А такаа , разлаяхме кучетата , явно темата е щекотлива и не особено приятна за някой хора , ама реалноста е такава . Съгласен съм че , човек трябва да изкарва достатъчно пара,но не е начина да се постига с феноменални надценки , колегата правилно каза че за легалния бизнес има много данъци и такси , но който може да се държи на пазара , значи предлага качествен и приемлив продукт . Другият колега хубаво казва че българина злослови и гледа в канчето на другия , но пропуска друга важна черта , иска да докопа нещо , да го копира (открадне ) и да почне да печели ,а лошото в случая е че знайни и незнайни "майстори" правят продукт без да могат, не знам какво е това самочувствие да продаваш нещо ,което няма нужните показатели . После се оплакват, това било много сложно ,онова било скъпо . И какво му е сложното на металдетекторите ? И най-невежият стига да иска ,може да направи апарат , няма никакъв проблем , само малко средства и реклама ,доказателство за това са незнайният брой на производители,като някой предлагат не лоши цени и мисля ,че уредите им не се различават с нищо спрямо другите. Незнам защо някой си мисли ,че антената била непреодолимото препятствие , до скоро нямаше гаражен апарат(български) , който главата му да не изметне и търсачите да препращат по няколко пъти до "квалитетния" производител да я пребалансира ,за да може да работи ,все пак сега понапреднаха малко и този с маската е постигнал добър резултат,другите пък чакат с месеци поръчка ,за да направят глави и апарати,аматьорска работа . Наскоро ми попадна развален гаражен апарат и естествено му свалих схемата , иначе направен, кутия ,рамка глава , платка ,абе добре изглежда. Викам чакай да видя какви интелектуални новости има , да ама не ,точно копие на уайт'с класик с дублиран канал,после да ми разправят колко сложно било тяхното производство. Така че след като не можеш да предложиш нещо и не да се оправдаваш било сложно, било скъпо , спираш да се занимаваш ,като не ти достига капацитета , други ще го направят. И накрая не получих обяснение ,защо един български детектор струва колкото лаптоп. На другия пишман майстор ще кажа че,частите у нас наистина са ментета , но ако е истински бизнесмен на запад може да се поръчат по интернет на безценица истински схеми ,в повечето случай залежали от осемдесетте години и не намиражи приложение никъде освен в супер сложните гаражни детектори. У нас разбира се има производители ,които наистина правят добри апарати ,но те са няколко и всеки търсач знае за какво става на въпрос. Но темата всъщност е безсмислена ,защото много скоро детекторите и търсенето ще станат криминално деяние ,не знам на кой ще се продава,аз минавам на багети , нищо не струват .
Petronii Цезар
Заглавие: Re: Bandito2 Чет Яну 06, 2011 10:38 pm
sony147 написа:
Аз не бих седнал да лепя платки,нито да заливам антени,дори и да можех!
Така е колега , но ако ти беше хоби техниката щеше да е друго , нали знаеш,че всеки се занимава с това което му е интересно .
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Bandito2 Чет Яну 06, 2011 11:18 pm
Petronii написа:
А такаа , разлаяхме кучетата ......
Петронии стига завижда
Petronii написа:
...и този с маската е постигнал добър резултат...
Petronii Цезар
Заглавие: Re: Bandito2 Пет Яну 07, 2011 12:00 am
Golden Mask написа:
Petronii написа:
Петронии стига завижда
, да завиждам ? Не виждам за какво , единият почти фалирал ,чака някой балама да поръча , друг продава ,ама не достатъчно да покрие разход ,трети горе долу бива , но си вика ако имаше магазин за левче щеше да е по-добре, други оптимисти се напъват да предлагат,няма какво да се лъжете ,че сте добре. Ясно е че винаги търговеца е печеливш . Мене по ме кефи да си направя сам , не че не мога да си купя, но тръпката е друга, пък и резултата не е по лош. Ти се радвай че не съм копирал некоя схема и да почна да продавам и аз, голям вой щеше да е , но все пак знам ,че когато не можеш да правиш нещо ,което не ти е работа , по-добре не го прави,а знаем много други го правят без да им мигне окото.
Ancient Hunter Цезар
Заглавие: Re: Bandito2 Пет Яну 07, 2011 12:09 am
Petronii написа:
но все пак знам ,че когато не можеш да правиш нещо ,което не ти е работа , по-добре не го прави,а знаем много други го правят без да им мигне окото.
Така е, докато умните се намъдруват, лудите се налудуват
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Bandito2 Пет Яну 07, 2011 12:57 am
Petronii написа:
Не виждам за какво , единият почти фалирал, чака някой балама да поръча
Petronii написа:
друг продава ,ама не достатъчно да покрие разход ,трети горе долу бива , но си вика ако имаше магазин за левче щеше да е по-добре
Petronii написа:
други оптимисти се напъват да предлагат,няма какво да се лъжете ,че сте добре. Ясно е че винаги търговеца е печеливш
Ей ама си много запознат какво става
Petronii написа:
Ти се радвай че не съм копирал некоя схема и да почна да продавам и аз, голям вой щеше да е ...
