Това недоказва нищо колега. Някой казва че той ги е вадил и България веднага съди Гърция? Ми всеки може да си ги тропа от кадето му дойде. А колкото до това кое е културно наследство и на кой е? Ще ви кажа следното.
Ако тия съдове са наистина на Константин Велики? То те принадлежат на Рим. Тетрадрахмите на Гръцката империя са си на Гърция,Римските денари,антониани,сестерции,ауреуси и тем подобни са реално културно наследство на Рим,и Италианската държава може да претендира за своето културно наследство. Ако ми следите мисълта ще разберете каво искам да кажа? Не може Българската държава да претендира за нещо което не е нейно. Може да е извадено на нейна територия,но реално е от друга култура която може да претиндира за това свое културно наследство. НЕ СЕ ВПРЯГАЙТЕ,ПРОСТО ИСКАМ ДА МЕ РАЗБЕРЕТЕ КАКЪВ ПЪЛЕН АБСУРД Е ЗАКОНА ЗА КУЛТУРНОТО НИ НАСЛЕДСТВО И ТЪЛКУВАНЕТО МУ. И КАК ОПРЕДЕЛЕН КРЪГ ИСКАТ ДА СЕ ДОМОГНАТ ДО ПАРИЧНАТА СТРАНА НА ПАМЕТНИЦИТЕ НА КУЛТУРАТА НИ.
pld-monetarka Про-Консул
Заглавие: Re: БЪЛГАРИЯ СЪДИ ГЪРЦИЯ ЗА УНИКАЛНИ ЧИНИИ Пет Мар 19, 2010 10:10 pm
Сигурен съм че колегите от Пловдив и Пазарджик знаят как стои въпроса?
Та можете да прецените до колко са актуални медиините писания и простотиите които пишат.
Направете си сметка как налагат мнението на определени хора.
Бай Марин имал група дето работела за него и те като разбрали колко струвало решили да си премахнат началника
Най голямата простотия която съм чул.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: БЪЛГАРИЯ СЪДИ ГЪРЦИЯ ЗА УНИКАЛНИ ЧИНИИ Съб Мар 20, 2010 1:05 am
Не че е лоша акцията от страна на властите у БГ-ма всички знаем как ще завърши целата случка -То Б.Димитров са бие у гърдите ма върна Историята славянобългарска написана от Пайсии -сега по тия чинии и фруктиери имало гръцки надписи-И кога и къде Гърците ще ги върнат на България тия съдове че не мое са сета-нема значение как е съшита историята-просто поредните прахове в очите за пред народа и тем подобни демагогски трикове за отвличане на вниманието от истинските проблеми в България.
Последната промяна е направена от stan960 на Съб Мар 20, 2010 10:33 pm; мнението е било променяно общо 1 път
pld-monetarka Про-Консул
Заглавие: Re: БЪЛГАРИЯ СЪДИ ГЪРЦИЯ ЗА УНИКАЛНИ ЧИНИИ Съб Мар 20, 2010 8:09 am
stan960 написа:
Не че е лоша акцията от страна на властите у БГ-ма всички знаем как ще завърши целата случка -То Б.Димитров са бие у гърдите ма върна Историята славянобългарска написана от Пайсии -сега по тия чинии и фруктиери имало гръцки надписи-И кого и къде Гърците ще ги върнат на България тия съдове че не мое са сета-нема значение как е съшита историята-просто поредните прахове в очите за пред народа и тем подобни демагогски трикове за отвличане на вниманието от истинските проблеми в България.
Определено си прав,че се хвърля прах в очите на хората със цялата тази показност и простотия.
borisov Консул
Заглавие: Re: БЪЛГАРИЯ СЪДИ ГЪРЦИЯ ЗА УНИКАЛНИ ЧИНИИ Съб Мар 20, 2010 10:33 am
[quote]Това недоказва нищо колега. Някой казва че той ги е вадил и България веднага съди Гърция? Ми всеки може да си ги тропа от кадето му дойде. А колкото до това кое е културно наследство и на кой е? Ще ви кажа следното.
