Заглавие: Отнема ли се апарата, ако ... ? Сря Юли 01, 2009 4:09 pm
Здравейте!
От скоро съм запален по металдетектинга и ме интересува как стоят нещата със законовата уредба. Примерно, както всички знаем повечето търсачи са със самоделки или бългасрски машини гаражно производство (в което няма нищо лошо разбира се). Какво става ако си на някоя нива или ничия земя(държавна) и дойде полиция, а ти си със самоделен апарат или с такъв купен от БГ производител, за който нямаш фактура. Отнема ли се апарата, ако не си в нарушение на закона?
Благодаря ви предварително за отговорите!
slavitoooo Джадай
Заглавие: Re: Отнема ли се апарата, ако ... ? Сря Юли 01, 2009 4:41 pm
Няма значение дали имаш фактура или не ....... те го водят че претърсваш земята с неразрешени технически средства . След като нямаш разрешително за металдетектор от минестерството какво общо има тук фактурата . Като те хванат в гората с пушка първо искат разрешение за оръжие после гледат на кой се води то ! Фактурата я гледат за да удостоверят на кой е апарата да не е краден и толкоз !!!!!!!!! Ще се учудя ако някой се е спасил щото има фактура , фактура ще трябва при всички случай ако се регистрираш ........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aiko Консул
Заглавие: Re: Отнема ли се апарата, ако ... ? Сря Юли 01, 2009 5:03 pm
Славито, не ги разбирам нещата щото съм новак - затова и питам старите. Благодаря ти за отговора! Значи трябва да се регистрирам, така ли? Как и къде става това и какви са изискванията?
slavitoooo Джадай
Заглавие: Re: Отнема ли се апарата, ако ... ? Сря Юли 01, 2009 5:05 pm
По-добре неправи нищо за момента щото още всичко е мътно след изборите ще видим, нали всички сме в кюпа !!!!!!!!!!
djendaka Консул
Заглавие: Re: Отнема ли се апарата, ако ... ? Сря Юли 01, 2009 5:07 pm
aiko написа:
Славито, не ги разбирам нещата щото съм новак - затова и питам старите. Благодаря ти за отговора! Значи трябва да се регистрирам, така ли? Как и къде става това и какви са изискванията?
Колега и ние всички това се питаме и на дали някой тук ще може да ти каже толкова са объркани нещата с този закон а никой от минестерството не иска да просветли народа
slavitoooo Джадай
Заглавие: Re: Отнема ли се апарата, ако ... ? Сря Юли 01, 2009 5:09 pm
Подал съм докоменти в тъпото минестерство и вече мина един месец и нищо !!!!!!!!!!!!!!!
djendaka Консул
Заглавие: Re: Отнема ли се апарата, ако ... ? Сря Юли 01, 2009 5:11 pm
Не си само ти имам още познати които същото са направили това и не ми е ясно как така на никой не отговориха може би и те самите не знаят за какво става въпрос
aiko Консул
Заглавие: Re: Отнема ли се апарата, ако ... ? Сря Юли 01, 2009 5:12 pm
Не знаех, че така стоят нещата... А ако например претърсвам собствена замя, или такава на познат от който имам разрешение, тогава как стоят нещата? И какво значи "неразрешено техническо средство"
djendaka Консул
Заглавие: Re: Отнема ли се апарата, ако ... ? Сря Юли 01, 2009 5:13 pm
aiko написа:
Не знаех, че така стоят нещата... А ако например претърсвам собствена замя, или такава на познат от който имам разрешение, тогава как стоят нещата? И какво значи "неразрешено техническо средство"
Бе общо взето по сегашния закон ползваш ли металдетектор си престъпник ако ще и у вас да си
slavitoooo Джадай
Заглавие: Re: Отнема ли се апарата, ако ... ? Сря Юли 01, 2009 5:17 pm
На първо време нямаш право да претърсваш нищо ако ще и земята да е на царя , щото нямаш разрешение за използване на металдетектор . Но ти естествено се огледай и жули здраво гледай да няма твой автомобил на близо щото и него по закона имат право да приберат !!!!!!!!!!!!!
