Тази поредица е доста сполучлива, защото осветлява доста недискутирания въпрос за кражбите на културни ценности от "НЕ ИМАНЯРИ". Досега основно се пищи със страшна сила за иманярите и покрай тия писъци остават незабелязани доста злоупотреби както на ниво разкопки и археолози, така и на музейно ниво. С подобни злоупотреби се нанасят стократно по-големи щети на цялото общество в сравнение със силно преекспонираните золуми на иманярите и то основно т.нар. могилари.
То къкво има за разбиране ,за кой ли път от всякъде си личи че пак има участие на музейни работници в ограбването на музейте.Не само във Врачанския музей е така.В почти всички музей е имало обири през годините, точно това искаме и ние от управителния съвет да се направи инвертизация на всички музей за да се види още колко липси ще искочат от фондовете на тези музей.Крадеца вика дръжте крадеца.
Във всички така наречени обири на Музей участват и Музейни работници визирай археолози-Знаем мн.добре че кътат яко и при разкопките -По тоя повод има статия -Кирето я е пуснал в Нумизма мисля -Става на въпрос че се удължава регистрирането на частни и др. колекции и следва инвентаризация на Музейте -Иначе понеже срока беше до 10.04 и -лайнярете от канцелариите са разтреперили повече от частните щото се знае кво ша излезе наяве..............Естествено понеже играят комбина с архо-мафията ще имат още 6 месеца отсрочка мършоядите.Ма после дано..........
Cicero Легионер
Заглавие: Re: Очаквайте в bTV Репортерите Нед Апр 11, 2010 12:25 am
ето го и за тея къде като мен го изтърваха http://www.btv.bg/videos/predavania/video/1342462452-bTV_Reporterite__Shemata_na_edin_muzeen_obir.html
deadman_ Цезар
Заглавие: Re: Очаквайте в bTV Репортерите Нед Апр 11, 2010 3:01 am
така си е за съжаление Интересно ми откъде тия с частните колекции за милиони си купуват безценните антики..ритони..съдове и т.н. че да отида и аз да си купя някой друг..в супермаркет ли ..каде
според мен тея де са археолози,и тея де са разни уредници на музеи и хисторици брам4ат яко само и само да отклонят вниманието от истинските 'иманяри'(същите обле4ени в държавни мантии) върху нас обикновените практикуващи хобито.и време е бате бойко и с тях да се заеме,щото е видно кви са ги вършили пищящите гореспоменати,,,,(нема да използвам епитети)