Заглавие: Zlatna ruda ili neshto drugo? Чет Юли 01, 2010 10:35 pm
Sluchaino otkrih na edno mesto v pochvata neshto koeto prilicha na zlatoto...moze bi zlatna ruda ili pqsak..v ogromni kolichestva e.sludite sa mnogo meki ,kato se striqt blestqt mnogo kato zlato e. probvah da go promiq i na danoto na legena se otdeliha sludite i sashto taka i pqsak koito sashto mnogo bllesti....izumen sam! Nov sam v Foruma, bihte li mi pomognali s savet
Гост Гост
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Чет Юли 01, 2010 10:55 pm
Zlatko_1 написа:
Sluchaino otkrih na edno mesto v pochvata neshto koeto prilicha na zlatoto...moze bi zlatna ruda ili pqsak..v ogromni kolichestva e.sludite sa mnogo meki ,kato se striqt blestqt mnogo kato zlato e. probvah da go promiq i na danoto na legena se otdeliha sludite i sashto taka i pqsak koito sashto mnogo bllesti....izumen sam! Nov sam v Foruma, bihte li mi pomognali s savet
Здравей и добре дошъл в форума,това което си намерил със сигурност е пирит не е злато,но не се отчайвай а продалжавай да търсиш и споделяй в форума а ние ще помагаме.Добре ще е да пишеш на кирилица.Пожелавам ти успех.
Virosss Легионер
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Пет Юли 02, 2010 4:55 am
И аз съм почти сигурен, че е Пирит, но все пак ако настояваш за окончателен отговор, ще е добре да дадеш снимки, за да видим
Поздрави и Бира
Zlatko_1 Новобранец
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Пет Юли 02, 2010 12:40 pm
Много благодаря...
Zlatko_1 Новобранец
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Пет Юли 02, 2010 1:04 pm
ето това е ..не ми прилича на пирит много. ще видим като излезнат резултатите[code][quote]https://2img.net/r/ihimizer/i/02072010309.jpg/
ivan113 Преторий
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Пет Юли 02, 2010 5:41 pm
виж
Zlatko_1 Новобранец
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Пет Юли 02, 2010 5:53 pm
ivan113 написа:
виж
приятел няма да павираме улицата
Virosss Легионер
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Съб Юли 03, 2010 4:55 pm
Това съм 99% сигурен, че е именно златото на глупаците - Пирит
Гост Гост
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Съб Юли 03, 2010 9:03 pm
Virosss написа:
100% пирит.
Zlatko_1 Новобранец
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Съб Юли 03, 2010 9:09 pm
stemla написа:
Virosss написа:
100% пирит.
Пирита среща ли се под формата на слюда ?
Zlatko_1 Новобранец
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Съб Юли 03, 2010 9:11 pm
Virosss написа:
възможно е, но това моето не е камък а слюди
Гост Гост
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Съб Юли 03, 2010 10:13 pm
Zlatko_1 написа:
Virosss написа:
възможно е, но това моето не е камък а слюди
Слюдата е пирит раздробен който е бил на камък.
brutus Легионер
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Нед Юли 04, 2010 12:09 pm
здравеите нов сам в този форум и се надявам да си бъдем полезни за в бъдеще.
Гост Гост
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Нед Юли 04, 2010 6:27 pm
brutus написа:
здравеите нов сам в този форум и се надявам да си бъдем полезни за в бъдеще.
Здравей и добре дошъл в нашия форум,ако се занимаваш с промиване на речно злато си на точното място.
Гост Гост
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Пон Юли 12, 2010 9:36 pm
Вижте колегата от Алабама US какви красиви кварцови скали с злато намира. http://forum.treasurenet.com/index.php?topic=335341.new#new
Zlatko_1 Новобранец
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Вто Юли 13, 2010 11:02 am
stemla написа:
Вижте колегата от Алабама US какви красиви кварцови скали с злато намира. http://forum.treasurenet.com/index.php?topic=335341.new#new
Уникални са, моите резултати излезнаха и се оказа, че е Аu.
Zlatko_1 Новобранец
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Вто Юли 13, 2010 11:08 am
Zlatko_1 написа:
stemla написа:
Все още не знам колко е наситено.
brutus Легионер
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Вто Юли 13, 2010 7:18 pm
Auuuu. 4e$tito.
Гост Гост
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Вто Юли 13, 2010 10:46 pm
Zlatko_1 написа:
stemla написа:
Златко съмнявам се че това дето си намерил е злато,ако не съм прав качи снимки да видиме и ще повярвам.Не се сърди но имам право да се съмнявам.
Zlatko_1 Новобранец
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Вто Юли 13, 2010 11:11 pm
stemla написа:
Zlatko_1 написа:
stemla написа:
Златко съмнявам се че това дето си намерил е злато,ако не съм прав качи снимки да видиме и ще повярвам.Не се сърди но имам право да се съмнявам.
Не се сърдя, ще ви покажа естествено, но не сега ! Като преработим достатачно ще го кача..
Гост Гост
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Вто Юли 13, 2010 11:19 pm
Нали говориме за самородно злато,дали от река или от скала покажи го не обработвано.След обработка става една стопилка която не представлява нищо.
Zlatko_1 Новобранец
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Чет Юли 15, 2010 1:07 pm
stemla написа:
Нали говориме за самородно злато,дали от река или от скала покажи го не обработвано.След обработка става една стопилка която не представлява нищо.
Приятел това не е от реката не е и в скала а в праста. Снимката която качих във форума е буца пръст, съдържаща злато...! И изобщо не е малко...за моя радост естествено. Аз също имах съмнения но от две лаборатотии потвърдиха, че съдържа злато 22 карата..
brutus Легионер
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Чет Юли 15, 2010 5:47 pm
Ти ли си го топи сам.
Гост Гост
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Чет Юли 15, 2010 9:50 pm
Zlatko_1 написа:
stemla написа:
Приятел това не е от реката не е и в скала а в праста. Снимката която качих във форума е буца пръст, съдържаща злато...! И изобщо не е малко...за моя радост естествено. Аз също имах съмнения но от две лаборатотии потвърдиха, че съдържа злато 22 карата..
Не искам да споря но златото се е образувало в кварцовите скали при висока температура и наляга и след това се е разпространило в реките.Не казвам че няма в почва злато но аз не съм чувал за такова нещо и не виждам логика от къде ще дойде в пръста.
tepes Цезар
Заглавие: Re: Zlatna ruda ili neshto drugo? Чет Юли 15, 2010 9:56 pm
stemla написа:
...Не казвам че няма в почва злато но аз не съм чувал за такова нещо и не виждам логика от къде ще дойде в пръста.
Има такива места, навремето в Трънско, вадехме чимове трева и го намирахме в корените