aiko Консул
Заглавие: Re: Отнема ли се апарата, ако ... ? Сря Юли 01, 2009 5:36 pm
Благодаря ви за отговорите! Тя работата била много по български ... Поне има ли светлина в края на тунела за по-либерален закон? И въобще някой може ли да се похвали с такова разрешително? А знаете ли кой го е прокарал тоя закон за да не гласувам за него в неделя
djendaka Консул
Заглавие: Re: Отнема ли се апарата, ако ... ? Сря Юли 01, 2009 5:48 pm
aiko написа:
Благодаря ви за отговорите! Тя работата била много по български ... Поне има ли светлина в края на тунела за по-либерален закон? И въобще някой може ли да се похвали с такова разрешително? А знаете ли кой го е прокарал тоя закон за да не гласувам за него в неделя
Ми прокараха го царчето и неговите гъзоблизци пък Доганчо и Серго му помогнаха да бъде реалност а единствената светлина за сега е ГЕРБ поне от приказките им ама до като е на приказки всичко може да е , дано да доживем такова правителство пък да видим реалност ли ще са сладките приказки на тази партия
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: Отнема ли се апарата, ако ... ? Сря Юли 01, 2009 6:23 pm
djendaka написа:
aiko написа:
Ми прокараха го царчето и неговите гъзоблизци пък Доганчо и Серго му помогнаха да бъде реалност а единствената светлина за сега е ГЕРБ поне от приказките им ама до като е на приказки всичко може да е , дано да доживем такова правителство пък да видим реалност ли ще са сладките приказки на тази партия
Много правилно го казваш,и аз доколкото съм разговарял със водещи Археолози всичките са против този закон.Дано го променят новите управници.
aiko Консул
Заглавие: Re: Отнема ли се апарата, ако ... ? Сря Юли 01, 2009 6:29 pm
Мамичката им мръсна ... Тъпото е че пак ще управляват тия долни манипулатори ... гъзодавници безпринципни ... само и само във властта да са ...
djendaka Консул
Заглавие: Re: Отнема ли се апарата, ако ... ? Сря Юли 01, 2009 6:31 pm
aiko написа:
Мамичката им мръсна ... Тъпото е че пак ще управляват тия долни манипулатори ... гъзодавници безпринципни ... само и само във властта да са ...
Е ако заспалите ни сънародници се разбудят и идът в неделя да гласуват може и да им се размине това управление ама за сега само може да се молим това да стане
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Отнема ли се апарата, ако ... ? Сря Юли 01, 2009 8:47 pm
Ша им са размине тоа път и трябва. Всички имате около вас стари или млади ма требва да се гласува даже и да не е за Герб. Важното е да не е за ония троините гъзомииници щот знаете оня кръжав циганин Доган ша докара 400 000 гласа от Турция и наи вероятно ша ги налее на комунягите и цара тъп - на него си му стигат тия от Родопската и Разградската рая.Па има и наши мекерета дето са се продали за пари.
Последната промяна е направена от stan960 на Сря Юли 01, 2009 9:00 pm; мнението е било променяно общо 1 път
markantony Преторий
Заглавие: Re: Отнема ли се апарата, ако ... ? Сря Юли 01, 2009 8:56 pm
много е прав джендака,гласуваите от нас зависи
aiko Консул
Заглавие: Re: Отнема ли се апарата, ако ... ? Чет Авг 20, 2009 8:41 pm
Здравейте!
Някой може ли да ми цитира точно текста, който криминализира търсенето с металдетектори в парцели, които не са паметници на културата или археологически обекти. Останах с впечатлением, че дори ако си претърсвам собствения двор може да имам проблеми. Четох закона, но или аз съм недоскив или там няма конкретен текст по повод металдетекторите. Благодаря предварително!
hercones Легионер
Заглавие: Re: Отнема ли се апарата, ако ... ? Чет Авг 20, 2009 10:45 pm
aiko написа:
Здравейте!
