даите мнение и за тази машинка виждам не се коментира много за него. Какво ви е мнението за този апарат
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Bandito2 Пон Юли 26, 2010 10:19 pm
zaki83 написа:
даите мнение и за тази машинка виждам не се коментира много за него. Какво ви е мнението за този апарат
Работил съм 10г. с тази машина - много сигнали съм вадил със нея...
zaki83 Преторий
Заглавие: Re: Bandito2 Пон Юли 26, 2010 10:27 pm
pechkata написа:
zaki83 написа:
доста колеги със горе долу същтиа стаж като вашия ми го препоръ4аха ,за туи избрах него и за сега сам доволен
Гост Гост
Заглавие: Re: Bandito2 Пон Юли 26, 2010 10:55 pm
Последната промяна е направена от PHOENIX на Вто Дек 07, 2010 9:27 pm; мнението е било променяно общо 1 път
zaki83 Преторий
Заглавие: Re: Bandito2 Пон Юли 26, 2010 11:06 pm
PHOENIX написа:
zaki83 написа:
pechkata написа:
zaki83 написа:
доста колеги със горе долу същтиа стаж като вашия ми го препоръ4аха ,за туи избрах него и за сега сам доволен
че откъде я купи бе колега, ей на славито ако се уреди веднага си взима едно такова.. че и аз могада се наредя ако кажеш добра цена
от приател, втора ръка но много запазен бе излизал около 5 пъти с него но закъса за пари и ми го даде, за което съм му много благодарен
laki Консул
Заглавие: по темата Вто Юли 27, 2010 9:11 pm
Последната промяна е направена от laki на Сря Яну 12, 2011 12:19 pm; мнението е било променяно общо 1 път
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Bandito2 Вто Юли 27, 2010 9:21 pm
PHOENIX написа:
zaki83 написа:
pechkata написа:
zaki83 написа:
че откъде я купи бе колега, ей на славито ако се уреди веднага си взима едно такова.. че и аз могада се наредя ако кажеш добра цена
Голден маск -2 е точно копие на Бандито-2...
palaviq Новобранец
Заглавие: Re: Bandito2 Пет Авг 20, 2010 12:03 pm
pechkata написа:
PHOENIX написа:
zaki83 написа:
pechkata написа:
zaki83 написа:
Голден маск -2 е точно копие на Бандито-2...
Бандито 2 е точно копие на магнум + фишер
mer4o_80 Новобранец
Заглавие: Re: Bandito2 Пон Яну 03, 2011 11:01 pm
dobri aparati no malkotejki az sqm rabel 5 godini
magnetron! Преторий
Заглавие: Re: Bandito2 Пон Яну 03, 2011 11:29 pm
[
че откъде я купи бе колега, ей на славито ако се уреди веднага си взима едно такова.. че и аз могада се наредя ако кажеш добра цена [/quote]Голден маск -2 е точно копие на Бандито-2...[/quote]
Бандито 2 е точно копие на магнум + фишер [/quote]
Bandido 2 няма нищо общо с Magnum или Fisher !!! . Какво значи добра цена? Под 400лв не си струва да ги прави някой,не си мислете че така лесно и бързо става да правиш металотърсач
Petronii Цезар
Заглавие: Re: Bandito2 Вто Яну 04, 2011 12:09 am
magnetron! написа:
[ Под 400лв не си струва да ги прави някой,не си мислете че така лесно и бързо става да правиш металотърсач
Не съм много съгласен , калулация на една схема използвана в български детектор ,осреднени стойности.
Резистори 50 х 0.05 = 2.50 Кондензатори 30 х 0.15 = 4.5 Интегрални схеми ОУ 8 х 0.40 = 3.20 Кутия 3.0 Пръчка 25.00 Глава 35.00 Потенциометри 3 х 0.5 = 1.50 Батерий + зарядно 20.00 Общо : 89.70 да го закръглиме на 100
При средна печалба 50 % отива на 150 , проблема е че няма достатъчно продажби , при 5-10 месечни бройки не може да се покрива дейноста . Затова повечето слагат много големи надценки за да дишат. Затова братята китайци завземат пазара на всичко с нищожна себестойност и ниво на печалба. Няма нищо сложно и скъпо при производстото ,могат да се произвеждат хиляди ,просто няма пазар .
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: Bandito2 Вто Яну 04, 2011 12:26 am
Petronii написа:
Батерий + зарядно 20.00
Къде ги тия батерии + зарядно за 20 лв, че да купувам от тях ?
Petronii Цезар
Заглавие: Re: Bandito2 Вто Яну 04, 2011 12:32 am
Golden Mask написа:
Petronii написа:
Батерий + зарядно 20.00
Китай , литии полимерна 1.200 Ам 10 $ плюс една балансьорка за 5 $ , лично съм поръчвал за аероплани .
Гост Гост
Заглавие: Re: Bandito2 Вто Яну 04, 2011 12:36 am
а може би програмистите трябва да раздават всичкия софтуер създаден от тях безплатно понеже нямат използвани материали при производството им ?
