Заглавие: Re: Работите ли с багети? Сря Ное 18, 2009 7:23 pm
stran написа:
Здравейте колеги,темата ви е много интересна и я следя с интерес. Покрай следенето на темата възникват и някой въпроси относно производителите, продавачите и ползвателите на елекронни багети или както им е там името.Горе посочените производители как ги пробват като ги направят:
-не разполагат с достатъчно биоенергия за да ги пробват и разчитат на осцилоскопи и други подобни
-разполагат с биоенергия за проба на уреда,но казаните със злато ги вадят през уикендите,а през седмицата правят биолокатори с 1000% надценка ей тей да се намират на работа.
Продавачите които са търговци по душа и нрав,разполагат с уред който може да направи клиентите им безумно богати,но предпочитат да го прекарат през 100-200% надценка вместо сами да изровят казаните.
Ползвателите-Кодукан да ми подариш Миладинката като намириш казана
Kvo da kaja i chesto se seshtam za proizvoditelite ..shto li gi prodavat kato mogat za nula vreme da izkarat vsichki "Kazani" v bg" i po sveta ... ama kakto i da e /ee vii sa ulqhte s tez miladinki za kvo sa vi dve az ti kazvam dai neqmame povtarqshti se ako imash dva ednakvi aparata dai ediniq na blijniq
pechkata Джадай
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Сря Ное 18, 2009 8:24 pm
Мисля че си на грешен път Омнитрона работи на йонно поле а не на метал , а йонно поле/патина/ се образува , когато металът престои в почвата извесно време, затова златото е трудно откриваемо зощото то почти няма йонно поле.
kodokan Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Чет Ное 19, 2009 11:01 am
pechkata написа:
Мисля че си на грешен път Омнитрона работи на йонно поле а не на метал , а йонно поле/патина/ се образува , когато металът престои в почвата извесно време, затова златото е трудно откриваемо зощото то почти няма йонно поле.
Да прав си колега,за Омнитрона изрично споменават,че колкото по дълго е престоял обекта в земята,толкова по лесно се локализира.
kodokan Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Чет Ное 19, 2009 11:05 am
aiko написа:
Хубаво, но съгласи се, че това което съм цитирал е откровенна безсмислица.
Не мога да се съглася с теб.Започвам точка по точка да описвам.
aiko Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Чет Ное 19, 2009 1:40 pm
Ех, колега, не знам какво трябва да напишеш, за да ме убедиш, че обонятелните и вкусови рецептори детектират електромагнитни вълни, или пък, че какъвто и да е хардуер, може да е устроен еднакво с една вълна /каквато и да е тя/, или каквото и да е физично явление.
Някои хора, не знаят значението на думата "устройство", а пишат книги по няколкостотин страници
aiko Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Чет Ное 19, 2009 2:16 pm
Все пак за протокола - не е моя вината. За радиестезия, освен локуми друго не може да се напише. Опитах се да провокирам някакъв прагматизъм, но безрезултатно.
kodokan Консул
Заглавие: ВСИЧКО В ПРИРОДАТА ИЗЛЪЧВА И ПРИЕМА ВЪЛНИ - АТОМНАТА И ЯДРЕНА ТЕОРИЯ В ПОДКРЕПА НА ВЪЛНИТЕ Пет Ное 20, 2009 2:12 pm
ВСИЧКО В ПРИРОДАТА ИЗЛЪЧВА И ПРИЕМА ВЪЛНИ - АТОМНАТА И ЯДРЕНА ТЕОРИЯ В ПОДКРЕПА НА ВЪЛНИТЕ
Че вълните са навсякъде и в нескончаемо разнообразие ,че те са основен и съществен елемент на всичко в природата, по безспорен начин се потвърждава от теориите за строежа и проявите на атомите,техните ядра и на елементарните частици. Само до началото на 20-ти век се смяташе ,че атомът е най-малката частица ,че той е "спокоен","плътен",основен градивен елемент.Сега вече се знае,че атомът представлява почти празно пространство,в чийто център се намира ядрото му, около което, на почтенно разстояние гравитират непрестанно и с бясна скорост електроните.Те от своя страна имат така нареченото спинно движение около себе.Ядрото на атома ,чийто диаметър е 10 000 пъти по малък от този на атома,също не е неподвижна ,плътна маса ,а се състои от протони и неутрони,също във вечно комбинирано, както при електроните движение.Напоследък се оказа,че и самите частици: електрони,протони и неутрони не са краен плътен и еднороден продукт,че всяко от тях представлява сложна комбинация от други по-малки частици,също във вечно движение. Всички тези движения в атома са затворени,циклични,външният вид на които се изразява във вибрации на частиците,а вибрацията е един от основните елементи на вълнообразното движение в пространството.