Ако тия съдове са наистина на Константин Велики? То те принадлежат на Рим. Тетрадрахмите на Гръцката империя са си на Гърция,Римските денари,антониани,сестерции,ауреуси и тем подобни са реално културно наследство на Рим,и Италианската държава може да претендира за своето културно наследство. Ако ми следите мисълта ще разберете каво искам да кажа? Не може Българската държава да претендира за нещо което не е нейно. Може да е извадено на нейна територия,но реално е от друга култура която може да претиндира за това свое културно наследство. НЕ СЕ ВПРЯГАЙТЕ,ПРОСТО ИСКАМ ДА МЕ РАЗБЕРЕТЕ КАКЪВ ПЪЛЕН АБСУРД Е ЗАКОНА ЗА КУЛТУРНОТО НИ НАСЛЕДСТВО И ТЪЛКУВАНЕТО МУ. И КАК ОПРЕДЕЛЕН КРЪГ ИСКАТ ДА СЕ ДОМОГНАТ ДО ПАРИЧНАТА СТРАНА НА ПАМЕТНИЦИТЕ НА КУЛТУРАТА НИ.
ето за това нещо качих статите зада може някои хорада да разбезат за закона за колтурното ни наследство
Magikman Консул
Заглавие: Re: БЪЛГАРИЯ СЪДИ ГЪРЦИЯ ЗА УНИКАЛНИ ЧИНИИ Съб Мар 20, 2010 3:53 pm
Колега Борисов,ако се водим по твоята логика,че извадените на наша територия неща са притежание на Гърция,ако са гръцки,или на Рим,ако са римски,тогава Гърция да ни върне Беломорска Тракия?Как смяташ,ще стане ли?
sony147 Цезар
Заглавие: Re: БЪЛГАРИЯ СЪДИ ГЪРЦИЯ ЗА УНИКАЛНИ ЧИНИИ Съб Мар 20, 2010 4:30 pm
То,ако ни върнат всичките земи,които нашите "подайдупета"-за политиците ни от освобождението насам говорим- са"профукали"с лека ръка и до ден днешен го правят!!!Трябва отдавна да сме начело на евросъюза
charon Цезар
Заглавие: Re: БЪЛГАРИЯ СЪДИ ГЪРЦИЯ ЗА УНИКАЛНИ ЧИНИИ Съб Мар 20, 2010 4:43 pm
[quote="borisov"]
Цитат :
Това недоказва нищо колега. Някой казва че той ги е вадил и България веднага съди Гърция? Ми всеки може да си ги тропа от кадето му дойде. А колкото до това кое е културно наследство и на кой е? Ще ви кажа следното.
ето за това нещо качих статите зада може някои хорада да разбезат за закона за колтурното ни наследство
Брат не си прав,ако дойда във Вас и си изгубя парите след време твойте пра-внуци ги намерят,дали ще ги върнат на мойте пра-внуци?!
sitalk Джадай
Заглавие: Re: БЪЛГАРИЯ СЪДИ ГЪРЦИЯ ЗА УНИКАЛНИ ЧИНИИ Съб Мар 20, 2010 7:57 pm
Грешиш много.Не е така както си мислиш.Това,което е намерено в България, си е на българското културно наследство.Без значение дали е гръцко,македонско,римско,византиско, или турско...Или предлагаш ,всички калета да ги извадим от основите им и да ги занесем на италианците сега..или на потомците на византийците? Ами Амфитеатъра в Пловдив? давайте да го носим в Италия бързо,той е техен.Ами всички селища,калета,църкви,светилища,вили,чифлици,пътни станции...дай да извадим и римските пътища и да ги занесем на Апенините? Съкровището на хан Кубрат...знаеш ли къде е оригинала? Там,където е намерено. В НИМ е дубликат само...Няма значение,че е български владетел.
