На този ден(15 март),44 г.пр.хр.,проконсулът на Римската република Марк Юний Брут заедно с група сенатори убиват чрез заговор Гай Юлий Цезар.Това става по време на Сената..Последен го намушква Брут.От там и прословутата фраза .."и ти ли Бруте..?
Последната промяна е направена от sitalk на Пон Юли 26, 2010 11:53 am; мнението е било променяно общо 1 път
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: ...Хроники.... Пон Мар 15, 2010 7:52 pm
EID MAR е днес,да.Ще пием по едно вино след малко за Цезар и портретните му денаре
vasilevs Новобранец
Заглавие: Re: ...Хроники.... Пон Мар 15, 2010 9:26 pm
наздраве за наи големия от мен браво на ситалк че се сетил
sitalk Джадай
Заглавие: Re: ...Хроники.... Пон Юли 26, 2010 11:50 am
А на този ден(днес) ,започва битката при Върбишкия проход,в който бг войски,водени от хан Крум,разгромяват византийците.В битката загива виз.император Никифор I.
Джони Цезар
Заглавие: Re: ...Хроники.... Пон Юли 26, 2010 12:51 pm
Много интересна тема си започнал! Поздравления! /Обновявай я по-често, пък и който се сети от колегите. Че е хубаво да си припомняме датите и събитията, както и истинските твърци на историята. /
Един търсач - войн, двама - бригада, трима - чета, четирима и повече - армия. И така до 300 000!
slavitoooo Джадай
Заглавие: Re: ...Хроники.... Пон Юли 26, 2010 8:48 pm
sitalk написа:
А на този ден(днес) ,започва битката при Върбишкия проход,в който бг войски,водени от хан Крум,разгромяват византийците.В битката загива виз.император Никифор I.
Ситалк ти ми говориш пък аз си го превеждам тъй . Значи де има проход трябва да се " ИЗМЕРИ " хубаво на длъж и шир !!!!??
outsider Преторий
Заглавие: Re: ...Хроники.... Пон Юли 26, 2010 11:22 pm
slavitoooo написа:
sitalk написа:
Ситалк ти ми говориш пък аз си го превеждам тъй . Значи де има проход трябва да се " ИЗМЕРИ " хубаво на длъж и шир !!!!??
хаха ....те откога го мерят
slavitoooo Джадай
Заглавие: Re: ...Хроники.... Пон Юли 26, 2010 11:27 pm
outsider написа:
slavitoooo написа:
sitalk написа:
хаха ....те откога го мерят
Моето си е мое и никой не може да го вземе !!! Ще ти го кажа и по друг начин ! На ..... всеки може ми седне но на късмета не !!! Хубаво го запомни това от мене !!!!
sony147 Цезар
Заглавие: Re: ...Хроники.... Вто Юли 27, 2010 9:50 am
Браво това ми звучи,като: всяка гъба си има гъбаря!
На този ден(днес)... 47г пр.хр.,армията на Гай Юлий Цезар разбива войските на боспорския цар Фарнак Втори и изпраща до Римския сенат своето прочуто съобщение: Veni,vidi,vici!(Дойдох,видях,победих!)
На този ден(днес)... 47г пр.хр.,армията на Гай Юлий Цезар разбива войските на боспорския цар Фарнак Втори и изпраща до Римския сенат своето прочуто съобщение: Veni,vidi,vici!(Дойдох,видях,победих!)
А дай Боже и ние да можем един ден да кажем същото!
Един търсач - войн, двама - бригада, трима - чета, четирима и повече - армия. И така до 300 000!
Виж на колко сме тъпи и забравени! Никой не се сети да отбележи деня! Понеже ми свършиха плюсовете... , получаваш целувка!
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: ...Хроники.... Вто Авг 03, 2010 12:08 am
Това е доста по-ценно от плюса
ztdmp Легионер
Заглавие: Re: ...Хроники.... Сря Сеп 01, 2010 10:14 am
Нещо се занемари темата . Макар и не на датата все пак да напомня
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: ...Хроники.... Пон Сеп 06, 2010 7:59 am
Днес честваме 125 години от съединението на Княжество България с Източна Румелия. Честит празник,Българи !
sitalk Джадай
Заглавие: Re: ...Хроники.... Чет Сеп 09, 2010 8:48 am
На този ден(9 септ.) през 337г Римската империя е поделена на три части между синовете на император Константин.