Това ми е най-голямата радост у живота, че не си .....
palaviq Новобранец
Заглавие: Re: Bandito2 Сря Яну 12, 2011 4:31 pm
Petronii написа:
Golden Mask написа:
Petronii написа:
Петронии стига завижда
, да завиждам ? Не виждам за какво , единият почти фалирал ,чака някой балама да поръча , друг продава ,ама не достатъчно да покрие разход ,трети горе долу бива , но си вика ако имаше магазин за левче щеше да е по-добре, други оптимисти се напъват да предлагат,няма какво да се лъжете ,че сте добре. Ясно е че винаги търговеца е печеливш . Мене по ме кефи да си направя сам , не че не мога да си купя, но тръпката е друга, пък и резултата не е по лош. Ти се радвай че не съм копирал некоя схема и да почна да продавам и аз, голям вой щеше да е , но все пак знам ,че когато не можеш да правиш нещо ,което не ти е работа , по-добре не го прави,а знаем много други го правят без да им мигне окото.
Представяш ли си Петроний пуснеш един лъскав Магнум с СМД елементи и китайско зарядно,залепваш гръмкото име Бандито 8 или Голден маск 18 Ще има вой до небето от към Монтана
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Bandito2 Чет Яну 13, 2011 11:42 pm
sony147 написа:
Аз не бих седнал да лепя платки,нито да заливам антени,дори и да можех!
Що бе Sony,няма лошо да подредиш няколко елемента на една платка,да ги свържеш с батерията,с тонколонката,със сондата,залята с епоксидна смола и да "дадеш душа(живот) на уреда,какъвто и да е той...тръпка е...радваш му се,радваш му се... Преди години помагах на един братовчед да правим такива уреди,със схеми вадени от интернет.Купувахме части,правихме Магнум-и и пулсови монетари,рамки,дей си игра направо... тоя магнум,антените му.... -четири часа правих намотки на едната бобина(сонда)мисля,че беше 80см,не помня точно... правихме и рамка,и кантари,че даже и генератори за търсене от разтояние.. И имаше малка файда,без майтап.... Нека си бачкат хората,щом им е хоби...няма лошо ....
petrov71 Преторий
Заглавие: Re: Bandito2 Пет Яну 14, 2011 6:00 am
И аз искам да подкрепя родните майстори за апаратите които правят наистина на тези цени са по-добри от чужди марки.Да кажа и за цената на материалите и надниците,да не би на GPX4500 частите са 1000 евро че ги дават за по 3000евро и повече за новите модели,или защото надниците им са по-големи.Наистина са номер едно но може и те да ги дават по ефтино че всеки който мечтае за такъв апарат да си купи.Според мен производителите на MINELAB така са си вързали гащите с боя и щурка че се чудя как някой роден майстор не ги е копирал още и да ги убие с ниска цена.Успех и късмет на всички през новата година.
4орта Про-Консул
Заглавие: Re: Bandito2 Пет Яну 14, 2011 8:12 am
Цитат :
Според мен производителите на MINELAB така са си вързали гащите с боя и щурка че се чудя как някой роден майстор не ги е копирал още и да ги убие с ниска цена.
Може и това скоро да стане, но пък защо да ги копират. И тук има достатъчно способни хора
zaki83 Преторий
Заглавие: Re: Bandito2 Вто Сеп 27, 2011 11:32 pm
Аз ква тема пуснах то кво стана направо ме разбихте
JORDANOS Легионер
Заглавие: Re: Bandito2 Сря Ное 30, 2011 10:05 pm
и все пак добар или посретствен е апарата
vaskonti Преторий
Заглавие: Re: Bandito2 Сря Ное 30, 2011 10:37 pm
апарата не отстъпва на повечето правени в БГ в момента, нищо че е правен отдавна. Колко от сега правените МД са с двутонална дискриминация. дълбочината му е прилична. Аз поне за сега съм доволен от машинката.
JORDANOS Легионер
Заглавие: Re: Bandito2 Вто Дек 27, 2011 8:17 pm
някой знае ли тел на производитела
branib Легионер
Заглавие: Bandito2 Вто Дек 27, 2011 8:30 pm
И магазина даже му знаем ама е тайна.
JORDANOS Легионер
Заглавие: Re: Bandito2 Вто Дек 27, 2011 8:36 pm
на сайта тела е непълен
JORDANOS Легионер
Заглавие: Re: Bandito2 Вто Дек 27, 2011 8:44 pm
интересува ме кита на бандита
apolon Про-Консул
Заглавие: Re: Bandito2 Вто Дек 27, 2011 8:47 pm
JORDANOS написа:
dali ima takiv vece vladi vece e na po gorno stipalo
branib Легионер
Заглавие: Bandito2 Вто Дек 27, 2011 9:02 pm
Звънни му на Владо и ако не му е останало нещо в мазата ми пиши на лични аз имам един апарат с който евентоално мога да се разделя.
JORDANOS Легионер
Заглавие: Re: Bandito2 Вто Дек 27, 2011 9:52 pm
не мога на лични казвай skaip
branib Легионер
Заглавие: Bandito2 Вто Дек 27, 2011 10:04 pm
Имаш лични.
sheid Новобранец
Заглавие: Re: Bandito2 Сря Дек 28, 2011 9:03 am
Относно за апарата... ползвах го доста време, малко трудно се настроива,но след настроика добре се работи с него.Само трбва да се свикне и наи вече да се слееш с него и далбочината не му е лоша, които е работил със него можеби не е останал разочарован. Старите машини са БОИНИ МАШИНИ... те са правени да се работи със тях... а не като сега всичко вече е пазарна икономика...
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Bandito2 Сря Дек 28, 2011 5:39 pm
JORDANOS написа:
От 5 години и 10 месеца Bandito 2 е спрян от продажба, а КИТ-овете са спрени от 7 години, сайта не е спрян понеже човека който го подържаше замина без да се обади за USA и до ден днешен нямам никаква връзка с него.