borisov Консул
Заглавие: Re: БЪЛГАРИЯ СЪДИ ГЪРЦИЯ ЗА УНИКАЛНИ ЧИНИИ Съб Мар 20, 2010 9:38 pm
извинете че несе изяснех искам да кжа за бъркотията в закона за културнотони наследство не че съм съгласен с това колегата което е написъл
pld-monetarka Про-Консул
Заглавие: Re: БЪЛГАРИЯ СЪДИ ГЪРЦИЯ ЗА УНИКАЛНИ ЧИНИИ Съб Мар 20, 2010 10:27 pm
Грешиш много.Не е така както си мислиш.Това,което е намерено в България, си е на българското културно наследство.Без значение дали е гръцко,македонско,римско,византиско, или турско...Или предлагаш ,всички калета да ги извадим от основите им и да ги занесем на италианците сега..или на потомците на византийците? Ами Амфитеатъра в Пловдив? давайте да го носим в Италия бързо,той е техен.Ами всички селища,калета,църкви,светилища,вили,чифлици,пътни станции...дай да извадим и римските пътища и да ги занесем на Апенините? Съкровището на хан Кубрат...знаеш ли къде е оригинала? Там,където е намерено. В НИМ е дубликат само...Няма значение,че е български владетел.
КОЛЕГА НЕ СЛЕДИШ МИСЪЛТА МИ. ПРОЧЕТИ МИ ПАК ПОСТА И МОЖЕ БИ,ЩЕ РАЗБЕРЕШ КАКВО СЪМ ИСКАЛ ДА КАЖА?
Magikman Консул
Заглавие: Re: БЪЛГАРИЯ СЪДИ ГЪРЦИЯ ЗА УНИКАЛНИ ЧИНИИ Съб Мар 20, 2010 10:41 pm
Ако ми следите мисълта ще разберете каво искам да кажа? Не може Българската държава да претендира за нещо което не е нейно. Може да е извадено на нейна територия,но реално е от друга култура която може да претиндира за това свое културно наследство. Сигурно съм тъпичък,но това,което разбирам от този твой цитат,е,че могат да дойдат от Гърция или Рим,или Турция,да си искат неща.А тези неща са създадени с труда на хората,живели по тези земи,т.е. са техни,и на техните правнуци,които сме ние.....Ако имаш друга мисъл,обясни я.....
stan960 Джадай
Заглавие: Re: БЪЛГАРИЯ СЪДИ ГЪРЦИЯ ЗА УНИКАЛНИ ЧИНИИ Съб Мар 20, 2010 10:50 pm
Не се дърляйте-За това човекът е подчертал с големи букви -за да го разберете-Идеята е че ВСИЧКИ сме Наследници на Българското Национално Историческо Наследство-НО по смисъла на тоя тъп закон Шепа хора искат да го Узурпират.
Последната промяна е направена от stan960 на Нед Мар 21, 2010 12:11 am; мнението е било променяно общо 1 път
pld-monetarka Про-Консул
Заглавие: Re: БЪЛГАРИЯ СЪДИ ГЪРЦИЯ ЗА УНИКАЛНИ ЧИНИИ Съб Мар 20, 2010 11:53 pm
stan960 написа:
Не се дърляйте-За това човекът е подчертал с големи букви -за да го разберете-Идеята е че ВСИЧКИ сме Наследници на Българското Национално Историческо Наследство-НО по смисъла на тоя тъп закон Шепа хора искат да го Узорпират.
Точно така колега.
Благодаря за разбирането.
sitalk Джадай
Заглавие: Re: БЪЛГАРИЯ СЪДИ ГЪРЦИЯ ЗА УНИКАЛНИ ЧИНИИ Нед Мар 21, 2010 12:16 am
pld-monetarka: КОЛЕГА НЕ СЛЕДИШ МИСЪЛТА МИ. ПРОЧЕТИ МИ ПАК ПОСТА И МОЖЕ БИ,ЩЕ РАЗБЕРЕШ КАКВО СЪМ ИСКАЛ ДА КАЖА?