Гост Гост
Заглавие: Re: ...Хроники.... Чет Сеп 09, 2010 9:40 am
Деветосептемврийски преврат
Деветосептемврийският преврат, наричан често в България до 1990 година Деветосептемврийско народно въстание или Деветосептемврийска социалистическа революция, е насилствена промяна в държавната власт в България, извършена през нощта на 8 срещу 9 септември 1944 година — свалено е правителството на Константин Муравиев и на власт идва правителство на Отечествения фронт, начело с Кимон Георгиев.
Събитията от 9 септември 1944 година все още не са получили единодушната оценка на историците. В историографията отпреди 1971 година по пропагандни причини се сочи, че това е народно въстание. Оттогава до 10 ноември 1989 по настояване най-вече на Тодор Живков събитията на тази дата получават определението „социалистическа революция“. След политическата промяна от 1989 някои автори пишат, че това е военен преврат. Отечественият фронт взема властта в България с помощта на настъпващите в страната сили на Трети Украински фронт на Червената армия. След тази дата настъпва мащабна политическа, икономическа и социална промяна в българското общество. България излиза от Оста и попада в съветската сфера на влияние.
Заглавие: Re: ...Хроники.... Чет Сеп 09, 2010 10:06 am
Днес гледам по бтв за някакво село в кюстендилско как празнуват "празника" като сбор...Дано такава дата нямаме никога в бъдещата история на България ...
sony147 Цезар
Заглавие: Re: ...Хроники.... Чет Сеп 09, 2010 10:46 am
Емиле мисля,че грешиш. Точно такава дата ни трябва,само че да е наистина народно възстание.Едно е национално освободително движение(нашето не е било такова)друго е еврейски преврат,защото комунизма си е чисто еврейски спектакъл.
Дошло е време,робите да преброят господарите!
Aemilivs Джадай
Заглавие: Re: ...Хроники.... Чет Сеп 09, 2010 10:50 am
Народно възтание - да!Но не и комунистически военен преврат.Това имах в предвид.Явно не се изразих по-разбрано одеве
Гост Гост
Заглавие: Re: ...Хроники.... Чет Сеп 09, 2010 2:35 pm
има си място и комунизма, представяте ли си в Китай да разпуснат кат при нас и да има свободно движение на хората ... и недай се боже ни цъфнат едни 2 милиона (нищожна бройка за тях) работници .. бачкат кат изтървани за 70 долара на месец .. строители , механици, електротехници .. ще ни се стъжни живота !!!
п.п. да не спамим и малкото останали чисти теми, коментарири ако има в друга тема да се цъкат , тука са само The Chronicles of empire
бушон Преторий
Заглавие: Re: ...Хроники.... Чет Сеп 09, 2010 9:03 pm
sony147 написа:
...защото комунизма си е чисто еврейски спектакъл.
...а милиард и нещо китайци всъщност са дълбоко законспирирани евреи
п.п. ...а, забравих, Ернесто Гевара, Фидел Кастро, Уго Чавес и т.н. също добре са прикрили еврейските си корени апък Соломон Паси, например, е чист българин, от аспаруховите
sony147 Цезар
Заглавие: Re: ...Хроники.... Пет Сеп 10, 2010 10:26 am
Бушоне вземи почети малко евреите с колко милиона са спонсорирали Ленин навремето.Защо Хитлер губи войната,защото се намесват пак те.Естествено че през толкова години се намират и хора истински идеалисти и хора,които наистина са вярвали в идеята,но все пак е редно да се знае как почват нещата.И в нашия случай(9ти мина вече но..)не са виновни партизаните в Балкана(около 4000души).Виновни са "активните борци",които след 9ти стнали 400000.
Дошло е време,робите да преброят господарите!
sitalk Джадай
Заглавие: Re: ...Хроники.... Пет Сеп 10, 2010 10:37 am
На този ден(10 септ.) през 1872г Васил Левски създава първия революционен окръг в България с център с. Голям извор