Заглавие: Направих снимки -какво е това !?? Пет Авг 27, 2010 3:36 pm
Попаднах на едно камъче , което е с тъмно кафяв цвят и когато се надраска с нещо остро отдолу се показва някакав светал метал. Въпроса ми е дали някой от благородните метали може да образува такава кафява покривка при продължително стоене в почвата - говорим за десетки години. Това камъче излезна при един искуп за къща но собственика си го взе за сувенир за това не мога да кача актуална снимка но по форма прилича на тези: https://2img.net/r/ihimizer/i/pic10s.jpg/
Последната промяна е направена от mrm_1 на Чет Сеп 09, 2010 6:50 pm; мнението е било променяно общо 1 път
maksim12 Консул
Заглавие: Re: Направих снимки -какво е това !?? Пет Авг 27, 2010 4:21 pm
mrm_1 написа:
Попаднах на едно камъче , което е с тъмно кафяв цвят и когато се надраска с нещо остро отдолу се показва някакав светал метал. Въпроса ми е дали някой от благородните метали може да образува такава кафява покривка при продължително стоене в почвата - говорим за десетки години. Това камъче излезна при един искуп за къща но собственика си го взе за сувенир за това не мога да кача актуална снимка но по форма прилича на тези: https://2img.net/r/ihimizer/i/pic10s.jpg/
светул метал както сребро ли
mrm_1 Новобранец
Заглавие: Re: Направих снимки -какво е това !?? Пет Авг 27, 2010 4:59 pm
да
mrm_1 Новобранец
Заглавие: Re: Направих снимки -какво е това !?? Пет Авг 27, 2010 8:16 pm
Никой ли няма опредстава какав метал може да е това ?
Гост Гост
Заглавие: Re: Направих снимки -какво е това !?? Пет Авг 27, 2010 8:40 pm
mrm_1 написа:
Здравей,така по обяснения трудна може да ти се даде вярен отговор на въпроса,според мен най- вероятно става въпрос за кварцов камък с пирит в него и като го драснеш създава впечатление че има бял метал.
mrm_1 Новобранец
Заглавие: Re: Направих снимки -какво е това !?? Пет Авг 27, 2010 10:00 pm
stemla написа:
mrm_1 написа:
Здравей,така по обяснения трудна може да ти се даде вярен отговор на въпроса,според мен най- вероятно става въпрос за кварцов камък с пирит в него и като го драснеш създава впечатление че има бял метал.
Със сигурност ватре е някакъв метал защото за размерите си това камъче доста тежи ,,, но жалко че не мога да го снимам за да ви го покажа. А нямаш информация някой от благородните метали да прихваща такава тъмно кафява обвивка /която е доста здрава -без остър предмет не пада/ ?
saiganica Легионер
Заглавие: ???. Пет Авг 27, 2010 11:51 pm
Капни му една капка живак!Ако живака се захване (почистеното място)побелее значи 100% е голд!
bob4ee Новобранец
Заглавие: Re: Направих снимки -какво е това !?? Съб Авг 28, 2010 8:40 pm
saiganica написа:
Капни му една капка живак!Ако живака се захване (почистеното място)побелее значи 100% е голд!
как така просто да капне живак?!това е толкова отровно!
yasho Новобранец
Заглавие: Re: Направих снимки -какво е това !?? Съб Сеп 04, 2010 10:19 pm
от злато много не одбирам ама урана го познавам от километри както го описваш кажи на приятеля ти да не го държи под възглавницата
mrm_1 Новобранец
Заглавие: Re: Направих снимки -какво е това !?? Съб Сеп 04, 2010 11:10 pm
yasho написа:
от злато много не одбирам ама урана го познавам от километри както го описваш кажи на приятеля ти да не го държи под възглавницата
[u]
стига бе възможно ли е да е уран ?
