Трябва да я очистиш до блясък и тогава се оценява на качество...Така не ми се коментира...
А да я изтъркам на асфалта не искаш ли.БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ПОМОЩА- като кучето на нивата.
Не колега не се обиждай монета първо се чисти зада се видят недостатаците и тогава се цени - ето една рецепта за чистене на сребро: една щипка лимонена киселина се разтваря във 20-30мл. вода и се накисва и се търка със клечка за зъби или кибритена заострена и със четка за зъби се мие под чучура и така до блясък...
Тази пара няма да е бараш! На мен ми изглежда находкова незнам вие какво мислите.Само името на темата не ми допада.За цените си има каталози ,а тук е форум на търсачи! Според мен не е барай монетата ,защото ако е зенлосаш мрънкат. Ако е почистиш ти няма да получиш цифра близа до дова което очакваш
laki Консул
Заглавие: по темата за монетката Вто Апр 06, 2010 10:13 pm
Не я чисти ,щото после никои не я иска.Според мен не е находкова-извадена е от чернозем.Тои понякога натрупва такьв налип.
ivan113 Преторий
Заглавие: Re: монета-инфо Сря Апр 07, 2010 12:30 am
PlovdivTrakiq написа:
Тази пара няма да е бараш! На мен ми изглежда находкова незнам вие какво мислите.Само името на темата не ми допада.За цените си има каталози ,а тук е форум на търсачи! Според мен не е барай монетата ,защото ако е зенлосаш мрънкат. Ако е почистиш ти няма да получиш цифра близа до дова което очакваш
ти тук кви пари кви пет лева тук е за тарса4и парата у мозея ина4е си казанджия, малджия анадамо
ztec Консул
Заглавие: Re: монета-инфо Сря Апр 07, 2010 1:45 am
не я барай
Павето Легионер
Заглавие: Re: монета-инфо Сря Апр 07, 2010 3:23 am
За монетата .....ако не си чистил, наистина недей да я пипаш .А колкото за цена ......тук не е пазар или битак ....и си сбъркал адреса. А ако искаш просто едно лично мнение от мен , аз не бих я продавал,сигурен съм че после ще съжаляваш ,пък и за парите който ще ти предложат тук .....не си струва .
ти тук кви пари кви пет лева тук е за тарса4и парата у мозея ина4е си ............., малджия анадамо
Трябва да я очистиш до блясък и тогава се оценява на качество...Така не ми се коментира...
А да я изтъркам на асфалта не искаш ли.БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ПОМОЩА- като кучето на нивата.
Не колега не се обиждай монета първо се чисти зада се видят недостатаците и тогава се цени - ето една рецепта за чистене на сребро: една щипка лимонена киселина се разтваря във 20-30мл. вода и се накисва и се търка със клечка за зъби или кибритена заострена и със четка за зъби се мие под чучура и така до блясък...
колега според мен не пробваи тази рецепта сас лимонтозото штот ште сасипеш парата по добре си потарси някаде комплексон и поне ште знаеш че катоя изчистиш сичко штее както трябва.
bobo Консул
Заглавие: Re: монета-инфо Съб Апр 10, 2010 9:52 am
И в Странджата среброто излиза такова понякога-зависи от чистота му,но по -ранното предимно е такова.Аз използвам само вода и четка.
Avrelian Цезар
Заглавие: Re: монета-инфо Съб Апр 10, 2010 9:59 am
Последната промяна е направена от Avrelian на Пет Апр 16, 2010 8:02 am; мнението е било променяно общо 1 път
stan960 Джадай
Заглавие: Re: монета-инфо Съб Апр 10, 2010 10:14 am
Avrelian написа:
Моля, да бъде изтрита темата,и без това няма да получа отговор,монетата ще си я запазя,цената и я знам, просто исках да сверя часовника.Смятам че молбата ми ще бъде удволетворена.
Точно -що беше нужно да караш ората да са изказват неподготвени-монетата е автентична и скъпа -в такива случай е по добре да не чистиш -който я вземе ще знае как да се управя нанататък.