Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Чет Юли 15, 2010 10:18 pm
tepes написа:
stemla написа:
...Не казвам че няма в почва злато но аз не съм чувал за такова нещо и не виждам логика от къде ще дойде в пръста.
Има такива места, навремето в Трънско, вадехме чимове трева и го намирахме в корените
И сега вадя тревата и в корените има,ама тая трева е върху нанос от реката и дефакто водата го е донела и е от кварцовите скали.Колегата казва моето злато не е от река не е от скала а от пръст,е това не разбирам.
comander Цезар
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Чет Юли 15, 2010 11:35 pm
stemla написа:
tepes написа:
stemla написа:
...Не казвам че няма в почва злато но аз не съм чувал за такова нещо и не виждам логика от къде ще дойде в пръста.
Има такива места, навремето в Трънско, вадехме чимове трева и го намирахме в корените
И сега вадя тревата и в корените има,ама тая трева е върху нанос от реката и дефакто водата го е донела и е от кварцовите скали.Колегата казва моето злато не е от река не е от скала а от пръст,е това не разбирам.
стефане недеи обръщта внимание на всичко и на всеки,те сами не се разбират то ти няма как да ги разбереш.
Magikman Консул
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Пет Юли 16, 2010 12:00 am
stemla написа:
Zlatko_1 написа:
stemla написа:
Нали говориме за самородно злато,дали от река или от скала покажи го не обработвано.След обработка става една стопилка която не представлява нищо.
Приятел това не е от реката не е и в скала а в праста. Снимката която качих във форума е буца пръст, съдържаща злато...! И изобщо не е малко...за моя радост естествено. Аз също имах съмнения но от две лаборатотии потвърдиха, че съдържа злато 22 карата..
Не искам да споря но златото се е образувало в кварцовите скали при висока температура и наляга и след това се е разпространило в реките.Не казвам че няма в почва злато но аз не съм чувал за такова нещо и не виждам логика от къде ще дойде в пръста.
Другият начин за разпространение на златото са златните разсипи.При изветряването на кварцови скали,частиците злато попадат в сипеите под тях,а там има и пръст.Може това да е станало.
Всяко идиотско начинание има своето философско оправдание.
Гост Гост
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Пет Юли 16, 2010 1:40 pm
Последната промяна е направена от PHOENIX на Вто Дек 21, 2010 12:56 am; мнението е било променяно общо 1 път
Zlatko_1 Новобранец
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Пет Юли 16, 2010 5:34 pm
PHOENIX написа:
а другото нещо , което е най-вероятното е някой хора да "изветряват" пред компа и се чудят кви глупоти да пишат па да се направят на интересни .. ха ха .. резултатите му били уникални.. ха ха поне да бяхме ги видяли да се порадваме и ние
Не зннам кой е извиртял...аз качих снимка. Ако разбираш толкова много не би трябвало да пишеш глупости
Zlatko_1 Новобранец
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Пет Юли 16, 2010 5:35 pm
stemla написа:
tepes написа:
stemla написа:
нямам представа наистина..но е факт
brutus Легионер
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Пет Юли 16, 2010 8:15 pm
Златко кои ти топи златото.Имам предвид сам ли.
Гост Гост
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Съб Юли 17, 2010 11:29 pm
Щеше да е добре ако има някаква истина в тази история да се обясни да научиме нещо ново,но колегата е решил сам да си забогатее.
Zlatko_1 Новобранец
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Нед Юли 18, 2010 10:25 am
brutus написа:
Ти ли си го топи сам.
не аз не мога
Zlatko_1 Новобранец
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Нед Юли 18, 2010 10:27 am
stemla написа:
Щеше да е добре ако има някаква истина в тази история да се обясни да научиме нещо ново,но колегата е решил сам да си забогатее.
Ами ако искаш ще те поканя на гости, и ще го видиш
brutus Легионер
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Нед Юли 18, 2010 11:03 am
Благодаря за отговора,ако искащ мога да доида да ти помогна с промиването.Хора сме,ще се разберем.
Zlatko_1 Новобранец
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Нед Юли 18, 2010 8:00 pm
brutus написа:
Благодаря за отговора,ако искащ мога да доида да ти помогна с промиването.Хора сме,ще се разберем.
Ок ! Може, не знам наистина как се е появило там златцето. Дай си имейла или скайпа и ще се разберем.
Гост Гост
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Нед Юли 18, 2010 10:19 pm
Златко ако искаш да помогнеш не значи да ни викнеш да промиваме на твоето място а да обясниш по-подробно за намереното от теб злато,на какво место си го намерил,до река ли или в пресъхнало дере или на някакво друго място,под каква форам е-примерно златинки като от река или някаква друга форма,в какъв материял го намираш.Снимай да добиеме представа и да си правим изводи,може да има и други такива места.Ако обясниш добре,ако не си пишем празни приказки.
brutus Легионер
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Нед Юли 18, 2010 11:26 pm
Златко и вси4ки във форума ,аз съм любител и всеки може свободно да говори с мен на тел.0888217479.никога не съм бил престъпник за това мисля 4е няма от какво да се страхувам.Вси4ко което знам бих споделил със всеки.