mrm_1 Новобранец
Заглавие: Направих снимки- какво е това ? Чет Сеп 09, 2010 6:43 pm
Успях да направя няколко снимки на камачето , което мисля че е някакав метал, вижда се как под кафявата обвивка е някакав светал метал. Тази обвивка междудруто доста трудно се маха. Е някакви предложения какво може да баде това , само да не се окаже уран !???
https://2img.net/r/ihimizer/i/dsc07322f.jpg/
zempar Цезар
Заглавие: Re: Направих снимки -какво е това !?? Чет Сеп 09, 2010 6:57 pm
интересно животно е този камък , по-вече прилича на метеорит но е прекалено овален като речен камък не мога да го определя
vezir Легионер
Заглавие: Re: Направих снимки -какво е това !?? Чет Сеп 09, 2010 10:16 pm
Съгласен съм с колегата Zempar,че е метеорит,но само да допълня:въпросните т.н. метеорити излизат около римските къщи и може би са използвани в древността,например за фино заточване на остриета(бръсначи,скалпели и т. н.)
mrm_1 Новобранец
Заглавие: Re: Направих снимки -какво е това !?? Пет Сеп 10, 2010 7:25 pm
други мнения !
mrm_1 Новобранец
Заглавие: Re: Направих снимки -какво е това !?? Пет Сеп 10, 2010 7:28 pm
vezir написа:
Съгласен съм с колегата Zempar,че е метеорит,но само да допълня:въпросните т.н. метеорити излизат около римските къщи и може би са използвани в древността,например за фино заточване на остриета(бръсначи,скалпели и т. н.)
Сигурен ли си , че това е метеорит - търсих много из нета но не намерих нито една подобна снимка на метеорит , ако имаш повече информация за този метеорит , ще съм ти благодарен !
zempar Цезар
Заглавие: Re: Направих снимки -какво е това !?? Пет Сеп 10, 2010 7:45 pm
тука може нещо да ти е полезно http://www.meteorites.com.au/home.html
Гост Гост
Заглавие: Re: Направих снимки -какво е това !?? Пет Сеп 10, 2010 10:39 pm
mrm_1 написа:
vezir написа:
Сигурен ли си , че това е метеорит - търсих много из нета но не намерих нито една подобна снимка на метеорит , ако имаш повече информация за този метеорит , ще съм ти благодарен !
Колега мяза на метеорит но няма как да намериш снимка в нета на точно такъв,всеки си е уникат.В BG са ни слаби познанията за метеоритите,разгледай американците http://forum.treasurenet.com/index.php?board=27.0
mrm_1 Новобранец
Заглавие: Re: Направих снимки -какво е това !?? Съб Сеп 11, 2010 4:32 pm
Е допитах се до американците , те твърдят че ако това е метеорит от метал то трябва да залепва за магнит , само че в моя случай това не се случва , т.е. със сигурност не е метеорит или поне метеорид които е изграден от желязо . Така че остава въпроса какво всъщност е това ??? Дали е възможно да е олово , платина или някакав др метал , дори и уран както каза колегата по горе в коментарите???
zempar Цезар
Заглавие: Re: Направих снимки -какво е това !?? Съб Сеп 11, 2010 5:28 pm
както каза колегата по-горе може и уран да излезе Уранът е метал от семейството на актинидите и в свежо състояние прилича на стоманата. Той е най-тежкият естествен елемент, с плътност 19,05 g/cm3 (1,7 пъти по-тежък от оловото). Елементът е корозионно неустойчив - в естествена среда се окислява бързо, а при повишаване на температурата става порест и пластичен. По химични свойства прилича на волфрама. Реагира с всички химични елементи, освен с инертните газове. Най-важните съединения са UO2 и U3O8. Във въздуха U се покрива с окисна ципа, която обаче не го предпазва от по-нататъшни окисления, а при нагряване се възпламенява. Бурно реагира с водни пари с отделяне на водород. Малки количества вещества, съдържащи уран, са били използвани в керамичната промишленост за получаване на жълто-оранжеви глазури и за боядисване, но това приложение е прекратено, когато са станали известни ефектите от радиацията.