В нормалмия ,невъзбуден атом,електроните със заряд(-),се движат по "своеобразни орбити " около ядрото и образуват елементарни затворени токови вериги.По закона за електромагнитната индукция,се поражда пулсиращо магнитно поле. Протоните с товар (+), при движението си , също представляват елементарни затворени токови вериги със свое пулсиращо магнитно поле около тях. Вибрациите на електроните и протоните съставляват полето с магнитните вълни в околната среда.... ...Под външни влияния ,атомът може да освобождава електрони,а ядрото се разпада(дезинтегрира) и излъчва елементарни частици.Всички те странстват с огромни скорости и образуват познатите корпускулярни излъчвания.Изглежда ,че вътрешно - атомното им циклично движение се запазва и при траслационното им странстване,а следователно и вибрационния им ефект ги придружава ,поради което имат вълнообразен пулсиращ характер.Благодарение на огромните оразни пространства в атомите и между тях,тези странстващи частици лесно проникват във всяка материя и свободно преминават през нея.
Изразът "външни влияния на околната среда" не е нищо друго освен свободно проникващи чужди вибрациив телата,които интерферират с вибрациите на атомните частици на веществото.
Горният анализ показва,че всяка материя,каквато и да е тя, където и да се намира,в каквото и да е състояние,може да се разглежда изцяло като съвкупност от трептения на елементарни частици,като сбор от вълни.С това се потвърждава първия принцип на радиестезията,изказан още в началото 20-ти век,че ВСИЧКО В ПРИРОДАТА ИЗЛЪЧВА И ПРИЕМА ВЪЛНИ.
..."Радиестезия за всекиго" - Стоян Бъчваров
kodokan Консул
Заглавие: Физоологично въздействие на вълните в организма Пет Ное 20, 2009 5:17 pm
Физиологично въздействие на вълните в организма: Редът и единението на различните жизнени процеси ,наречени още физиологични(според предназначението им) ,се поддържа и направлява от двете големи мозъчни състеми - централната(на съзнанието) и симпатичната нервна система(на подсъзнанието),която накратко ще наричаме "СИМПАТИК". Той е с автономна дейност и направлява автоматичните и несъзнателни процеси главно във вътрешните органи. Двете мозъчни системи се свързват чрез продълговатия мозък.Булбът в него,изглежда ,е главния център на симпатика.Той е ,който дирижира и радиестезичните прояви..... ...Чрез булба - главния център на симпатика,битоковите импулси проникват и в главния мозък,но поради непрестанната им еднообразност не се приемат съзнателно,а остават като далечно неусетимо ехо - наречено "подсъзнание".На главния мозък стават достояние само по особените биотокови импулси на симпатика,тези които са вече признак на настъпили смущения и нередности във "вътрешнозаводските" сложни процеси на организма ,каквито са например, усещанията за глад,жажда,болки и други. Както се вижда,всички тези явления, контролирани и от двете нервни системи ,са от ФИЗИОЛОГИЧНО естество. ТОва ще рече,че всеки физиологичен процес поражда биоток и обратно,всеки биотоков импулс причинява физиологична промяна. Живия организъм с електрическите и магнитни заряди на съставките си става генератор на токови импулси. Тези вълни са резултат на жизнените процеси и следователно изразяват различните взаимодействия ,явлвния,събития свързани с всяко живо същество. Всяко от тях има своя характерна нему вълна - информация която се излъчва от него и странства. Има личности,които могат да долавят скритите за обикновенния човек вибрации,интерпретират ги като информация,тълкуват ги ,разчитат ги правилно.Такъв е случаят с Ванга - чуствителен детектор и интерпретатор - тълкувател на вълните от този род. Поради това,че тези явления са рядкост у човека,че с тях се спекулира много често,сме стигнали до навика да не им вярваме и бързаме да ги отдаваме всичките на случайноста,на мошеничеството,на измамата, дори и когато е налице самата истина.