Някой може ли да ми цитира точно текста, който криминализира търсенето с металдетектори в парцели, които не са паметници на културата или археологически обекти. Останах с впечатлением, че дори ако си претърсвам собствения двор може да имам проблеми. Четох закона, но или аз съм недоскив или там няма конкретен текст по повод металдетекторите. Благодаря предварително!
Питай Бат Бойко...
aiko Консул
Заглавие: Re: Отнема ли се апарата, ако ... ? Пет Авг 21, 2009 12:03 am
Да ти имам отговора ...
krasko Преторий
Заглавие: Re: Отнема ли се апарата, ако ... ? Съб Авг 22, 2009 3:02 pm
абе човек това за което питаш се нарича теренно проучване и без разрешение от министъра на културата е незаконно кадето и да си ,ако ще и на баба ти у двора да те хванат.
aiko Консул
Заглавие: Re: Отнема ли се апарата, ако ... ? Вто Авг 25, 2009 1:44 am
Някой от по-запознатите със закона ще направи ли по-сериозен коментар? Струва ми се че нарочно се създава психоза по този въпрос. Аз досега не съм чул някой да си е търсил монетки и да са му взели детектора, че и да са му сложили глоба да плаща. Ако си търся в на баба ми в двора, нали ще му трябва на полицая първо заповед за обиск за да го пусна да влезе и после да докаже че примерно не си търся изгубена вещ. Изобщо да ти създава проблем някой че си джиткаш в собствената нива ми звучи като пълен абсурд. Ама всеки е разбирач де
krasko Преторий
Заглавие: Re: Отнема ли се апарата, ако ... ? Сря Авг 26, 2009 5:32 am
aiko написа:
Здравейте!
От скоро съм запален по металдетектинга и ме интересува как стоят нещата със законовата уредба. Примерно, както всички знаем повечето търсачи са със самоделки или бългасрски машини гаражно производство (в което няма нищо лошо разбира се). Какво става ако си на някоя нива или ничия земя(държавна) и дойде полиция, а ти си със самоделен апарат или с такъв купен от БГ производител, за който нямаш фактура. Отнема ли се апарата, ако не си в нарушение на закона?
Благодаря ви предварително за отговорите!
тук въпроса ти беше друг.а аз ти отговорих по наи краткия и ясен начин за които се сетих.в нарушение си винаги щом нямаш дукомент за теренно проучване.а след като те хванат с апарат у полето господата полицаи ще ти го обяснят по подробно.
stan960 Джадай
Заглавие: Re: Отнема ли се апарата, ако ... ? Сря Авг 26, 2009 8:56 am
Краскаа:-Ти нали още си джиткаш бе брато и каза че не ти пука щот до сега си нямал проблеми.Кажи му на момчето да си има едно на ум кат ходи където ходи и това е.Ае кат сме вандали, пирати, престъпници, и не знам кви си още нелегални субекти поне да се увеличаваме - напук на канцеларските Бай Ганьовци.
Kiril62 Admin
Заглавие: Re: Отнема ли се апарата, ако ... ? Сря Авг 26, 2009 2:27 pm
stan960 написа:
Краскаа:-Ти нали още си джиткаш бе брато и каза че не ти пука щот до сега си нямал проблеми.Кажи му на момчето да си има едно на ум кат ходи където ходи и това е.Ае кат сме вандали, пирати, престъпници, и не знам кви си още нелегални субекти поне да се увеличаваме - напук на канцеларските Бай Ганьовци.
Колеги ето ви новото интервю на зам.министър Чобанов,той казва някой неща за новите промени които ще станат в закона.Прочетет интервюто и си и дайте свойте коментари. http://www.numizma.com/magazine/