Заглавие: избор на машина до 2000лв! Вто Мар 02, 2010 2:52 pm
колеги заделил сам 2000лв за нова машина и искам да разбера коя според вас е най добрата в тоя ценови клас? За момента съм се спрял на Тежон,Фишер Ф75 или ХР силата ? Интересува ме също коя машина е най "дълбока" коплектувана с най голямата възможна сонда?
silver Преторий
Заглавие: Re: избор на машина до 2000лв! Вто Мар 02, 2010 3:04 pm
майнлаб етрак или експлорер но трябва да добавиш още малко парички перфектни машини са и бъркат доста добре
топи Цезар
Заглавие: Re: избор на машина до 2000лв! Вто Мар 02, 2010 4:27 pm
минелаб мускетар,тесоро тежон и фишер ф 75.за мен това са машините
talasumo Легионер
Заглавие: Re: избор на машина до 2000лв! Вто Мар 02, 2010 5:28 pm
за мене е важно за уреда да има големи сонди за ХР има 38х30 за Ф75 също че даже и по голяма за съжаление за Тежон в момента поне аз не намирам подобни сонди а аз ще ползвам машината повече за реликви от колкото за дребни работи ако някой е работил или е тествал тия машини с големите сонди и сподели ще сам благодарен
adminn Admin
Заглавие: Re: избор на машина до 2000лв! Вто Мар 02, 2010 6:13 pm
talasumo написа:
колеги заделил сам 2000лв за нова машина и искам да разбера коя според вас е най добрата в тоя ценови клас? За момента съм се спрял на Тежон,Фишер Ф75 или ХР силата ? Интересува ме също коя машина е най "дълбока" коплектувана с най голямата възможна сонда?
Съвет: F75 http://www.imperio.dir.bg/_wm/catalog/item.php?did=169071&df=14&dflid=3 и голяма сонда към него http://www.imperio.dir.bg/_wm/catalog/item.php?did=169930&df=701670&dflid=3 ................... 2085лв. -185 отстъпка ............. 1900лв. 100лв. ти остават да почерпиш, защото наистина има за какво Пиши на Kiril23@abv.bg или Skype: Kiril431
https://mdetectors.com/
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА БАТСЗМ
pechkata Джадай
Заглавие: Re: избор на машина до 2000лв! Вто Мар 02, 2010 7:30 pm
adminn написа:
talasumo написа:
Съвет: F75 http://www.imperio.dir.bg/_wm/catalog/item.php?did=169071&df=14&dflid=3 и голяма сонда към него http://www.imperio.dir.bg/_wm/catalog/item.php?did=169930&df=701670&dflid=3 ................... 2085лв. -185 отстъпка ............. 1900лв. 100лв. ти остават да почерпиш, защото наистина има за какво Пиши на Kiril23@abv.bg или Skype: Kiril431
Много добра оферта - ако ще купувам апарат не бих се замислил нито миг...
talasumo Легионер
Заглавие: Re: избор на машина до 2000лв! Сря Мар 03, 2010 2:19 pm
из чуждите форуми чета че Ф75 се държи много нестабилно и дава фалшиви сигнали когато питата се опира в по висока трева а и влагата не му влияела добре а всички тия прблеми са решени при Ф70 за когото всички пишат че е много по стабилният апарат.При положение че 70 уж дава същата дълбочина сондите им са взаимозаменяеми а е леко орязан от към екстри дали той не е по удачния избор?
Гост Гост
Заглавие: Re: избор на машина до 2000лв! Сря Мар 03, 2010 2:40 pm
Ф75 е много добър уред. Проблемът с лъжливите сигнали е от скапаните букси на антената. Обаче за големите антени съм резервиран. Видях един Ф75 със 38x30cm DD SEF антена. По-малки монети от Ф28 не лови.
talasumo Легионер
Заглавие: Re: избор на машина до 2000лв! Сря Мар 03, 2010 5:00 pm
ако някой от собствениците на он лайн магазини чете , има възможност и му се занимава да направи един тест на например,DFX,EXPLORER,F75 и GOLDMAXX POWER с нормална и с SEF 38X30 сонда мисля че ще бъде интересно за всички
talasumo Легионер
Заглавие: Re: избор на машина до 2000лв! Сря Мар 03, 2010 5:13 pm
https://www.youtube.com/watch?v=_ZPzeoZQHT8 тука ХР-то определено няма проблеми с малки монети а и e нее POWER а e MAXX II
www Консул
Заглавие: Re: избор на машина до 2000лв! Чет Мар 04, 2010 11:36 am
каква е тази глупост колега дето я има в този клип-представи си с това махане на монетите-ако трьгнеш по този начин да ги тарсиш с апарата какво ще стане -трябва да фрькне на някое дьрво ще си тьрсиш апарат с който като минеш бавно или бьрзо над сигнала да имаш прилична дьлбочина-все пак не се ходи да се тьрси бягайки--предполагам че на всички е известно че монетарите с дискрим. искат по бьрз ход над самият сигнал (за по доброто опознаване и за по добра дьлбоч.) ако се тьрси бавно-дьлбоч. пада с около 15%-20% за дьлбоките сигнали-(MD)а пьк тоз пич от клипа ако напрай още 2-3 теста по този начин може и мускулна треска да хване
BEKS Консул
Заглавие: Re: избор на машина до 2000лв! Чет Мар 04, 2010 1:17 pm
www написа:
каква е тази глупост колега дето я има в този клип-представи си с това махане на монетите-ако трьгнеш по този начин да ги тарсиш с апарата какво ще стане -трябва да фрькне на някое дьрво ще си тьрсиш апарат с който като минеш бавно или бьрзо над сигнала да имаш прилична дьлбочина-все пак не се ходи да се тьрси бягайки--предполагам че на всички е известно че монетарите с дискрим. искат по бьрз ход над самият сигнал (за по доброто опознаване и за по добра дьлбоч.) ако се тьрси бавно-дьлбоч. пада с около 15%-20% за дьлбоките сигнали-(MD)а пьк тоз пич от клипа ако напрай още 2-3 теста по този начин може и мускулна треска да хване
Нещо да не си в грешка??? Колкото по бавно жулиш толкова по добра дискр. и дълбо4ина постигаш,а колкото по-бързо минеш през обекта,ще имаш много пропуски и ще обереш само отгоре,отгоре.