Така човек сам е затворил вратите си за способности, които приемаме за естествени у животните и често прибягваме до тяхното ползване.Тези проблясъчни прояви у човека показват,че той не може да прави изключение от животинския свят,към който принадлежи изцяло. Тези способности природата по начало е вложила в нас,но поради системното им занемаряване и неползване , те са се притъпили и рудиментирали.Преминали са в тежък летаргичен сън, от който много трудно и рядко се събуждат сами и то не винаги със сигурни и точни ефекти.
..."Радиестезия за всекиго" - Стоян Бъчваров
aiko Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Пет Ное 20, 2009 8:19 pm
Колега Кодокан, както вече установихме, човекът не е в час много-много с физиката и си пише на изуст:
Цитат :
Напоследък се оказа,че и самите частици: електрони,протони и неутрони не са краен плътен и еднороден продукт,че всяко от тях представлява сложна комбинация от други по-малки частици,също във вечно движение.
Електронът е елементарна частица - лептон и засега не е открито да е съставена от по-елементарни частици
Всъщност това е характерна черта на всичката псевдонаучна /изсмукана от пръстите/ литература. Цитират се къде вярно, къде не, разни всеобщо известни тези за да се придаде тежест и обем на изданието и същевременно неусетно за добронамерения читател се прокарват разни врели некипели.
Понеже малко съм изучавал методите на различни секти, намирам аналогия - Свидетелите на Йехова например по много подобен начин преплитат научни факти и теории в издаваната от тях литература, а същевременно отричат достоверността на доказани методи, като радиовъглеродното датиране например ...
kodokan Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Пет Ное 20, 2009 10:53 pm
aiko написа:
Колега Кодокан, както вече установихме, човекът не е в час много-много с физиката и си пише на изуст:
Цитат :
Напоследък се оказа,че и самите частици: електрони,протони и неутрони не са краен плътен и еднороден продукт,че всяко от тях представлява сложна комбинация от други по-малки частици,също във вечно движение.
Електронът е елементарна частица - лептон и засега не е открито да е съставена от по-елементарни частици
Всъщност това е характерна черта на всичката псевдонаучна /изсмукана от пръстите/ литература. Цитират се къде вярно, къде не, разни всеобщо известни тези за да се придаде тежест и обем на изданието и същевременно неусетно за добронамерения читател се прокарват разни врели некипели.
Понеже малко съм изучавал методите на различни секти, намирам аналогия - Свидетелите на Йехова например по много подобен начин преплитат научни факти и теории в издаваната от тях литература, а същевременно отричат достоверността на доказани методи, като радиовъглеродното датиране например ...
E-й-й ти ми даде страхотна идея. Ще взема да направя една секта по Радиестезия па да видим какво ще стане. Не съм спец по физика, но Не бях чул електронът да е лептон. Начи глей ся,ако тръгнем и ядрената физика да обсъждаме няма да ни стигнат и 100 страници . Направи опита ,който ти описах и кажи приемник ли е човекът или не. И хен с дървена пръчка тя се не влияе пряко от ел.магнитното поле от кабелите.
aiko Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Пет Ное 20, 2009 11:20 pm
Колега, само не го приемай лично
Не казвам, че радиестезистите са сектатнти, но има общо - и радиестезията и сектите почиват на заблуди и на това, че не се мисли достатъчно прагматично.
Иначе за експеримента ти казах вече - приемам, че тялото е приемник на вълни и лъчения, но на доказано съществуващи такива. А и няма смисъл да правя експеримент, който и ти не си пробвал? Аз лично не бих те карал да си губиш времето с експеримент, за който се изисква подготовка и време, без да съм го пробвал сам и да знам, че функционира. Прав ли съм?
А иначе, причината да се захващам за подобни на пръв поглед дребни фактологически грешки е че те са разликата между сериозното четиво и пръстоизсмуканото
kodokan Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Нед Ное 22, 2009 4:27 pm
Айко ,мамка му и прасе, писах,писах,писах една стр. и като го сенднах ми заби нета
Нямам сили отново да започна в настоящия момент.
Гост Гост
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Нед Ное 22, 2009 5:59 pm
kodokan написа:
Айко ,мамка му и прасе, писах,писах,писах една стр. и като го сенднах ми заби нета
pozdrav kolega
http://zamunda.net/details.php?id=189074&hit=1
ot tri dena samo tva slusham .
kodokan Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Нед Ное 22, 2009 6:32 pm
PHOENIX написа:
kodokan написа:
pozdrav kolega
http://zamunda.net/details.php?id=189074&hit=1
ot tri dena samo tva slusham .
