това си купих.някои работил ли е с него http://www.hydroloc.com/bd/index.php?option=com_content&view=article&id=177&catid=54&Itemid=135
Гост Гост
Заглавие: Re: TM808 мнения Чет Окт 01, 2009 10:32 pm
топи написа:
това си купих.някои работил ли е с него http://www.hydroloc.com/bd/index.php?option=com_content&view=article&id=177&catid=54&Itemid=135
данеси тръгнал само с това задължително към него трябва да носиш и монетар в противен случаи нете мисля
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: TM808 мнения Чет Окт 01, 2009 11:00 pm
топи написа:
Мнения трябваше да събираш преди да си го купил , пробвал съм три такива, параметри въздух . - капачка от буркан - 60 см - резервна гума с джанта 15 цола - 150 см В земята ще е по-зле !
топи Цезар
Заглавие: Re: TM808 мнения Чет Окт 01, 2009 11:08 pm
не го взимам за единични броики монети.за другото става ли (гърнетата) .а и открива кухини. а следващото е това http://www.hydroloc.com/bd/index.php?option=com_content&view=article&id=163&catid=53&Itemid=135
Последната промяна е направена от топи на Чет Окт 01, 2009 11:13 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: TM808 мнения Чет Окт 01, 2009 11:12 pm
топи написа:
не го взимам за единични броики монети.за другото става ли (гърнетата) .а и открива кухини
То е ясно, капачката като единична монета ли ти се вижда ? Става и за гърнета за дълбочината няма да говоря, пробвай и ще се изненадаш
топи написа:
а и открива кухини
Открива, таратанци !
топи Цезар
Заглавие: Re: TM808 мнения Чет Окт 01, 2009 11:16 pm
в събота или неделя ще го пробвам на 100-200 гр. злато на различни дълбочини да видим как е.на колко да го пробвам максимум
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: TM808 мнения Чет Окт 01, 2009 11:38 pm
топи написа:
в събота или неделя ще го пробвам на 100-200 гр. злато на различни дълбочини да видим как е.на колко да го пробвам максимум
Браво бе колега добре си се набутал със парички и за двете машини.То затова първо се пита ,после се копува а не обратното.Какво да ти кажа остават си вечно твой за тия пари които си дал.Айде Гарета можеше и по евтино да си го вземеш,той е добър но малко трудно ще свикнеш да работиш с него ,ама другия апарат дащо си го взе това ми обясни,ще се видиш в чудо със него.Доста и ще си покопаеш,но то иначе няма как и да се научиш.
топи Цезар
Заглавие: Re: TM808 мнения Чет Окт 01, 2009 11:45 pm
гарета още не съм го купил.само тм808 взех.то нали знаеш -докато не се опариш не става.дано да върши работа.ще го пробвам и в понеделник или ще псувам или ще кажа на каква дълбочина го хваща златото
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: TM808 мнения Чет Окт 01, 2009 11:54 pm
топи написа:
гарета още не съм го купил.само тм808 взех.то нали знаеш -докато не се опариш не става.дано да върши работа.ще го пробвам и в понеделник или ще псувам или ще кажа на каква дълбочина го хваща златото
Атова е добре че не си купил поне гарета че ще го учиш няколко месеца и незнам дали ще го научиш.А тоя туч където си купил сега ти препоръчвам ако намериш някой му го продавай веднага ,аз преди години един приятел имаше такъв боклук , Докато се научиш да работиш със него може и пролетта да дойде.А случайно ако неможеш да го продадеш затваряш очи и меташ и където падне без да гледаш.Отсега ти казвам ще си скъсаш нрвите с него.А колко дупки ще ископаш не е истина.Със сигорност ще псуваш и то много.
Moharem Преторий
Заглавие: Re: TM808 мнения Чет Окт 01, 2009 11:59 pm
топи написа:
М, колега няма лошо .. купил купил , ама питай преди да земаш нещо де.. Все пак и за това е форума ..