интелектуалния труд не струва нищо така ли ?
правил съм ремонти за десетки хиляди лева и съм използвал части за стотинки .. може би трябваше месеци умствен и физически труд да не ги смятам ?
Petronii Цезар
Заглавие: Re: Bandito2 Вто Яну 04, 2011 12:44 am
PHOENIX написа:
а може би програмистите трябва да раздават всичкия софтуер създаден от тях безплатно понеже нямат използвани материали при производството им ?
интелектуалния труд не струва нищо така ли ?
правил съм ремонти за десетки хиляди лева и съм използвал части за стотинки .. може би трябваше месеци умствен и физически труд да не ги смятам ?
Съгласен , но тука къде е иновацията и авторството , а не знам да имат и патенти. Не мога да се съглася ,че една плазма или лаптоп струват колкото един детектор , просто няма място за сравнение. Единственото оправдание ,че това не са масови изделия ,а се ползват от по-малко потребители и това обуславя много висок процент печалба за да покрие ниския оборот, но това не допада особено на повечето потребители.
pantera Легионер
Заглавие: Re: Bandito2 Вто Яну 04, 2011 8:02 am
Пръчката е 60лв,кондерите са по-скъпи от 15ст а машина с чипове за 40ст(т.е. китайски) не върви.Качествените чипове са в левове и на известни фирми.Търсещите глави-заводските са над 100лв,правените-около 80лв......и т.н...
magnetron! Преторий
Заглавие: Re: Bandito2 Вто Яну 04, 2011 10:09 am
Petronii написа:
magnetron! написа:
[ Под 400лв не си струва да ги прави някой,не си мислете че така лесно и бързо става да правиш металотърсач
Не съм много съгласен , калулация на една схема използвана в български детектор ,осреднени стойности.
Резистори 50 х 0.05 = 2.50 Кондензатори 30 х 0.15 = 4.5 Интегрални схеми ОУ 8 х 0.40 = 3.20 Кутия 3.0 Пръчка 25.00 Глава 35.00 Потенциометри 3 х 0.5 = 1.50 Батерий + зарядно 20.00 Общо : 89.70 да го закръглиме на 100
При средна печалба 50 % отива на 150 , проблема е че няма достатъчно продажби , при 5-10 месечни бройки не може да се покрива дейноста . Затова повечето слагат много големи надценки за да дишат. Затова братята китайци завземат пазара на всичко с нищожна себестойност и ниво на печалба. Няма нищо сложно и скъпо при производстото ,могат да се произвеждат хиляди ,просто няма пазар .
PETRONII,умножи я тази сума от 89.70лв по 2 ,тогава ще се съглася с тебе за цената на частите; една хубава кутия струва 25лв + куриер става40лв, батерии 10бр по 5лв(минимум 1 бр.) = 50лв , чипове има не по 40ст ,а има итакива с куриера стават и по 10...15 лв 1бр.,1бр многооборотен потенциометър 12лв (GEB).Потенциом. с ключ 3лв, разработване на печатна платка ??. Иработване на платка със солдер маска 20лв, кондензатори WIMA по 50ст 1бр. и т.н.. А труд, да речем 1 седмица,по колко лева надник слагаш,и за колко дена ще го направиш ти?
Китай , литии полимерна 1.200 Ам 10 $ плюс една балансьорка за 5 $ , лично съм поръчвал за аероплани .
Наистина за 10$ може да се купи боклучива батерия 7,4V 1200mA с безплатна доставка например от http://www.dealextreme.com която след 20-тото зареждане се скапва (пробвал съм) . Отделно трябва да се купи балансьорка и зарядно което прави 10+5+4 = 19$ ( 28 лв.) Това е цена за 7.4V батерия което напражение е никакво, поне да беше 9V , повечето детектори работят на по-високо напрежение, поне 11-12V което прави една батерия 7,4V недостатъчна ! Значи тия 10$ ще са по 2 за да се получи 14,8V . Това са сметки за единични бройки, ако поръчаш например 100 батерии няма как да не минеш митница което носи доста допълнителни разходи Другия проблем е че много малко куриери се съгласяват да транспортират литиеви батерии понеже имат една много гадна способност да се самозапалват (особенно евтините батерии с неясен произход ) . Една качествена литиева батерия 14.8V / 2600mA купена директно от компания произвеждаща батерии струва около 35$ (това е с вграден балансьор ) + 3-4 $ за зарядно + транспорт + митнически сборове отива на около 50 $ (75лв)- цена на едро
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Bandito2 Вто Яну 04, 2011 12:40 pm
Някой си мислят че като намерят лист хартия(схема) - ще направят детектор без пари(за малко пари)...
pin4era Новобранец
Заглавие: Re: Bandito2 Чет Яну 06, 2011 11:19 am
Бях решил да не се обаждам, ама сърце юнашко - не търпи. Не ми се ще да коментирам кое колко струва , но пожелавам на всичките теоретици -кръжочници да се набутат поне веднъж. с евтини чипове , да речем от "Пасат" и да видим какъв металдетектор ше възпроизведат и как ще работи. Българина е особен род животно и най вече му е присъщо това да злослови и да не уважава труда на другите. Това важи за всички сфери на бизнеса. Но понеже тук става въпрос за металдетектори - ще говорим за металдетектори.