Благодаря за поздрава колега. Ма нямам в Замундата user за съжаление,всичко е заето.
yaponetsa Цезар
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Нед Ное 22, 2009 6:47 pm
.
Последната промяна е направена от yaponetsa на Нед Сеп 18, 2016 9:21 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Гост Гост
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Нед Ное 22, 2009 7:31 pm
http://atila.hit.bg/Varios.torrent
kodokan Консул
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Нед Ное 22, 2009 7:46 pm
PHOENIX написа:
http://atila.hit.bg/Varios.torrent
Благодаря ви и на двамата
ton69 Преторий
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Чет Яну 28, 2010 5:36 pm
OKM Bionic 01 20815 лв -----
PlovdivTrakiq Цезар
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Чет Яну 28, 2010 5:41 pm
Ако ще търсиш пътя към белкантото става
gudjola Новобранец
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Сря Мар 10, 2010 12:30 pm
колега ако намерат малкото злато за проба да не са притесниш за по голямата част каде да я криеш
Гост Гост
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Пет Сеп 10, 2010 11:39 am
http://domashnarakiika.hit.bg/bagetil.htm
ний докат спорим хората вече копат
sitalk Джадай
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Пет Сеп 10, 2010 12:38 pm
Купуваш си книжката за няколко лева и намираш големите съкровища.Не ти трябва металдетектор,регистрации,закони и т.н. Чиста работа..
Гост Гост
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Пет Сеп 10, 2010 3:01 pm
Представяш ли си колко сме прости да търсим с металдетектори , хората с пръчки дълбоки сигнали ловят
Petronii Цезар
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Сря Сеп 22, 2010 6:29 pm
sitalk написа:
Купуваш си книжката за няколко лева и намираш големите съкровища.Не ти трябва металдетектор,регистрации,закони и т.н. Чиста работа..
Общо взето е така , само дето има една подробност - не е лесно да се работи с тях ,защото се получават противоречиви резултати. Тъй като всичко което е свързано с мистерии ми е интерсно ,преди години ми попадна такава книга,след като я прочетох реших да се пробвам. Правих експерименти с махало и багети и имаше изключително интересни резултати. Багетите са известни от хилядолетия за намиране на вода,макар ефекта да не е изяснен до край. Имах приятел , стар иманяр и от него взимах един детектор Ц-скоп да търся,той не го ползваше а беше много добър багетист,що кладенци е намерил не се знае,но го беше хванала манията да търси злато и казваше место,където имало много. Изглежда нещо е намерил,защото по едно време завъртя магазини, обаче почина ,не след дълго брат му също,и това ако не е мистерия. Та доколкото прочетох книгата има два вида радиестезия,физикална и ментална. Едната се базира на "свидетели" същите вещества които се търси ,а за другата единствено чрез собственото съзнание,естествено трябва да си с отворен ум без да го блокираш чрез предразсъдъци. Всяко нещо излъчва вибрации и чрез подходящ начин могат да се засекат. Радиестезията е достатъчно изследвана във Франция и има много книги на тази тема и е възприета като достатъчно достоверна. Всеки може да работи с багети,но еденици са тези ,които достигат до прозрението и същноста на този процес за да могат да го ползват,а тези които могат,естествено е да задържат своята тайна. Аз не съм търсел с багети , защото съм все още не малко скептичен,а това е в голяма вреда при самия търсещ процес и непременно води до грешки,но човек трябва да е отворен за неща,макар и доста нелогични и странни,все още сме на много ниско ниво на развитие и сами се ограничаваме с определени стереотипи и рамки и не трябва да сме като коне с капаци,иначе няма прогрес,всички открития се базират на хора ,които са отхвърлили тезата невъзможно"
ROKI83 Легионер
Заглавие: Re: Работите ли с багети? Съб Окт 16, 2010 8:22 pm
aiko написа:
Ето предизвикателство за радиестезистите: Заравям 50 грама злато на 20 санта в земята, където аз си избера. Идва човека и му очертавам кръг с радиус 20 метра. Ако ги намери с точност половин метър му давам 1000 лева, ако не той ми дава 500 лв. Има ли желаещи?
колега ела до враца без пари щети направя демонстрация