Golden Mask Джадай
Заглавие: Re: TM808 мнения Пет Окт 02, 2009 12:10 am
топи написа:
ще кажа на каква дълбочина го хваща златото
100-200 грама, дълбочина 0см Колега..., детекторите тип приемник-предавател са чувствителни предимно към по-голяма площ, ако искаш да локализираш добре 200 гр. злато то трябва да е във форма на лист т.е. да има площ, според мен ти ще пробваш с пръстени, гривни и ланци (200 гр.)- 0см !!!
yaponetsa Цезар
Заглавие: Re: TM808 мнения Пет Окт 02, 2009 2:52 am
.
Последната промяна е направена от yaponetsa на Нед Сеп 18, 2016 12:27 am; мнението е било променяно общо 1 път
топи Цезар
Заглавие: Re: TM808 мнения Пет Окт 02, 2009 8:29 am
още несъм го зглобил и ме отчаяхте.дано да грешите(надали)
stan960 Джадай
Заглавие: Re: TM808 мнения Пет Окт 02, 2009 9:09 am
топи написа:
още несъм го зглобил и ме отчаяхте.дано да грешите(надали)
Сори Братле - ма как ги решаваш тия работи да се изръсваш с по 1000-2000 - по импулс ли. И кат си са спрял на Гарета не виде ли че можеш да го вземеш в комплект с дълбочинната приставка и немаше да са изръсваш за тоя Уайтс - ПИ приставката на Гарета е със същите възможности.Гледай и Питай - Иначе дано Късмета е с Теб.
AlexP Про-Консул
Заглавие: Re: TM808 мнения Съб Окт 03, 2009 8:44 am
От няколко дена имам C.Scope CS 9000HPX II, който е подобрена версия (работи с повече батерии и според производителя хваща 15% по-дълбоко) на CS 9000HPX, който пък е същият като Discovery TF-900, за който по западните форуми пишат, че е най-добрият фабричен кантар.
В реални условия не съм го тествал още. Във въздуха: капачка от буркан - 80см, 25см капак от тенджера - 1.4м, голям дезодорант - около 1м. В не орудена почва тези стойности би трябвало да са с около 50см по-малки, понеже детектора се носи на около 50см над земята. Мисля да му удължа дръжката с 20см като я отрежа и заваря едно парче тръба. Дали може да има някакви отрицателни ефекти, освен че ще загубя гаранцията? Например по-трудно да се балансира към земята?
От няколко дена имам C.Scope CS 9000HPX II, който е подобрена версия (работи с повече батерии и според производителя хваща 15% по-дълбоко) на CS 9000HPX, който пък е същият като Discovery TF-900, за който по западните форуми пишат, че е най-добрият фабричен кантар.
В реални условия не съм го тествал още. Във въздуха: капачка от буркан - 80см, 25см капак от тенджера - 1.4м, голям дезодорант - около 1м. В не орудена почва тези стойности би трябвало да са с около 50см по-малки, понеже детектора се носи на около 50см над земята. Мисля да му удължа дръжката с 20см като я отрежа и заваря едно парче тръба. Дали може да има някакви отрицателни ефекти, освен че ще загубя гаранцията? Например по-трудно да се балансира към земята?
В земята го пробвай На мен ми продаваха преди време чисто нов ТМ808 купен от USA, цената почна от 1000лв и стигна 300, не го взех поради това че в земята е много зле . Като му удължиш дръжката би трябвало да стане много нестабилен, за консултация може да се обърнеш към gladiator1 не веднъж е подобрявал работата на подобни детектори .
Виж чл. 55, ал. 1 от ЗЗП. Ако не са минали 7 дни от покупката и не си повредил уреда или опаковката, имаш право да го върнеш без да посочваш причина. Ако ти бъде отказано, можеш да се обърнеш към асоциацията за защита на потребителите и да подадеш жалба, която е твърде вероятно да им коства солена глоба.