какво да я чета? няколко пъти я прочетох.Според това,дето си писал излиза,че всички артефакти без тракийските и българските трябва да заминават за чужбина,щом си ги поискат италианци,гърци,турци и др.
pld-monetarka Про-Консул
Заглавие: Re: БЪЛГАРИЯ СЪДИ ГЪРЦИЯ ЗА УНИКАЛНИ ЧИНИИ Нед Мар 21, 2010 8:22 am
НЕ СЕ ВПРЯГАЙТЕ,ПРОСТО ИСКАМ ДА МЕ РАЗБЕРЕТЕ КАКЪВ ПЪЛЕН АБСУРД Е ЗАКОНА ЗА КУЛТУРНОТО НИ НАСЛЕДСТВО И ТЪЛКУВАНЕТО МУ. И КАК ОПРЕДЕЛЕН КРЪГ ИСКАТ ДА СЕ ДОМОГНАТ ДО ПАРИЧНАТА СТРАНА НА ПАМЕТНИЦИТЕ НА КУЛТУРАТА НИ.[/quote]
Колега ситалк,4ел си ама това със големите букви май си го подминал?
sitalk Джадай
Заглавие: Re: БЪЛГАРИЯ СЪДИ ГЪРЦИЯ ЗА УНИКАЛНИ ЧИНИИ Нед Мар 21, 2010 8:25 am
pld-monetarka написа:
НЕ СЕ ВПРЯГАЙТЕ,ПРОСТО ИСКАМ ДА МЕ РАЗБЕРЕТЕ КАКЪВ ПЪЛЕН АБСУРД Е ЗАКОНА ЗА КУЛТУРНОТО НИ НАСЛЕДСТВО И ТЪЛКУВАНЕТО МУ. И КАК ОПРЕДЕЛЕН КРЪГ ИСКАТ ДА СЕ ДОМОГНАТ ДО ПАРИЧНАТА СТРАНА НА ПАМЕТНИЦИТЕ НА КУЛТУРАТА НИ.
Колега ситалк,4ел си ама това със големите букви май си го подминал? [/quote]
Това е ясно,но предните неща,дето ги написа точно това означават.Всъщност няма смисъл повече да спорим да запълваме Форума.
siltal Новобранец
Заглавие: Re: БЪЛГАРИЯ СЪДИ ГЪРЦИЯ ЗА УНИКАЛНИ ЧИНИИ Пон Юни 20, 2011 1:07 am
имаше и други работи освен чиниите но вече няма значение
handjata Консул
Заглавие: Re: БЪЛГАРИЯ СЪДИ ГЪРЦИЯ ЗА УНИКАЛНИ ЧИНИИ Пон Юни 20, 2011 5:51 pm
Чобанов каза че всичко заровено в земята е собственост на държавата....... -та ако си заровиш кисията, и тя е негова
nkla_95 Легионер
Заглавие: Re: БЪЛГАРИЯ СЪДИ ГЪРЦИЯ ЗА УНИКАЛНИ ЧИНИИ Чет Авг 25, 2011 3:08 pm
гарчолята ако не вземат кои ше вземе
Във всяка легенда има 99% измислица, 1% истина на коята лъжата се крепи
nkla_95 Легионер
Заглавие: Re: БЪЛГАРИЯ СЪДИ ГЪРЦИЯ ЗА УНИКАЛНИ ЧИНИИ Чет Авг 25, 2011 3:10 pm
handjata написа:
Чобанов каза че всичко заровено в земята е собственост на държавата....... -та ако си заровиш кисията, и тя е негова
ами ко са исера в земята и лаиното ли ще е негово
Във всяка легенда има 99% измислица, 1% истина на коята лъжата се крепи
SAGITTARIUS Консул
Заглавие: Re: БЪЛГАРИЯ СЪДИ ГЪРЦИЯ ЗА УНИКАЛНИ ЧИНИИ Чет Авг 25, 2011 4:21 pm
nkla_95 написа:
handjata написа: