://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3292871
Аз се чудя защо днеска колегите са наполовина тука и няма с кой да се лафи , а те завалийте се изпокрили,парадокс ,да се пазиме от собствената полиция. . Другия път като има акции, обаждайте да ходиме направо всички заедно в управленията ,защото както обикновенно ченгетата влизат с вратите и просват всичко по земята да предотвратиме пораженията. После естествено се разбира ,че са се объркали и трябвало да борят наркотрафик,убийства и грабежи, но като не могат" не искат" по лесно е да се разправят с филателисти,нумизмати и медалите на пенсионерите и картинките на малките деца .
По-добре да идем да търкаме заедно 100 човека и те ще дойдат 2-3 патрулки ,най-много 10-15 да арестуват ,другите ще правим залп на къра
Става , ама на мен ми се иска да може да се събереме колко може повече хора и да се опънеме край някоя магистрала,за да се види колко много любители има на хобито и да разберат ,че не трябва да се ебават с толкова голяма група хора. Няма само екоактовистите да правят демонстрации,лошото е,че трудно може да се организира подобна проява.
Според мен идеалният вариант е да съберем пари,да хванем майстор да направи един параклис с чешма ,да поканим всички медий в България и да мушнем предварително на някой поп някой лев да приказва колко добри хора сме ,че да ни повярва простолюдието. А вече за закона ако искаме да променим сигурно и сак няма да ни стигне !
От мен каца сланина и бидон с ракия като за начало!!
.Заглавие: Re: МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ Е ПРИЕЛ ПРОЕКТО ЗАКОНА ... Пет Юли 30, 2010 9:11 pm Колеги предлагам да направим (всички търсачи и симпатизанти на това движение) протестен митинг пред парламента на 01.09.2010г. - против приемането на този закон... ДА СЕГА ЩЕ ИМА ХАЙКИ - НЯМА НАЧИН...
Последната промяна е направена от pechkata на Сря Сеп 29, 2010 8:57 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Е то 01.09 беше преди близо месец А и МС прие поправките отдавна.След това има други процедури.А и тия хайки са за културни ценности.
deadman_ Цезар
Заглавие: Re: Хайки........ Пет Окт 01, 2010 5:08 pm
Aemilivs написа:
Е то 01.09 беше преди близо месец А и МС прие поправките отдавна.След това има други процедури.А и тия хайки са за културни ценности.
Те ще подалжават тиа хаики хора!нама да спрат да ни томозят нас редовноте тарсачи!
BG------------
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: Хайки........ Пет Окт 01, 2010 8:24 pm
Само да кажа.. единия от хванатите в тази статия е председателя на великотърновския клуб "Традиция" - занимаваща се с възтановки и т.н.. взели са им сабите и пушките с които правят възтановки
vako70 Легионер
Заглавие: Re: Хайки........ Вто Окт 05, 2010 12:53 am
Като гледам колко сме членовете на федерацията, никак не ми се вярва да се намерят 100 смелчаги да търкат до магистралата. Не знам дали го осъзнават болшинсвото от колегите по хоби но ако се ангажират поне една трета от търсачите в България с нашта федерация - то лично министърат ще иска среща с ръководството.
Те ще подалжават тиа хаики хора!нама да спрат да ни томозят нас редовноте тарсачи!
ЕЙ, БОЙКО И ЧЕТА ПАРИ ИМ ТРЕБАТ ТА ЗА ТОВА СА ХАЙКИТЕ. КАК ОЩЕ НЕ СТЕ ВКЛЮЧИЛИ ЧЕ ТРЕБАТ СВЕЖИ ПАРИ НА БЮДЖЕТА БЕ СЕРСЕМИ?
1990-1994-5 годна В ТОЗИ ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ СЕ ТЪРКАШЕ ПОКРАЙ ПЪТИЩАТА И НЕ СЕ КРИЕХМЕ КАТО ПРЕСТЪПНИЦИ. И ПОЛИЦИЯТА КАТО МИНЕШЕ ПИТАШЕ НАМИРАМЕ ЛИ,ПОЖЕЛАВАШЕ НИ КЪСМЕТ. СИГУРЕН СЪМ ЧЕ КОЛЕГИ ПОМНЯТ ТОЗИ ПЕРИОД? А СЕГА КВО СТАНА,ОКРАДОХА ДЪРЖАВАТА ОСТАВИХА Я КАТО КАЗГРАДЕН ДВОР,ПАРИТЕ ЗА БЮДЖЕТ И КРАЖБА СТАНАХА МАЛКО ТА ЗА ТОВА ДО НАС ОПРЯХА И НИ ВАДЯТ ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО. ВСЕ ЕДНО С ХОБИТО СИ СМЕ Я ОПРОПАСТИЛИ ТАЯ ДЪРЖАВА.
Като гледам колко сме членовете на федерацията, никак не ми се вярва да се намерят 100 смелчаги да търкат до магистралата. Не знам дали го осъзнават болшинсвото от колегите по хоби но ако се ангажират поне една трета от търсачите в България с нашта федерация - то лично министърат ще иска среща с ръководството.
Не виждам къде е проблема , защо да не се организира еко инициатива, с цел почистване от отпадъци и метални опасни предмети край пътя. Това че не са много членове на федерацията ,не значи че другите любители няма да дойдат,проблема е да се организират и осведомят всички търсачи , а това е проблем,защото не много влизат в интернет. Ако се информира чрез интернет , преса и радио едно подобно събитие ,защо да не се съберат много хора. Прав си ,че после сами ще искат срещи,защото както виждаме реагират когато има натиск. Някой каза ,че им дреме за нас, така е,но на тях не им дреме и за миньори,лекари,земеделци,превозвачи,но когато видят колко гласове ще изгубят,тогава обръщат плочата и почват друга песен. Няма от какво да се страхуваме , доказано е ,че колко по се навеждаш , толкова повече те тъпчат , трябва най-накрая да им се набие в тъпите глави и да различават кога се върши престъпление и кога човек практикува хоби за удоволствие . Тия в парламента могат да вземат пушките и да оставят сърнета сирачета и си правят кеф , защо на тях не забранят хобито , защото все още няма кой да ги изрита по задниците.
това с еко инициативата ми хареса като идея. аз имах предложение да се съберем и да почистим от израсли дървета и храсти и отпадъци някой от обектите в София за които трябва Държавата да се грижи та да ни забележат ама май не се прие добре . лошото е че сега се застуди и малко хора ще излязат за цял ден на открито до мантинелите, макар че ако сортираме и предадем събраното може и почерпка да си направим а имали почерпка ще дойдат повече хора. По-важно е да ни обърнат внимани е там където трябва и подобна инициатива не е за пренебрегване. мисля обаче че трябва предварително да се уведоми кмета на съответната община за да е законно и да не ни приберат като нарушители.
Привет на колегите, наистина свежи идеи. Мисля си че ако в бъдеще и по места се организират дружества към федерацията, членовете могат да бъдат ангажирани в откриването на метали за нуждите я на Община я на някоя фирма. Просто трябва да не се крием и да почнат да ни зачитат като едни хора с определено хоби, което може да е и в полза на обществото ако се наложи.