1. Защо си мислите че елементите които са необходими за производството на един български детектор са например 100 лева , а за направата на някой - например Тежон са повече. Когато нещо се произвежда серийно , то и себестойността му е по малка . Само че хората си вардят бизнеса и искат да го развиват , а това става с пари. Понеже гледам има хора запознати с калкулирането на подобни изделия , то съм готов съм да платя веднага по 100 лева на уред направен във вида в който го желая.
2. Хубаво се цитират цифри , но никой не цитира фактора - човешки труд. Някой направи ли си труда колко време е нужно за производството на един металдетектор от нулата . Тук има шлосерска , стругарска и електрическа работа и монтаж , а всичко това струва пари. Да не говорим и за интелектуалния труд който се влага за проектиране и безсънните нощи на компютъра за да се проектира и тества една печатна платка например(тук не става въпрос за копиращите "колеги"). Когато се прави единична бройка на металдетектор е нужна поне една работна седмица за да се направи , а понякога и повече. Това обърнато в надници какво значи. Никой уважаващ себе си майстор ( независимо какво работи) не работи за по малко от 30 лева на ден . Някои работят и за 50- 100. 7 дни по 30 лева са най малко 210лева. Само че тоя дето произвежда уреда никога не може да си докара такава печалба, което значи че във всички случай нашия труд е по-евтин от тоя на едно хамале на строеж. Ако някой има претенций - да заповяда . Имам един строителен обект и нека ми бачка 7 дена на него , а аз ще му няправя уред за 100 лева. Много горещо препоръчвам на писачите преди да правят разни заключения да си направят сметката , ама погледната от към техния бизнес , защото и на мен не ми е кеф да ме дерат за щяло и нещяло , ама извън моя офис съм клиент на всички останали. Аз също знам колко струват консумативите в други области на бизнеса и виждам че ми слагат надценки по 100-200 процента , ама си правя сметката и или купувам или не. Да не говоря че най големите кожодери са тия дето си играят със здравето на хората, за това много мога да напиша ,ама е за друга тема. Това че все още се гледа в канчето на другия е признак че няма скоро да се оправим и ще затъваме все по дълбоко в житейската тиня. 3. Колегата Печка е прав. Това че някой има някакъв четеж нищо не значи - който си го може си го може. Много тарикати са налепвали някакви платки с части , ама като опрат до антената ще ми строшат телефона , скайпа или ще ми изгубят сумати време да ми изкопчват информация какво да направят. В повечето случай дори и едно кафе не черпят. Иначе са "Гооолеми " майстори. Даже познавам един такъв и тук при нас , който купува фенерчета от магазина за левче (от тия дето се зареждат в контакта) вади им батерйите , ползва за стик дръжка от метла за 2 лева - ами извинявайте , ама той само от това сваля цената с около 100 лева.
В заключение искам да кажа че на теория и на компютъра нещата са много лесни. Те някои даже гледам и крави и овце взеха да зи развъждат виртуално ,ама реалността е съвсем различна. Иначе ако е само за чесане на пръстите по клавиатурата - СТАВА.
P.S. Дори не бях прочел мнението на колегата Магнетрон ,но съм доволен че разбиращите знаят за какво става дума.
ЛУД УМОРА НЕМА - САМО СЕ ПОТИ.
sony147 Цезар
Заглавие: Re: Bandito2 Чет Яну 06, 2011 11:34 am
Аз не бих седнал да лепя платки,нито да заливам антени,дори и да можех!
Дошло е време,робите да преброят господарите!
Ancient Hunter Цезар
Заглавие: Re: Bandito2 Чет Яну 06, 2011 12:37 pm
Въпроса с цените не приключва само с вложените елементите и труд - физически и интелектуален. 20% ДДС и 10% данък печалба къде ги забравихме? Т.е. ако един детектор се продава за 300лв с фактура, почти 100лв. веднага отиват за държавата. Това не важи естествено за гаражните майстори, които продават нелегално самоделки с подръчни материали и обикновено пишат по форумите, че детекторите са с по една шепа части за 50лв.
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Bandito2 Чет Яну 06, 2011 12:42 pm
Браво на колегата Пинчера много добър пост - съжелявам че не мога да сложа плюс на рейтинга ти (някой ме бана) но на драго сърце го правя със поста си...
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Bandito2 Чет Яну 06, 2011 12:47 pm
Хунтер сложи един плюс на Пинчера за поста - моля те...
spartak Легионер
Заглавие: Re: Bandito2 Чет Яну 06, 2011 3:07 pm
pechkata написа:
Хунтер сложи един плюс на Пинчера за поста - моля те...