Днес се разхождах 1 час с него в една орудена гора, където поне 1000 колеги са минали преди мен. Там Minelab Explorer SE над Sens 15 става нестабилен. Не ми даде нито един сигнал, което е добре, щото можеше да хване някой оруден камък и да копая напразно. Кантара съм го купил с една цел - на село да търся турски гърнета, а там не е орудено. По-нататък може да се обърна към gladiator1 да видим дали може да го подобрим, ако до тогава не съм намерил някое гърне с жълтици и не съм си купил ПИ кантар
Нищо не разбирам от електроника, но според мен няма логика да стане нестабилен ако се държи по-близо до земята. В инструкциите не пише, че не може да се ползва от малки деца или лилипути.
Днес се разхождах 1 час с него в една орудена гора, където поне 1000 колеги са минали преди мен. Там Minelab Explorer SE над Sens 15 става нестабилен. Не ми даде нито един сигнал, което е добре, щото можеше да хване някой оруден камък и да копая напразно. Кантара съм го купил с една цел - на село да търся турски гърнета, а там не е орудено. По-нататък може да се обърна към gladiator1 да видим дали може да го подобрим, ако до тогава не съм намерил някое гърне с жълтици и не съм си купил ПИ кантар
Нищо не разбирам от електроника, но според мен няма логика да стане нестабилен ако се държи по-близо до земята. В инструкциите не пише, че не може да се ползва от малки деца или лилипути.
Ми в тая същата гора закопай една капачка от буркан на 50 см и мини над нея, ще видиш че сигнал няма да има. Имай предвид че един плътен метал какъвто е капачка, капак от тенджера, тепсия и др. се локализират много по-добре от монети в глинено гърне със същия диаметър. Тоя TM808 не става за гърнета, по скоро е за казани или котли (даже два котела вързани със синджир) може и някой конски товар със злато да хванеш но не и гърне
AlexP Про-Консул
Заглавие: Re: TM808 мнения Нед Окт 04, 2009 11:15 am
Според хора които имат и двата, разликата между White's TM-808 и Discovery TF-900 е такава, че когато първият дава сила на сигнала 30%, вторият е на 80%. А моят нали е малко по-добър от Discovery-то.
Съгласен съм, че не е много подходящ за гърнета, освен ако не се носи много близо до земята и почвата не е орудена. Кое става за гърнета тогава? Монетарите хващат малки предмети. Мулти-импулсните монетари също. За рамките се говори, че се влияят от далекопроводи и имат малка чувсвителност към злато и кована мед. Освен това хващат и по-малки предмети от кантарите и ще се получи какафония от сигнали ако се търси с рамка в двор.
sony147 Цезар
Заглавие: Re: TM808 мнения Нед Окт 04, 2009 11:31 am
Хубав монетар ще ти хване неразпиляно гърне на 50-60см.и то на дискриминация,така че не си мъти мозъка взимай един тежон или булпан или маска или миладинка и това е много одене и късмет е останалото!!!!!!!!!!
AlexP Про-Консул
Заглавие: Re: TM808 мнения Нед Окт 04, 2009 11:51 am
Имам колекция от монетари вече - Explorer SE, ГМ3+, White's TDI. С последния вадя стотинки на 40-50см на плажа и за 1 месец имам няколко изкарани златни пръстена, дето колегите с ИБ машини са пропуснали. До преди това с другите 2 монетара не бях намирал никакво злато. Трябва голям късмет да се хване гърне с монетар, понеже хваща и малките предмети близо до повърхността.
Имам колекция от монетари вече - Explorer SE, ГМ3+, White's TDI. С последния вадя стотинки на 40-50см на плажа и за 1 месец имам няколко изкарани златни пръстена, дето колегите с ИБ машини са пропуснали. До преди това с другите 2 монетара не бях намирал никакво злато. Трябва голям късмет да се хване гърне с монетар, понеже хваща и малките предмети близо до повърхността.
Колега Explorer SE също ли е пропуснал златните пръстени ????????
Със сигурност би ги пропуснал, защото бяха дълбоко и Бургаският плаж е леко минерализиран. Когато съм с него на плажа ходя с едно сито, а като съм с White's TDI си нося и права лопата. С Експлорера също намерих един златен пръстен преди няколко седмици, но си беше чист късмет - беше на плитко и колегите го бяха пропуснали.