Заглавие: Честита Коледа Пет Дек 25, 2009 12:05 am
Честита Коледа на всички потребители на форума и всички привърженици на Федерацията... Да сте живи здрави и много късмет в търсенето. А също така пожелавам бързо постигане на целите на ФЕДЕРАЦИЯТА ПО МЕТАЛО ДЕТЕКТИНГ.
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: Честита Коледа Пет Дек 25, 2009 12:18 am
Честита Коледа и от мен и от Италянските колеги които пожелават на всички много здраве и късмет.
NERON Цезар
Заглавие: Re: Честита Коледа Пет Дек 25, 2009 7:09 am
МЕРСИ ЧЕСТИТА КОЛЕДА И ОТ МЕН
топи Цезар
Заглавие: Re: Честита Коледа Пет Дек 25, 2009 7:39 am
ЧЕСТИТА КОЛЕДА ,момчета.много здраве и късмет на вас и вашите семеиства
zempar Цезар
Заглавие: Re: Честита Коледа Пет Дек 25, 2009 9:27 am
ооооох , мноо рано сте станали ве , кво пихте снощи айрян ли АЕ ЧЕСТИТА КОЛЕДА И ОТ МЕН
Български металотърсачи
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Честита Коледа Пет Дек 25, 2009 10:12 am
Честита и от мен-Живи здрави и от късмет да са не оттървате.
tchoci Легионер
Заглавие: Re: Честита Коледа Пет Дек 25, 2009 11:15 am
Весела коледа на всички!
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Честита Коледа Пет Дек 25, 2009 1:10 pm
ЧЕСТИТА КОЛЕДА !!!!!! Нека тази година ви донесе по един подарък - един чисто нов металдетектор.....
MITKO_85 Новобранец
Заглавие: Re: Честита Коледа Пет Дек 25, 2009 2:23 pm
ЧЕСТИТА КОЛЕДА и от мен Дано всичките ни амбиций станат реалност и федерацията да просперира И от здраве да не се отърва ме и през таз година
Moharem Преторий
Заглавие: Re: Честита Коледа Пет Дек 25, 2009 2:31 pm
Честита Коледа на всички колеги и весело посрещане на новогодишните празници! Здраве , щастие, късмет и успехи пожелавам !!!
Ancient Hunter Цезар
Заглавие: Re: Честита Коледа Пет Дек 25, 2009 4:03 pm
Честита Коледа и Весели Новогодишни празници на всички ________________________________________ http://interweb.spb.ru/present/ex.asp?interview
tchoci Легионер
Заглавие: Re: Честита Коледа Пет Дек 25, 2009 4:27 pm
Честита Коледа на всички! Живи и здрави, и да има за всеки успех, късмет, и радост от тях.
И в духа на тоя форум - "Аз пия за нас, за наш късмет, за много богатства, и пари безчет."
(Да видим дали тези от нас, които са от челото книги поколение, ще се сетят този цитат от коя книга е )
Не знам дали е в духът на този форум, нооооооооо.............
ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА Робърт Луис Стивънсън
"Когато Дик се върна, тримата пиха поред от каната: единият за „сполуката“, другият за „стария Флинт“, а Силвър някак си напевно изговори думите:
Аз пия за нас и за наш късмет, за много богатства и пари безчет.
Точно в този миг някаква светлина озари бъчвата и като вдигнах глава, видях, че луната бе изгряла и обливаше със сребристата си светлина върха на гротмачтата (втората мачта от носа и издутата част на фока - долното платно) В същия миг се разнесе гласът на вахтения:
— Земя!
На палубата се вдигна голям шум. Чух топуркането на хората, които изскачаха от рубката и от кубрика. В миг изскочих от бъчвата, спуснах се зад гротмачтата към кърмата и се намерих на палубата точно когато Хънтър и доктор Ливзи тичаха към бака.
Целият екипаж се бе струпал там. Почти едновременно с изгряването на луната се бе вдигнал и мъгливият пояс от хоризонта. Далеч на югозапад се виждаха два ниски хълма на разстояние около две мили един от друг, а зад единия от тях се издигаше трети, още по-висок, чийто връх се губеше в мъглата. И трите хълма бяха остри и конусообразни.
Всичко това сякаш виждах насън, защото още не бях се съвзел от току-що преживения ужас. Тогава чух гласа на капитан Смолет, който даваше команди. „Испаньола“ изви няколко румба към вятъра и пое курс право към източния край на острова.
— А сега, момчета — каза капитанът, след като платната бяха нагласени, — виждал ли е някой от вас тази земя преди?
— Аз, сър — каза Силвър. — Аз съм взимал вода оттам, когато служех като готвач на един търговски кораб.
— Вероятно най-удобно е да пуснем котва край южния бряг зад островчето, нали? — попита капитанът.
— Да, сър, наричат го Островът на скелета. Едно време той бил сборище на пиратите и един от нашите моряци знаеше всичките имена, с които го назовавали. Онзи хълм откъм север се казва Фокмачта (предна мачта) трите хълма са наредени един след друг в южна посока-Фокмачта, Гротмачта и Бизанмачта, (най-задна мачта) сър. Но Гротмачтата — онзи, големия хълм, чийто връх е в мъглата, обикновено наричат „Далекоглед“ поради наблюдателния пост, който стоял там, когато закотвяли някой кораб за ремонт. Те обикновено поправяли тук корабите си, сър, с ваше позволение.
— Аз имам една карта — каза капитан Смолет. — Вижте дали това е същото място.
Очите на Дългия Джон светнаха, когато взе картата, но аз знаех, че той ще се разочарова, като види, че хартията е нова и че това не е истинската карта. И наистина това не беше картата, която бяхме намерили в сандъка на Били Бонс, а едно точно копие с всичките й подробности, названия, плитчините и дълбочините, но без червените кръстчета и ръкописните бележки. Въпреки голямото си разочарование Силвър се овладя и съумя да го прикрие.
— Да, сър — каза той, — това е този същият остров и колко хубаво е нарисуван. Кой ли е извършил това? Пиратите, доколкото знам, са невежи хора. А ето и „Пристанът на капитан Кид“ — същото име, с което един мой приятел моряк го наричаше. Тук има силно течение към юг, което по западния бряг взима северна посока. Вие бяхте прав, сър — каза той, — като натегнахте платната по вятъра и се отправихте към острова. Ако имате намерение да влезете в залива и да хвърлите котва, наистина няма по-подходящо място.
— Благодаря — каза капитан Смолет, — по-късно ще потърся вашата помощ, а сега сте свободен."