mdetectors.bg Джадай
Заглавие: Re: избор на машина до 2000лв! Чет Мар 04, 2010 4:13 pm
neroni написа:
Ф75 е много добър уред. Проблемът с лъжливите сигнали е от скапаните букси на антената. Обаче за големите антени съм резервиран. Видях един Ф75 със 38x30cm DD SEF антена. По-малки монети от Ф28 не лови.
Голямата антена за F75 е предназначена зъ търсене на по-големи предмети, но не е вярно, че 28мм. не лови. Просто силата и е за по-големи неща, защото има такива характеристиси на приемателната навивка. Скоро ще направим клипчета и ще Ви покажа, че апарата и SEF са N1.
Гост Гост
Заглавие: Re: избор на машина до 2000лв! Чет Мар 04, 2010 5:54 pm
Грешно сте ме разбрали. Уреда е много добър със стандартната антена, аз работя с такъв. Но при едни проби: коцета, денари и антониани в земята не ги лови. Почва да вижда от ас нагоре. Колегата ли не умееше да си настрой апарата? Антената ли не беше в ред? Незнам, аз само гледах.
chotrov Новобранец
Заглавие: Re: избор на машина до 2000лв! Чет Мар 04, 2010 6:04 pm
Talasumo, преди няколко дена ми демонстрираха фишър f75, за първи път виждам такава машина.Незнам дали си виждал камъни които са като магнит.Тази машина ги дискриминира докато другите пискат на подобен вид камъни и нещо друго много важно показва степента на уродяване на почвата и много други неща и в момента е на много добра цена.Сажалявам че нямах достатъчно пари в мен иначе веднага щях да си я купя. В магазина на mdetectors можеш да получиш подробна информация и реални тестове на този апарат, така че ако все още се чудиш и не си закупил машина съветвам те да ги посетиш, дори и нищо да не си избереш ще останеш много доволен защото там може да получиш инфо за всяка машина която те интересува.
talasumo Легионер
Заглавие: Re: избор на машина до 2000лв! Чет Мар 04, 2010 7:08 pm
при мене положението е друго колега, толкова активни камъни няма нито силно замърсени обекти отделно имам навика да копам почти всички сигнали та и машина дето има 5 процесора само за дискриминация не ми е нужна Просто търся идеалния баланс между машина дето с стандартна сонда е добра за малки неща а и понеже обикновенно излизам сам рамка не мога да мъкна отделно не мога и да я ползвам понеже на повечето места е залесено и с 1Х1 рамка посмъртно не мога да вляза та искам и машината да може да работи добре с големи сонди.И на мене първия избор ми беше Ф75 но от прочетеното в нета а и от клиповете в момента клоня към Ф70 или ХР повер
avrelius Легионер
Заглавие: Re: избор на машина до 2000лв! Чет Мар 04, 2010 8:37 pm
земи си БФО детектор и няма да съжеляваш.или говори реал с колеги и тет-а-тет скивай.заеби вси4ки които ти рекламират тук.щото пове4ето ба4кат на еднаква дълбо4ина,разбира се отстъпват вси4ки на една марка,която няма да назовавам,щотото тази марка не си плаща за реклами :П
talasumo Легионер
Заглавие: Re: избор на машина до 2000лв! Чет Мар 04, 2010 9:21 pm
BFO????? колега ти ме фърли в оркестъра? аз си мислех че никой вече не прави такива освен чисто любителски и сега ми стана интересно кои са тия машини и кой ги прави
Гост Гост
Заглавие: Re: избор на машина до 2000лв! Пет Мар 05, 2010 4:49 pm
Оказа се, че е имало проблем с антената. По точно буксата. Изглежда там е слабото място на новите Фишери.
avrelius Легионер
Заглавие: Re: избор на машина до 2000лв! Пет Мар 05, 2010 7:16 pm
talasumo написа:
BFO????? колега ти ме фърли в оркестъра? аз си мислех че никой вече не прави такива освен чисто любителски и сега ми стана интересно кои са тия машини и кой ги прави