Металдетектор VIKING - знае ли някой нещо за него?
3 posters
Автор
Съобщение
guardia pretoriana Новобранец
Заглавие: Металдетектор VIKING - знае ли някой нещо за него? Нед Яну 10, 2010 4:14 pm
Колеги, някой знае ли нещо за тези металдетектори - ВИКИНГ? Имам предвид ако някой има или е виждал как работят да сподели инфо.
quell Легионер
Заглавие: Re: Металдетектор VIKING - знае ли някой нещо за него? Нед Яну 10, 2010 5:41 pm
едно приятелче имаше V40 и много бързо го продаде. V40 имаше няколко фабрични настройки за земен баланс (плаж, тв.земя и още една, която не помня), което го направи непригоден за разнообразните почви у нас. Не работи добре на камъняк, много се шашка, когато попадне над дупка. Дискриминацията му също не е много добра. Дълбочината му е нормална (денар 20см.) Пропуска малките сигнали, дори когато са на плитко. Аз лично бих предпочел някоя БГ-машина вместо Викинга (макар че те също сигурно си имат фен-клуб)
Заглавие: Re: Металдетектор VIKING - знае ли някой нещо за него? Нед Яну 10, 2010 7:16 pm
Точно затова питам щото никъде не се говори за тях явно са голям трaш.
quell Легионер
Заглавие: Re: Металдетектор VIKING - знае ли някой нещо за него? Нед Яну 10, 2010 7:20 pm
Все пак е добре да разгледаш и мненията на хора, които са доволни от тези апарати. На мен лично не ми хареса... но като гледам, че всяка марка си има своите фенове... явно има защо
Заглавие: Re: Металдетектор VIKING - знае ли някой нещо за него? Нед Яну 10, 2010 7:31 pm
И къде в този форум са феновете на ВИКИНГ-а щото не ги открих ?
quell Легионер
Заглавие: Re: Металдетектор VIKING - знае ли някой нещо за него? Нед Яну 10, 2010 8:07 pm
Не тук. Има други форуми в които може да ги намериш... за съжаление не са на български. Тук в БГ си харесваме американските и родните и затова и малко сме пробвали по-екзотични марки, защото нямали сме възможност. Иначе има ли някаква марка, която не съм виждал винаги живо се интересувам да я пробвам... ей така от любопитство... Та разгледай по чуждите сайтове... има разни "фийлд тестове" и филмчета (макар че може някои да са просто рекламен трик.... Все пак най-добре е ако имаш възможност да го пробваш... и тогава да купуваш..
Заглавие: Re: Металдетектор VIKING - знае ли някой нещо за него? Нед Яну 10, 2010 8:52 pm
Не, не мисля да купувам. И аз като тебе ги проучвам само, точно защото и в западните форуми много малко има за тях. Аз иначе имам един с-scope плажна му работа но иначе съм фен на ТЕСОРОТО и по специално ТЕЖОН , а от бг-тата май, че МИКРОНА и разбира се гъдулаците са ми любимите. 10год. съм бачкал само с една единствена, ама вече не работи. Май че я съсипах по плажовете - много влага. Говоря ти за ИСПАНИЯ. Тука сам от 2001г.
quell Легионер
Заглавие: Re: Металдетектор VIKING - знае ли някой нещо за него? Нед Яну 10, 2010 9:20 pm
и аз дълго изкарах с един вид гъдулки... и бях доволен но реших да се поглезя с малко по-накичени с екстри апарати... Сега и аз съм с Тесоро .. отскоро но първите ми впечатления са много добри. В Испания казваш... Даа там море много... Тук имаше нейде в форума една тема за плажни машини... Мисля, че ще ти е интересна темата ако не си я чел...
Заглавие: Re: Металдетектор VIKING - знае ли някой нещо за него? Нед Яну 10, 2010 9:47 pm
Абе,то море много ,ама и много маймуни има вече,то напоследък тука е фраш от англичани,като влачат едни експлорери и косят ли косят. Ама лошо няма : : : ;Те по чукарите не ходят щото и тука е забранено.т.е. Закона не е хич ясен ,абе като в Б-я.
quell Легионер
Заглавие: Re: Металдетектор VIKING - знае ли някой нещо за него? Нед Яну 10, 2010 9:58 pm
да... няма лошо... Ако видиш там някоя екзотична марка и се съгласят пробвайте сигналите с двете машини за сравнение.... Иначе съм ЗА да търсят повече хора... все пак късмета също има значение и дано си късметлия..
Заглавие: Re: Металдетектор VIKING - знае ли някой нещо за него? Нед Яну 10, 2010 10:02 pm
Заглавие: Re: Металдетектор VIKING - знае ли някой нещо за него? Нед Яну 10, 2010 10:03 pm
Заглавие: Re: Металдетектор VIKING - знае ли някой нещо за него? Нед Яну 10, 2010 10:05 pm
Има разлика
com1 Новобранец
Заглавие: Re: Металдетектор VIKING - знае ли някой нещо за него? Нед Яну 31, 2010 4:45 pm
Aз притежавам VK30. Няма разлика в сравнение с разните китайски дървета. Наложи ми се да му направя преработка ,защото и букса на антената няма . Направих му и по-голяма антена и вече е по-добре. За начинаещи става. Предимството му спрямо чайниците е че антената му е дд. Иначе захранването му е като на всички долнопробни модели- батерия 9волта. Всичките тия дървета (уж евтини),ако човек вземе всеки път да им купува алкални батерий , то за една година ти стават златни . Ако пък им вземеш хубави акумулаторни и зарядно то пак 100 лева минимум отгоре.
Металдетектор VIKING - знае ли някой нещо за него?